Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής βοήθειας και αποζημίωσης οικοσκευών στους πληγέντες κατοίκους του Στρατωνίου ξεκίνησε κανονικά.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης κοινωνικών δράσεων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής πλήρωσε τα επιδόματα της πρώτης φάσης στους δικαιούχους σε ποσοστό 80% ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

Κονδύλιο 150.000 ευρώ διατέθηκε από το υπουργείο υγείας στη νομαρχία Χαλκιδικής η οποία το συμπλήρωσε με επιπρόσθετο ποσό 170.000 ευρώ. Η καταβολή των χρημάτων ξεκίνησε τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα βάσει των καταστάσεων που συντάχθηκαν από τις υπηρεσίες σχετικά με τις ζημιές, ζήτησε από το υπουργείο χρηματοδότηση ύψους 230.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νομού και κυρίως του Στρατωνίου.

Περίπου 90 οικογένειες του Στρατωνίου εισέπραξαν από 1.000 μέχρι 6.000 ευρώ ενώ το επόμενο εικοσαήμερο θα είναι έτοιμη και η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος, η ΥΑΣΒΕ να προχωρήσει στη σύνταξη των απογραφικών δελτίων.

Ωστόσο δεν έλειψαν και αυτοί που δεν ικανοποιήθηκαν από τα ποσά των αποζημιώσεων καθώς εκτιμούν ότι τα χρήματα είναι λίγα σε σχέση με τις καταστροφές που υπέστησαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας επικρατεί και στις συζητήσεις με τον υφυπουργό υποδομών και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Στρατωνίου-Ολυμπιάδας. Αυτές οι παρεμβάσεις όπως και η αντιπλημμυρική θωράκιση του Στρατωνίου απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να υλοποιηθούν.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει η διαδικασία και θα διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις από τους υπαλλήλους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/

date Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Καταβολή αποζημιώσεων για οικοσκευές στο Στρατώνι”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share