Σε μεγαλύτερο χώρο θα έχουν την δυνατότητα να εκκλησιάζονται οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας μετά την παρέμβαση που έγινε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται βόρεια του χωριού στην τοποθεσία Τσαλί Μαχαλά.

Μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επέκτασης του ναού και αύριο ανήμερα της εορτής του Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεια λειτουργία.

Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου.

Σημαντική ήταν η συμβολή των κατοίκων, στην επέκταση του ναού, αφού με την δική τους συνδρομή πραγματοποιηθήκαν τα εργα. Για τους κατοίκους της Νυμφόπετρας η τοποθεσία όπου βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου έχει ιδιαίτερο συμβολισμό πέρα από αυτόν της θρησκευτικής λατρείας, είναι ο χώρος οπου πάτησαν οι πρόσφυγες το πόδι τους όταν πρώτο εγκατασταθήκαν μετά τον ξεριζωμό τους από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Είναι για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ο χώρος όπου γεννηθήκαν και μεγάλωσαν και οι μνήμες ξαναζωντανεύουν εικόνες από το παρελθόν. Στην φωτογραφία που πήραμε σήμερα δείχνει την νέα μορφή του ναού μετά την επέκταση.

http://emvolimanea.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html

date Σάββατο 24 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Λειτουργικότερος ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Παλιά Νυμφόπετρα μετά την επέκταση του”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share