Χαλαρώστε και ξενοιάστε για λίγο επισκεπτόμενοι το πέτρινο δάσος



Λίγα χιλιόμετρα έξω απο την Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη βρίσκεται το χωριό Νυμφόπετρα το οποίο έγινε γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από τις γνωστές.... για τον μύθο τους Νυμφόπετρες.










Ο επισκέπτης που έχει προορισμό από και προς την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και χρησιμοποιεί την Εγνατία οδό έχει την δυνατότητα να κατέβει από τους δυο κόμβους της Νυμφόπετρας και του Προφήτη και να γνωρίσει από κοντά το όμορφο τοπίο με τις Νυμφοπετρες.


Ο χώρος οποίος έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περπατήσει ανάμεσα στο δάσος με τα πλακόστρωτα δρομάκια, να φωτογραφηθεί και να αναπαυθεί στα κιόσκια, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θεά.


Τα τελευταία χρόνια οι Νυμφοπετρες γίνονται τα ντεκόρ των φωτογράφων για τις φωτογραφήσεις των νεόνυμφων σε εκδηλώσεις γάμων. Επίσης στο χώρο στις Νυμφόπετρες για δεύτερη χρονιά φέτος ο τοπικός σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος" Νυμφόπετρας διοργάνωσε λαϊκές βραδιές με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα κεφιού. Στο χωριό υπάρχουν ταβέρνες όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά προϊόντα. Ευκαιρία δοθείσης λοιπόν ας χαλαρώσουμε και ας ξενοιάσουμε για λίγο, αποδρώντας από τα καθημερινά μας προβλήματα.


Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Χρήστο Γιαννακίδη!

date Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Νυμφόπετρα”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share