Η πρώτη Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που επιχειρεί να διαδώσει το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών σε 93 χώρες όλου του κόσμου , θα "βρεθεί" την Τετάρτη και Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η Παγκόσμια Πορεία, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου από τη Νέα Ζηλανδία και θα καταλήξει στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Αργεντινή. Τη διοργάνωση υλοποιεί η διεθνής οργάνωση "Κόσμος Χωρίς Πολέμους" με την υποστήριξη 1.500 φορέων και οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Η πορεία απαρτίζεται από μία κεντρική ομάδα, που διατρέχει και τις έξι ηπείρους, πλαισιωμένη από τέσσερις περιφερειακές ομάδες: τη Μεσανατολική, τη Βαλκανική (που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη), τη Βορειοευρωπαϊκή και την Ανατολικοαφρικανική. "

Τα αιτήματα των συμμετεχόντων στην Παγκόσμια Πορεία είναι πέντε : ο πυρηνικός αφοπλισμός, η δημιουργία συμφώνων μη επίθεσης μεταξύ των κρατών, η απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής, η σύναψη διμερών συμφωνιών μεταξύ κρατών για να σταματήσουν οι πόλεμοι και η συνταγματική κατοχύρωση της άρνησης των πολέμων ως μέσου επίλυσης διαφορών.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πορείας θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου (8 μ.μ.) θα διοργανωθεί υποδοχή της διεθνούς ομάδας στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, ενώ οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ένα ανθρώπινο σήμα ειρήνης με δάδες. Την επόμενη, στις 11 π.μ. στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ θα διοργανωθεί μεταξύ άλλων ημερίδα για την ειρήνη, διαδραστική εκδήλωση με μαθητές σχολείων και συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης.





http://www.e-thessalia.gr/


date Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

1 χωριατάκια to “Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και την μη Βία”

  1. Ανώνυμος
    17 Νοεμβρίου 2009 στις 4:34 μ.μ.

    η παγκόσμια πορεία σήμερα στην πορεία του πολυτεχνείου!
    αντώνης 6947204007

    http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=mf&gid=180974201221#/group.php?gid=54242725970&ref=ts

    http://www.youtube.com/watch?v=UfIzcavmtU0

    http://www.youtube.com/watch?v=3_0ncwfJ8wc

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share