Πριν καλά –καλά εκκαθαρίσει το χωροταξικό των νέων δήμων στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, άρχισαν οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες των νέων δημάρχων.

Οι πιέσεις που ασκούνται τόσο από στελέχη τον κομμάτων όσο και από ψηφοφόρους σε ορισμένα πρόσωπα είναι έντονες.

Στην επαρχία Λαγκάδα έντονες είναι οι πιέσεις για την συμμετοχή προβεβλημένων πολιτικών που έχουν την πείρα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά τυγχάνουν και τις ευρύτερης αποδοχής των ψηφοφόρων.

Επίσης πιέσεις ασκούνται και σε εν ενεργεία βουλευτές. Πολίτικος στέλεχος που ρωτήθηκε για τις διεργασίες που κυοφορούνται, απάντησε:

«Είναι νωρίς ακόμα. Πρέπει να οριστικοποιηθεί το χωροταξικό των νέων δήμων ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης σίγουρες φαίνονται οι συνενώσεις του Χορτιάτη με Πυλαία και Πανόραμα, της Θέρμης με Μίκρα και Βασιλικά, του Θερμαϊκού με Επανομή και Μηχανιώνα, του Εχέδωρου με Αξιό και Χαλάστρα και του Αγίου Αθανασίου με Χαλκηδόνα και Κουφάλια.

Το Ωραιόκαστρο θα πάει με Καλλιθέα και ίσως και Μυγδονία, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα πάει στην επαρχία Λαγκαδά μαζί με Βερτίσκο, Λαχανά και Άσσηρο.

Ο Άγιος Γεώργιος συνενώνεται με Ρεντίνα και Μάδυτο, η Κορώνεια με δήμο Καλλινδοίων και Απολλωνία και ο Σοχός με Αρέθουσα και Εγνατία.

Στην Επαρχία Λαγκαδά δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με το δήμο Εγνατίας, εάν δηλαδή θα προσαρτηθεί στον δήμο Λαγκαδά η στον δήμο Σοχού. Χάρτης δήμων όπως είναι σήμερα στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.


http://emvolimanea.blogspot.com/2010/04/blog-post_19.html

date Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Ο Καλλικράτης φέρνει διεργασίες και στην Β΄ Θεσσαλονίκης”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share