Σε παλιότερη ανάρτηση που είχαμε κάνει τον Αύγουστο,

http://villagesnews.blogspot.com/2009/08/blog-post_3343.html

είχαμε ενοχληθεί τότε από τα σκουπίδια που υπήρχαν σε πολλά μέρη του Σταυρού και δεν τα μάζευαν. Στην συγκεκριμένη ανάρτηση ενοχληθήκαμε με τα σκουπίδια έξω από ένα super market πολύ κοντά σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και μέσα στο χωριό δεν ύπήραν μέρη με πάρα πολλά σκουπίδια μέσα κι έξω από τους κάδους.




Καταλαβαίνουμε ότι κατά τους θερινούς μήνες αυξάνει ο πλυθησμός του Σταυρού, αυτό όμως σημαίνει ότι και η προσπάθεια να κρατήσουμε το μέρος καθαρό πρέπει να αυξάνετε αναλόγως και από τις δύο πλευρές. Και από τον δήμο και από εμάς.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κάναμε επίτηδες μια βόλτα στον Σταυρό μέσα στο χωριό αλλά και πιο έξω. Πήγαμε επίτηδες σε μέρη που μας ενόχλησαν τα πολλά σκουπίδια. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε αρκετά. Ο Σταυρός ήταν πολύ καθαρός και πολλοί κάδοι σκουπιδιών ήταν επίσης καθαροί. Ευχόμαστε να διατηρηθεί αυτό και φυσικά να συνεχιστεί και κατα τους επόμενους θερινούς μήνες.

Η καθαριότητα είναι ευθύνη όλων μας. Αν για κάποιον λόγο το απορριματοφόρο του δήμου δεν πέρασε από την περιοχή μας, ο κάδος απορριμάτων που βρίσκετε κοντά στο σπίτι μας είναι πολύ βρώμικος και μας ενοχλεί, τότε κι εμείς θα πρέπει να ενημερώσουμε τον δήμο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

Επίσης για όσους δεν το γνωρίζετε, για τις ηλεκτρικές συσκευές σας που έχουν χαλάσει ή απλώς δεν σας χρειάζονται πια, υπάρχει ειδική υπηρεσία που τις μαζεύει και τις ανακυκλώνει. Ο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης είναι ο υπέυθυνος οργανισμός και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα τηλέφωνο στον Δήμο Ρεντίνας και να ζητήσετε πληροφορίες.


ΔΗΜΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ
Δήμαρχος:ΛΙΑΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Διεύθυνση:57014, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τηλέφωνο:23970-61217
Fax:23970-61888
Email:rentina1@otenet.gr


Αν δεν μπορέσετε να πάρετε τις απαιτούμενες πληροφορίες από τον δήμο σας τότε τηλεφωνήστε στο 2310 494 507 (Ανακύκλωση Θεσσαλονίκης) και ζήτήστε να σας ενημερώσουν που μπορείται να πάτε τις ηλεκτρικές σας συσκευές και πότε για να ανακυκλωθούν. Θεωρούμε ότι η καλύτερη κίνηση είναι να μαζέψει ο δήμος τις συσκευές και να τις στείλει για να ανακυκλωθούν.


date Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά!”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share