Τη στήριξή του στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης στη διαμαρτυρία της για τη σχεδιαζόμενη μείωση της κυνηγετικής περιόδου στη χώρα εξέφρασε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του σχετικού θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των κυνηγών και καλούμε όλους τους αρμοδίους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να συνεργαστούν με τις κυνηγετικές οργανώσεις. Οι κυνηγοί και το κυνήγι βρίσκονται στο στόχαστρο. Επιδιώκεται η μείωση της κυνηγετικής περιόδου στη χώρα μας. Επιδιώκουν να δημιουργηθούν ζώνες θήρας με πληρωμή. Αυτό είναι κατάντια την ανθρώπινης ύπαρξης….’πλήρωσε για να σκοτώσεις’», τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Το ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι είναι μια δραστηριότητα νόμιμη, παγκοσμίως αποδεκτή. Όλες οι δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων που αριθμούν πανελλαδικά 250.000 μέλη, στοχεύουν στην καθημερινή και αδιάλειπτη επαφή αυτών με την φύση και την αειφορία, παίζοντας παράλληλα και τον ρόλο του φύλακα-προστάτη», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης, επισημαίνοντας ότι «η έλλειψη γνώσης και ο υπερβολικός συναισθηματισμός δαιμονοποιούν το κυνήγι και τους κυνηγούς για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και να εκλείψει η παρουσία των κυνηγών-θηροφυλάκων από τα δάση».

Ο Νομάρχης χαρακτήρισε την προσφορά των κυνηγών «ανυπολόγιστης εθνικής σημασίας, με εθνικό πάντα χαρακτήρα, στην πυροπροστασία των δασών, την ανάπλαση μετά από καταστροφές και τη διασφάλιση τροφής για θηράματα», ενώ τόνισε ότι «σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο για την χώρα είναι αδιανόητο και μόνο σαν σκέψη να στερήσουμε από την αγορά 250.000 “πελάτες”, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως της επαρχίας». «Οι κυνηγοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την αγροτική ζωή και την επαφή με τη φύση. Αν εφαρμοστεί ο νόμος ένα μεγάλο ποσοστό την ανθρώπινης ύπαρξης θα αποδράσει από την ύπαιθρο και τη φύση», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

date Τρίτη 20 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Π. Ψωμιάδης: 'Όχι στη μείωση ή κατάργηση της κυνηγετικής περιόδου"”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share