Δεν εχετε απορια να μάθετε αν ο κόσμος εχει ανταποκριθει στο λογαριασμό στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και τι ποσά έχουν κατατεθεί;

Λοιπόν όπως έγινε γνωστό μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί από πολίτες κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ!










http://news24gr.blogspot.com

date Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

2 χωριατάκια to “Πόσο μεγάλος είναι ο λογαριασμός στήριξης?”

  1. Ανώνυμος
    22 Απριλίου 2010 στις 9:59 μ.μ.

    Τα 1,1 εκ είναι από δαπάνες τις βουλής, τα 900.000 είναι από περικοπές επιδομάτων βουλευτών για να φανεί ότι έχει συμμετοχή ο λογαριασμός. Επίσης συμπληρώνετε από Σύλλογο καλαθοσφαιριστών, κατασκευαστών κτλ. Ο απλός λαός μέχρι στιγμή έχει συνεισφέρει ελαχιστότατα (λίγες χιλιάδες ευρώ από 10 εκ κατοίκους).

    Πηγή Έθνος, Βουλή, Βήμα κ.α.

    Φαίνεται και από το δημοσίευμα στο Βήμα πριν από 5 μέρες για τον Λογαριασμό που τα λέει όλα….

    Ο αποτυχημένος «έρανος» του κ. Πετσάλνικου:
    Πενιχρά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Βουλής να ανοίξει Λογαριασμό Αλληλεγγύης
    Δεκαετίες, αν όχι... αιώνες, θα απαιτηθούν για την- έστω μερική- απόσβεση του υπέρογκου δημοσίου χρέους, εφόσον συνεχιστεί η πενιχρή συγκομιδή του «Λογαριασμού Αλληλεγγύης» που άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου και τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

    Στις πέντε εβδομάδες που πέρασαν από την ενεργοποίησή του- στις 8 Μαρτίου- το συνολικό ποσό με το οποίο έχει πιστωθεί μέχρι στιγμής ο λογαριασμός μόλις που φθάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ και κατά ένα μεγάλο μέρος τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις περικοπές που αποφάσισε ο κ. Πετσάλνικος στην αποζημίωση των συναδέλφων του βουλευτών, οι οποίοι- εκόντες άκοντες- συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και μέχρι στιγμής έχουν διαθέσει από 2.800 ευρώ έκαστος. «Δεν φιλοδοξούμε να απαλείψουμε το δημόσιο χρέος με αυτό το Ταμείο. Εκείνο που θέλαμε είναι να υπάρξει μια πανστρατιά για το δημόσιο χρέος» δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος πάντως έχει πάρει «πολύ ζεστά» την υπόθεση αυτή και έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις και επαφές προκειμένου να παρακινήσει κυρίως τους «έχοντες και κατέχοντες» να συνδράμουν. Συνεργάτες του θεωρούν «ενθαρρυντική» τη ροή που παρατηρείται με τις άλλοτε ανώνυμες και άλλοτε επώνυμες καταθέσεις «από τον απλό κόσμο» που, όπως λένε, επιδεικνύει «συγκινητική ανταπόκριση», καταθέτοντας 50, 100, 200 ή 500 ευρώ. Υπολογίζουν ότι κάθε εβδομάδα μπαίνουν στον λογαριασμό 22.000 ευρώ με ποσά που πολλές φορές προέρχονται ακόμη και από τους κουμπαράδες μικρών παιδιών. (συνέχεια)

  1. Ανώνυμος
    22 Απριλίου 2010 στις 9:59 μ.μ.

    Προ ημερών μάλιστα ο κ. Πετσάλνικος υποδέχθηκε συμβολικώς στην έδρα της Ολομέλειας του Σώματος δύο μικρούς μαθητές του Δημοτικού από την Πετρούπολη που διέθεσαν το ποσό των 10 ευρώ. «Φοβηθήκαμε με αυτά που ακούγαμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει τα νησιά της και την Ακρόπολη και αποφασίσαμε να σπάσουμε τον κουμπαρά μας και να δώσουμε τα λεφτά» είπαν οι δύο λιλιπούτειοι δωρητές στον Πρόεδρο της Βουλής, στο γραφείο του οποίου φθάνουν σχεδόν καθημερινά επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα με ανάλογο περιεχόμενο.

    O ι μεγάλοι... κουμπαράδες ωστόσο φαίνεται ότι δύσκολα ανοίγουν, αφού σε αρκετές από τις συναντήσεις που είχε ως τώρα με φορείς, όπως ο ΣΕΒ, η Εκκλησία, οργανώσεις αποδήμων, καθώς και εκπροσώπους των χρυσοπληρωμένων αθλητών, ο Πρόεδρος της Βουλής εισέπραξε μόνον επαίνους για την πρωτοβουλία του, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις όχι μόνο δεν υπήρξε χρηματική ανταπόκριση- τουλάχιστον ως τώρα-, αλλά, αντιθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις έγινε αποδέκτης αιτημάτων για να μεσολαβήσει στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξουν ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Γι΄ αυτό και συνεργάτες του, αν και παραθέτουν την παροιμία «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι», δεν αρνούνται ότι «χωρίς μεγάλες συνεισφορές το όλο εγχείρημα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα,που βεβαίως δεν είναι η απόσβεση του χρέους», όπως λένε, «αλλά να αποδειχθεί ότι η εθνική ευεργεσία των Ελλήνων δεν είναι μόνο για τα σχολικά βιβλία».

    Μάλιστα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη συμπεριελήφθη ειδικό άρθρο που προβλέπει «κίνητρα έκπτωσης φόρου για δωρεές στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης» .

    Σύμφωνα με αυτό, ποσοστό 20% από τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται στον λογαριασμό (με τον κωδικό αριθμό 26132642) θα εκπίπτουν είτε από τη φορολογία των φυσικών προσώπων είτε από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share