Προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη και συνεχής βροχόπτωση που πλήττει από εχθές όλη την Χαλκιδική. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του νομού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.


Σύμφωνα με τα πρώτες πληροφορίες του e-stratoni.gr, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ορμύλιας - Βραστάμων, στο ύψος του ρέματος του ποταμού Χαβρία λόγω υπερχείλισης του ποταμού, η κυκλοφορία αυτή την στιγμή διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Στην Καλλιθέα έπεσαν τέσσερα δέντρα κλείνοντας τον δρόμο, τα δύο έπεσαν μέσα στο πάρκο χωρίς όμως να υπάρξουν υλικές ζημιές και ήδη έχουν απομακρυνθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Στο 83 χλμ. της επαρχιακής οδού στην περιοχή του Πόρτο Κουφού υπήρξαν κατολισθήσεις από πέτρες και χώματα. Επίσης υπήρξε υπερχείλιση των ρεμάτων της Σίβηρης, της Φούρκας, της Ν.Σκιώνης, της Καλλιθέας και της Μόλα Καλύβας στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες στην Καλλιθέα και στη Σίβηρη, όπου κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση υδάτων.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, έχουν γίνει δέκα αντλήσεις υδάτων, 21 κοπές δέντρων και ένας απεγκλωβισμός δύο ατόμων από το αυτοκίνητο τους στην περιοχή Αζάπικο στον Νέο Μαρμαρά.


Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://www.e-stratoni.gr/



date Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share