Η γνωστή από παλιότερη ανάρτησή μας, Sakafiora
http://villagesnews.blogspot.com/2009/09/blog-post_3012.html

δίνει σε όλους μας μια απάντηση για την δική της ανάρτηση στο blog που διατηρεί.


Sakafiora είπε...

Η απάντησή μου έρχεται με καθυστέρηση αλλά δικαιολογημένα καθώς διατηρώ το μπλογκ από χούι και δεν ασχολούμαι σε καθημερινή βάση μ'αυτό. Άλλωστε κι εσείς κάνατε ένα χρόνο να ανακαλύψετε την ανάρτηση :P
Θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω, αν και είναι ηλίου φαεινότερον, ότι το μπλογκ είναι χιουμοριστικό. Ουδεμία πρόθεση έχω να προσβάλω τα μέρη σας, τα οποία αν διαβάσετε πιο προσεκτικά τη συνέχεια της ανάρτησης καθώς και άλλες αναρτήσεις, θα διαπιστώσετε ότι λατρεύω αφού επισκέπτομαι συχνότερα από ποτέ. Άλλωστε αυτό λέει και ο τίτλος της ανάρτησης "Με την πυξίδα να δείχνει πάντα προς βορρά", υπονοόντας πως η καρδιά μου χτυπάει εκεί.
Σχετικά με το Σταυρό και τη διεκδίκισή του από τη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική, θα σας παραπέμψω στο ξενοδοχείο Electra Hotel. Εμείς οι ταπεινοί νότιιοι, ψάχναμε απλά ένα μέρος σαν στάση για να συνεχίσουμε μετά το ταξίδι μας βορειότερα. Οταν λοιπόν ο ίδιος ο ξενοδόχος ονομάζει τον τόπο του "Σταυρό Χαλκιδικής", εμείς θα πρέπει να ξέρουμε καλύτερα?
Ταξιδεύοντας σε τόπους και ξένα μέρη, αποκτάς εμπειρίες και κρίνεις από αυτές. Κανείς τουρίστας δεν προλαβαίνει να γνωρίσει έναν έναν όλους τους κατοίκους ενός μέρους για να βγάλει αντικειμενικά συμπεράσματα. Γνωρίζει ένα κομμάτι και φυσικά τα συμπεράσματά του είναι υποκειμενικά. Εμείς γνωρίσαμε μία αναιδέστατη σερβιτόρα (αυτή με το νερό). Η αναφορά άλλωστε στο μπλογκ δεν περιγράφει όλους τους κατοίκους τους Σταυρού, για τους οποίους έτσι κι αλλιώς δε μπορώ να εκφέρω γνώμη αφού δεν τους γνωρίζω.
Μου γράφετε "το γεγονός ότι βρέθηκες μπροστά σε κάποιον ο οποίος αγενέστατα σου απάντησε για το νερό δεν σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι του χωριού είναι το ίδιο αγενείς". Μα αυτό εννοείται. Υποστήριξα εγώ ή κανείς άλλος το αντίθετο?
Σχετικά με την προσθήκη κέτσαπ και μουστάρδας στο πιτόγυρο, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό το συναντάω παντού στη Bόρεια Ελλάδα και είναι άκρως εκνευριστικό. Το κέτσαπ και η μουστάρδα είναι ξένα δάνεια και δεν έχουν καμμία σχέση με την ελληνική κουζίνα και ειδικά με το σουβλάκι. Το παραδοσιακό σουβλάκι (πίτα γύρο ή οπως αλλιώς θέλετε πείτε το, για μένα δεν έχει σημασία η λέξη αλλά η ικανότητα να καταλαβαίνουμε για ποιό πράγμα μιλάμε), έχει ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι. Δεν έχει κέτσαπ και μουστάρδα, πιθανότατα επειδή αυτά ανακαλύφθηκαν πολύ μετά το σουβλάκι (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στη Βικι


