H Παραμυθοχώρα, το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Στρατώνι Χαλκιδικής άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα, μέσα σε μία ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Τους επισκέπτες καλωσόρισαν από την Οργανωτική ομάδα της Παραμυθοχώρας, η κα. Βασιλογιαννάκη Ευγενία και ο κ.Τσανανάς Αλέκος.

Στη συνέχεια την λειτουργία των μικρών σπιτιών της Παραμυθοχώρας παρουσίασαν μικρά «ξωτικά», τα οποίοι με τα λόγια τους ταξίδεψαν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της Παραμυθοχώρας!

Εκ μέρους του Δήμου και του Τ.Σ. του ΔΔ Στρατωνίου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κος Μ. Βλαχόπουλος και ο Πρόεδρος κ. Ν. Ζαγοράκης.
Ακολούθησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Χορωδία του Συλλόγου Πολιτισμού Στρατωνίου και την Μπάντα του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου.

Κατόπιν, ο Αι-Βασίλης έφτασε με το τρένο του και μαζί με νεαρούς επισκέπτες έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων. Ταυτόχρονα ο ουρανός του Στρατωνίου έλαμψε από εκατοντάδες πυροτεχνήματα κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο εορταστική.

Οι πρώτοι επισκέπτες είχαν ήδη μπει στην Παραμυθοχώρα που όπως φάνηκε είχε αρχίσει να «χιονίζει για τα καλά». Στο κέντρο της Παραμυθοχώρας είχε στηθεί από τον Σύλλογο Γυναικών Στρατωνίου πλούσιος μπουφές με Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για όλους τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο Αι-Βασίλης μπήκε στο σπιτάκι του με τα παιδάκια ακούγοντας τι θα ήθελε να τους φέρει φέτος τα Χριστούγεννα, η αλήθεια είναι ότι στο τέλος, ο Ρούντολφ δεν μπορούσε να πετάξει με τόσα πολλά γράμματα πάνω στο έλκηθρο!
Όλοι οι επισκέπτες στην συνέχεια, έκαναν βόλτα με το τρενάκι μέσα στο Στρατώνι και επισκέφτηκαν το μεγάλο Λούνα Παρκ που υπάρχει δίπλα από την Παραμυθοχώρα για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιοι! Φέτος η Παραμυθοχώρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Για το σκοπό αυτό, στο κέντρο της Παραμυθοχώρας στήθηκε το "δέντρο της αγάπης". Οι επισκέπτες της Παραμυθοχώρας που επιθυμούν να στηρίξουν αυτόν τον κοινωνικό σκοπό θα μπορούν να αγοράζουν κάποιο στολίδι και να το τοποθετούν στο δέντρο.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά ενός τροχήλατου αμαξιδίου, που θα δοθεί στη χρήση κάποιου παιδιού με κινητικές δυσκολίες.
Επίσης στο αναψυκτήριο της παραμυθοχώρας διατίθεται βιβλίο από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του παιδικού χωριού.
Η Παραμυθοχώρα θα λειτουργήσει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τη 1 Ιανουαρίου Την περίοδο 4~22 Δεκεμβρίου λειτουργεί από 10πμ έως 2μμ και από 5μμ έως 9μμ Ενώ από τις 23 Δεκεμβρίου και μετά θα μένει ανοικτή καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Το ταξίδι στο όνειρο για τους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης πολιτείας περνάει μέσα από τα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί με τη βοήθεια των εθελοντών.
Στο το "Σπίτι του Αϊ-Βασίλη" o Αϊ-Βασίλης θα υποδέχεται τα παιδιά και θα τους προσφέρει αναμνηστικά δωράκια.
Στο "Σπίτι του Παραμυθιού" παραμυθούδες της περιοχής θα διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια.
Σε αυτό το σπιτάκι επίσης τα παιδιά θα συναντούν συγγραφείς παιδικών παραμυθιών και βιβλίων όπως τις κ.κ. Φ. Κατσάλη, Θ. Χορτιάτη, Α. Χατζημανώλη, Κ. Καριζώνη και τον κ. Σ. Ζαφειρίου για να ακούσουν παραμύθια τους και να συζητήσουν μαζί τους.

Στο "Ταχυδρομείο" τα παιδιά θα γράφουν τα γράμματά τους προς τον Αϊ-Βασίλη.
Στο "Σπίτι των Κατασκευών", τα παιδιά θα μπορούν να φτιάχνουν με τη βοήθεια εθελοντών χριστουγεννιάτικες κατασκευές ενώ στο «Σοκολατόσπιτο» θα μπορούν να φτιάξουν το γλυκάκι τους.
Στο "Σπίτι των ξωτικών" θα... μένουν παιδιά και νέοι του Στρατωνίου, ηλικίας από 13 έως 23 ετών, που με τα πειράγματα και τις εκπλήξεις τους θα ταράζουν τα ήρεμα νερά της "Παραμυθοχώρας".

Το Παραμύθι συνεχίζεται....στο Στρατώνι Χαλκιδικής!

http://www.paramythoxora.gr/
http://www.e-stratoni.gr/


date Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Η Παραμυθοχώρα άνοιξε τις πύλες της”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share