30 Ιουνίου 1988
(Πρώτο μέρος)

Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης, τέθηκε επί τάπητος, τα τελευταία χρόνια με ημερίδες, συζητήσεις και αναφορές. Κύρια ώθηση δόθηκε από το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) το οποίο με την ενθάρρυνση του Υπουργείου Μεταφορών συγκρότησε ομάδα εργασίας το 2005 για το θέμα. Η ομάδα εργασίας στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι ΥΜΑΘ, ΠΚΜ, ΑΠΘ, ΟΣΕ,ΟΡΘΕ, ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΣΑΣΘ συνέταξε τον Μάρτιο του 2005 τον "ΧΑΡΤΗ ΠΟΡΕΙΑΣ" προαστιακού σιδηροδρόμου θεσσαλονίκης. Με τον χάρτη πορείας προτάθηκαν οκτώ (8) βήματα υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού σχεδίου. Παραθέτουμε την συνοπτική μελέτη όπως την κατέγραψε ο Διευθυντής Μακεδονίας Θράκης του ΟΣΕ κ. Ζαχαρίας Λάτσιος.




Στην Ομάδα Εργασίας συμμετείχαν οι :


ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ., Π-Μ Συγκοινωνιολόγος ΣΑΣΘ

ΠΑΝΝΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ, Δρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόμος ΤΕΕ/ΤΚΜ

" ΖΕΪΚΟΥ ΠΟΛΥ, Δρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόμος ΟΡΘΕ

ΛΑΤΣΙΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, Π-Μ Διευθυντής Μακεδονίας Θράκης ΟΣΕ

ΝΑΤΣΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Π-Μ Δρ. Συγκοινωνιολόγος ΤΕΕ/ΤΚΜ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Δρ. Συγκοινωνιολογος ΣΑΣΘ

ΠΥΡΓΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Αν. Καθηγητής Σιδηροδρομικής ΑΠΘ

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, Α-Μ Χωροδόμος, ΠΚΜ

ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Π-Μ Συγκοινωνιολόγος ΥΜΑΘ


Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης σκοπιμότητας

Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης σκοπιμότητας μεταξύ του ΟΣΕ και της εταιρίας WS ATKINS INTERNATIONAL LTD. Η μελέτη φέρει τίτλο "Προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας ανάπτυξης προαστιακού περιφερειακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης". Η μελέτη όπως δήλωσε στα "Σ.Ν" ο ανάδοχος της εταιρίας κ. Κ. Ροντήρης αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης των στοιχείων και μέχρι τον προσεχή Μάρτιο εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που τους έχει ανατεθεί.


Δικαίωση


Η ανακοίνωση της υπογραφής της σύμβαση μελέτης σκοπιμότητα για την ανάπτυξη προαστιακού περιφερειακού σιδηρόδρομου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, χαροποιεί ιδιαίτερα τον γράφοντα και αυτό γιατί επί σειρά ετών μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικό και γραφτό τύπο καθώς και με την εφημερίδα Σιδηροδρομικά Νέα και το περιοδικό "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" που είχα την τιμή να εκδίδω, επισημάναμε την σπουδαιότητα της ανάπτυξης του σιδηροδρόμου στην βόρεια Ελλάδα.


Χρήστος Γιαννακίδης

Έκδοτης της Εφημερίδας

"Σιδηροδρομικά Νέα"

Και του περιοδικού "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"



Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Χρήστο Γιαννακίδη


date Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Το τραινάκι του Λαγκαδά θα ξανά σφυρίξει και πάλι; Νο1”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share