Έφυγε από τη ζωή αιφνίδια χθες το βράδυ, σε ηλικία 57 ετών, ο τραγουδιστής, μουσικός και στιχουργός και πρώην μέλος των Πυξ Λαξ, Μάνος Ξυδούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Ξυδούς αισθάνθηκε δυσφορία ενώ έκανε πρόβες στο "Olympico" στο Νέο Φάληρο και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις εννιά το βράδυ κατά τη μεταφορά του στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Σήμερα αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1953 στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών.

Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και στη συνέχεια σπούδασε marketing, ενώ παράλληλα έπαιζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.

Εργάστηκε στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος ως πωλητής στην Κρήτη, όπου κι έμεινε τρία χρόνια. Όταν συναντήθηκε με τους “Πυξ Λαξ” , στα τέλη της δεκαετίας του '80, ήταν Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, ενώ είχε ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Συμμετείχε στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και έγινε μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.

Παράλληλα, συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Προσέχω δυστυχώς" στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια, και συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους. Τον τελευταίο καιρό έκανε εμφανίσεις με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα.

http://www.enet.gr

date Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Έφυγε από τη ζωή αιφνίδια ο Μάνος Ξυδούς”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share