Καταλαβαίνουμε ότι στην εφηβεία όλοι μας αμφισβητούμε τις αρχές, ενεργούμε αυθόρμητα και χωρίς πολύ σκέψη και ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας.


Όλα όμως έχουν κάποια όρια. Η αμφισβήτηση των αρχών δεν σημαίνει έλλειψη σεβασμού προς τις αρχές. Η έλλειψη σεβασμού προς τις αρχές, προς τα ήθη και έθιμα του τόπου, προς τους ήρωες του έθνους και τους νεκρούς δεν μπορεί παρά να αποτελεί ιεροσυλία κι ανηθικότητα.






Είδαμε κάποια παιδιά να φωτογραφίζονται μπροστά στο ηρώο του Σταυρού, μπροστά από την παλιά Εθνική τράπεζα. Νευριάσαμε όταν είδαμε να φωτογραφίζονται σαν να είναι μοντέλα πατώντας πάνω στο ηρώο και δυστυχώς με τρόπο χυδαίο.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιοί είναι αυτοί οι γονείς που άφησαν τα κορίτσια τους να βγούνε από το σπίτι βαμμένα και ντυμένα έτσι όπως ήταν. Γνωρίζουμε ότι είναι 14 χρονών και ξέρουμε ότι 14 χρονών σημαίνει ότι είναι παιδιά ακόμα. Η έλλειψη παιδείας των γονιών περνάει και στα παιδιά και δυστυχώς ούτε το σχολείο δείχνει να κάνει την δουλειά του αφού τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι γιορτάζουμε και ακόμα περισσότερο τι είναι ένα ηρώο και αντιπροσωπεύει.

Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν ανέβει και το facebook. Ελπίζουμε οι γονείς να κάνουν την δουλειά τους, το σχολείο επίσης και να μην δούμε ξανά αυτό το θέαμα.


date Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Ντροπή!”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share