Ως ευθεία απειλή προς τους μαθητές χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας τα όσα ακούγονται περί απεργίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

«Μπορούμε να συζητάμε θέμα απεργίας στις εξετάσεις;

Υπάρχει λειτουργός που θα κρατήσει ομήρους τα παιδιά που πάνε στις εξετάσεις; Δεν το άκουσα. Είδα τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ και ελπίζω, είμαι σίγουρη, ότι δεν θα ακούσω εκπαιδευτικό λειτουργό, και μάλιστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να βάζει την απειλή, όχι στον υπουργό, αλλά ευθέως στον μαθητή» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.


Η κ. Διαμαντοπούλου περιέγραψε τις βασικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, υπερασπιζόμενη διατάξεις του που συναντούν αντιδράσεις είτε από άλλα κόμματα είτε από τον εκπαιδευτικό κόσμο, όπως η θεσμοθέτηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τα κολέγια, η κατάργηση της βάσης του 10 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή η υποχρεωτική παραμονή του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού για τρία χρόνια στον τόπο του διορισμού του.

Απαντώντας σε σχόλια της αντιπολίτευσης, η υπουργός δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα και όχι εν μέσω θέρους, κάτι που η ίδια θεωρεί ανέντιμο. «Το να μην το καταθέσουμε τώρα, αλλά μετά, δεν έχει πολιτική λογική. Θα το φέρουμε κρυφά; Τον Ιούλιο; Δεν το θεωρώ πολιτικά έντιμο» ανέφερε.
Υπέρ της επιλογής της κας Διαμαντοπούλου τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε πως «καμία υποχώρηση δεν πρέπει να κάνει το υπουργείο στις εξετάσεις σε περίπτωση απεργίας. Δεν μπορεί το κράτος να είναι όμηρος».

http://greece-salonika.blogspot.com

date Τρίτη 20 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Πανελλαδικές: Απειλούνται ευθέως οι μαθητές”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share