Χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και βοήθεια παραμένει το Στρατώνι 50 περίπου ημέρες μετά τις καταστροφές που υπέστη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Φεβρουαρίου.

Οι εργολάβοι που δούλεψαν παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος να γίνεται αποδέκτης της δυσαρέσκειας τους.


Αρνητικό είναι και το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Στρατωνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νίκο Ζαγοράκη, είναι απογοητευμένοι και χάνουν την ελπίδα τους καθώς εκτιμούν ότι δε θα εισπράξουν τίποτα ως αποζημίωση.

Ο κ. Βλαχόπουλος έγκαιρα είχε ενημερώσει το υπουργικό κλιμάκιο για το ύψος των ζημιών και το κόστος αποκατάστασης τους. Σήμερα το κονδύλιο που δαπανήθηκε αγγίζει το 1 εκ. ευρώ και πρέπει να καταβληθούν χρήματα από τους κωδικούς για τα έκτακτα φαινόμενα.

Το Στρατώνι έχει καθαριστεί πλήρως, διευθετήθηκαν τα ρέματα εντός του οικισμού και η ζωή δειλά-δειλά φαίνεται να βρίσκει τους παλιούς της ρυθμούς. Ωστόσο απομένουν να γίνουν ακόμη πολλά καθώς είναι ανοχύρωτο σε πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο παρελθόν παρατηρήθηκαν μπουρίνια το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Σημαντική είναι η μείωση των εσόδων του δήμου Σταγείρων Ακάνθου από τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τέλη παρεπιδημούντων που φτάνουν τις 800.000 ευρώ.

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/


date Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

0 χωριατάκια to “Χωρίς οικονομική βοήθεια 50 ημέρες μετά την καταστροφή”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share