Το θέμα της πατάτας αναφέρεται ΤΙΜΗΤΙΚΑ και όχι υποτιμητικά. Σαφώς και είναι ανώτερη η φρεσκοκομμένη πατάτα από την έτοιμη κατεψυγμένη, το σχόλιο στο μπλογκ έχει να κάνει με το γεγονός ότι καταστρέφονται τα χέρια των νοικοκυρών. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να απολογηθώ γι αυτό.
Σχετικά με την κοκα κόλα, κατ'αρχήν θέλω να σας εξηγήσω ότι δε τη βάζω στο στόμα μου, ούτε την απλή ούτε τη light. Ο σχολιασμός φακλάνες, σαφώς και δεν αναφέρεται στις "δικές σας". Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τα παίρνετε όλα προσωπικά. Σε όλη την Ελλάδα, για να μην πώ σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες είμαστε ίδιες. Τρώμε ένα τραπέζι πίνοντας κοκα κόλα light και συζητώντας για δίαιτες και για συνταγές (ταυτόχρονα). Παρεπιπτόντως, όταν έγραφα την ανάρτηση ανήκα κι εγώ στην κατηγορία "φακλάνας" καθώς ζύγιζα περί τα 100 κιλά. Επομένως περισσότερο σαρκαστικό και αυτοσαρκαστικό είναι το σχόλιό μου, παρά προσβλητικό για καμμία βόρεια.
Σχετικά με το υπερκιόσκι, η απορία είναι αληθινή. Δεν το έχω ξαναδεί, το πιλάτεψα μια ώρα για να καταλάβω τι κάνει και δεν κατέληξα σε κανένα συμπέρασμα. Mάλλον ήταν εκτός λειτουργίας. Θα σας ήμουν ευγνώμων, αφού μπήκατε στη διαδικασία να ασχολειθείτε, να εξηγήσετε τι είναι ώστε να λυθεί και η δική μου απορία και των αναγνωστών.
Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας και σας υπόσχομαι να την τιμήσω. Εχω ήδη ταξιδέψει πολλές ακόμα φορές μέχρι την ώρα που μιλάμε στα μέρη σας και σκοπεύω να το επαναλάβω πολλές φορές ακόμα καθώς ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ η πυξίδα μου δείχνει πάντα βορρά.
Σας καλώ κι εγώ με τη σειρά μου να διαβάσετε τη συνέχεια της ανάρτησης καθώς και άλλες αναρτήσεις του ιστιολογίου και να μπείτε στο πνεύμα. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι στόχος κάθε ανάρτησης είναι το χιούμορ (έστω και το κακοπροαίρετο), ο σαρκασμός (έστω και ο αυτο-), το γέλιο και το χαμόγελο. Λυπάμαι πραγματικά που σας προκάλεσε άλλα συναισθήματα η συγκεκριμένη ανάρτηση και σας ευχαριστώ που μου το γνωστοποιήσατε ώστε να ελέγξω τι φταίει και να διορθωθώ στο μέλλον.

Με αληθινό θαυμασμό για τις ομορφιές της Ελλάδας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας

Sakafiora


date Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

2 χωριατάκια to “Νοτιοελλαδίτης Επισκέπτης στο Σταυρό...2”

  1. Ανώνυμος
    15 Οκτωβρίου 2009 στις 7:45 μ.μ.

    kalispera sakafiora.........
    to hyperkiosk an tha leitourgisei kapote pou den to vlepo .....tha exipiretei kathe enan tourista ellina i xeno dinontas diafores plirofories pou tha thelisei gia to xorio (estiatoria-kafe , xenodoxeia-diamerismata, diafores dimosies ipiresies tou stavrou ktl)kai an den kano lathos pos mporei na pai se kapoio meros giro apo to xorio tou stavrou .( thessaloniki-kavala-agio oros - ktl )............................ greek

  1. Ανώνυμος
    19 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:08 μ.μ.

    To hyperkiosk οταν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ειχε τουριστικες και άλλες πληροφορίες για τις κοινοτητες μέλη του Δ. Ρεντίνας (4-5 νομίζω) .

    md

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share