Να σταματήσει η τρομολαγνία για την οικονομία, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζονας αστειότητες τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ...

Σε συνάντηση που είχε με συντάκτες του υπουργείου ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος που έχει υπογράψει η χώρα με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός είπε ότι «το παιχνίδι των φημών δεν έχει ονοματεπώνυμο» και χαρακτήρισε «αστεία ιστορία» την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ανέδειξε τη κερδοσκοπική διάσταση των σεναρίων, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για το πώς λειτουργούμε ως κοινωνία.

«Υπάρχει μια τρομολαγνία που πρέπει να σταματήσει. Μην τσιμπάμε σε μια υστερία που δεν έχει καμία απολύτως βάση. Δεν τυπώνουμε δραχμές και δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Ερωτηθείς για το έαν η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ συνιστά αναδιάρθρωση χρέους, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως το Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πάρει κανονικά τα χρήματα της δεύτερης δόσης του μηχανισμού (9 δισ. ευρώ).

«Η δόση του Σεπτέμβριου είναι εξασφαλισμένη. Όλα τα αντικειμενικά στοιχεία δείχνουν ότι προχωράμε και είμαστε συνεπείς» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού επανέλαβε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, καθώς η μείωση του ελλείμματος ξεπέρασε το 40% στο πρώτο πεντάμηνο.

Η μείωση των δαπανών ανέρχεται στο 10% και η αύξηση των εσόδων στο 8%. Στο σκέλος της ανάπτυξης ο υπουργός είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα και δεν απέκλεισε «ευχάριστες εκπλήξεις» όσο προχωράει ο χρόνος.

http://www.tanea.gr

date Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

1 χωριατάκια to “Να σταματήσει επιτέλους η τρομολαγνία ζητά ο Γ.Παπακωνσταντίνου”

  1. Ανώνυμος
    5 Αυγούστου 2010 στις 10:44 π.μ.

    Ο νέος σύμβουλος οικονομικών του πρωθυπουργού ήταν φέτος στην bilderberg;

    Ο Tommaso Padoa σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και την φωτογραφία που βρήκε το TaXalia και θα δείτε στην συνέχεια...
    ήταν φέτος στην "σύνθεση" της λέσχης μπίλντεμπεργκ!
    Φυσικά λίγες μέρες μετά βρήκε μία πολύ ωραία δουλειά στο Ελάντα!
    Τέλεια... !!
    Δείτε την φωτογραφία.
    http://taxalia.blogspot.com/2010/08/bilderberg.html



    Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/08/bilderberg.html#ixzz0viPRjE5Z



    Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/08/bilderberg.html#ixzz0viPIJovf

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share