ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: ποιότητα ζωής των κατοίκων αρκετών περιοχών του νομού είναι χαμηλή. Λείπουν ιατροί και υγειονομικές υπηρεσίες στα μικρά χωριά του νομού με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινηθούν είτε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είτε στα γειτονικά αστικά κέντρα. Μαθητές αναγκάζονται να ταξιδεύουν για την εκπαίδευση τους, είτε λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών στα χωριά τους, είτε λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Ο φυσικός πλούτος κινδυνεύει, λίμνες στερεύουν από την άντληση, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και διάφορα απόβλητα καθιστούν την ποιότητα του νερού επικίνδυνη. Παραδοσιακές αγροτικές καλλιέργειες τείνουν προς εξαφάνιση προς όφελος των λεγόμενων «βιολογικών καλλιεργειών». Το κόστος όμως παραγωγής των βιολογικών προϊόντων είναι αρκετά υψηλό. Δάνεια, υψηλό κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές στους παραγωγούς, ανεργία, υψηλές τιμές στην κατανάλωση, ακρίβεια, μείωση αγροτικού εισοδήματος, είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα. Άμεσο αποτέλεσμα… αρκετοί Έλληνες πολίτες να ταξιδεύουν σε «γειτονικές» αγορές στα Σκόπια και στη Βουλγαρία για «φθηνά» προϊόντα (ρούχα, υποδήματα, είδη υγιεινής, κτλ) και υπηρεσίες, όπως να επισκέπτονται οδοντιάτρους… Πώς θα βελτιωθεί η καθημερινή ποιότητα ζωής των πολιτών της υπαίθρου; Πώς θα γίνει η ελληνική γεωργία περισσότερο ανταγωνιστική στην Ευρώπη των 27; Γιατί χωλαίνει ο αγροτουρισμός σε μια περιοχή που ο φυσικός πλούτος είναι τεράστιος;
Είμαι άνθρωπος της περιφέρειας, γεννήθηκα στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, μια παραθαλάσσια αγροτική περιοχή. Γνωρίζω καλά, έχω βιώσει, τα προβλήματα των ανθρώπων πιστεύω ότι οφείλουμε να χαράξουμε συγκροτημένες πολιτικές, με υπευθυνότητα. Να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους οι οποίοι επέλεξαν συνειδητά να υπηρετήσουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία γνωρίζοντας ότι η εποχή των επιδοτήσεων έχει περάσει. Οφείλουμε να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια που επέλεξαν να εγκατασταθούν και να ζήσουν στην ύπαιθρο, ζώντας από τη γη, να τους δώσουμε τα κίνητρα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε τη νέα γεωργία και τη νέα κτηνοτροφία. Να ενισχύσουμε τα ζευγάρια που επέλεξαν να ζουν με τις οικογένειές τους στην ύπαιθρο του νομού αλλά και την εργαζόμενη μητέρα, τη «σιωπηλή ηρωίδα» της ελληνικής κοινωνίας, τις ανασφάλιστες γυναίκες που δεν έχουν τύχει της ανάλογης μέριμνας από την Πολιτεία. Αυτά που λέω τα έχω προτείνει στη διάρκεια ιδίως της βουλευτικής μου θητείας.
Ως πολιτικός πιστεύω ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι η πολιτική εκείνη επιλογή που θα αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας προς το καλύτερο. Εάν είχαμε πετύχει την αποκέντρωση, τότε όλα τα προβλήματα που αναφέρεις θα ήταν, αν όχι απολύτως λυμένα, αμβλυμμένα.
Διαβάστε όλο τον διαδικτυακό διάλογο με τον υποψήφιο βουλευτή στο παρακάτω link
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΜΑΤΗ
3 Οκτωβρίου 2009 στις 10:45 π.μ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ!!!!