Είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να κάτσετε όλοι μαζί στην πλατεία?

Είστε κουρασμένοι από τον χορό σε beach bar της περιοχής και θέλεις να κάτσεις βάζοντας τα πόδια σας ψηλά για να ξεπρηστούν?

Η Ασπροβάλτα νιώθει τις ανάγκες σας και τις ικανοποιεί με τα παγκάκια - ζευγάρια στην πλατεία, στο κέντρο του πεζοδρόμου!

date Σάββατο 10 Απριλίου 2010

4 χωριατάκια to “Διακοσμητικός οίστρος στην Ασπροβάλτα!!!”

  1. Ανώνυμος
    10 Απριλίου 2010 στις 9:16 μ.μ.

    Για να θυμηθούμε λίγο ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης και τι σχέση έχει με την περιοχή μας. Είναι ένας Λαϊκός αγωνιστής που παλεύει μόνος του το βρώμικο κατεστημένο ή είναι ένας απλός τρομοκράτης?
    Μήπως είναι αυτός που εφαρμόζει ότι έχουμε εμείς οι περισσότεροι στο μυαλό μας? Ποιος δεν σκέφτηκε να μπορούσε να ξεσκίσει όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας μέσα από τις αστραφτερές Mercedes τους;
    Ο Νίκος μπόρεσε, ο Νίκος είναι ένας από εμάς.

    Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από δημοσίευση άρθρου την 6-12-1997 μετά την τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο που διαχειριζόταν τις τύχες της περιοχής μας.


    Ένα μήνα μετά τη σύλληψή του, ο Νίκος Μαζιώτης δημοσιοποιεί με επιστολή που στέλνει από τη φυλακή τα πολιτικά κίνητρα της επιλογής του για τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης. Η πολιτική αυτή πράξη έγινε την ίδια περίοδο που τα χωριά των αντιστεκόμενων της Χαλκιδικής βρίσκονταν κάτω από την επιβολή στρατιωτικού νόμου για τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εταιρία, τους κρατικούς φορείς που τη διευκολύνουν και τους μπάτσους. Στο κείμενό του αναφέρει: "Με την απόπειρα στο υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης στις 6/12/97 σκοπό είχα την αποστολή μηνύματος στους πολιτικούς, επιχειρηματικούς και αστυνομικούς κύκλους αυτής της χώρας, ότι τα σχέδιά τους, επενδυτικά ή κατασταλτικά, δεν πρόκειται να περάσουν χωρίς αντίσταση. Σκοπό είχα, επίσης, την αποστολή μηνύματος αλληλεγγύης στο δίκαιο και δυναμικό αγώνα που με κάθε μέσο διεξάγουν οι κάτοικοι των χωριών του Στρυμονικού κόλπου ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανίας χρυσού από την καναδική πολυεθνική TVX GOLD, στη βορειοανατολική Χαλκιδική.".

  1. Ανώνυμος
    10 Απριλίου 2010 στις 9:18 μ.μ.

    Οκτώβρη και 1 Νοέμβρη του '98, γίνεται στη Θεσσαλονίκη διήμερη εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Νίκο Μαζιώτη και τους αντιστεκόμενους του Στρυμονικού κόλπου, που συνδιοργανώνεται από την αναρχική ομάδα Πρόκληση σε Στάση και τη συνέλευση αναρχικών στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται κάτοικοι από την Ολυμπιάδα και την Ιερισσό της Χαλκιδικής, ενώ ο Ν. Μαζιώτης συμβάλλει στην προσπάθεια των συντρόφων με κείμενο που στέλνει από τη φυλακή. Ακολουθούν συζητήσεις γύρω από την αναπτυξιακή δραστηριότητα των αφεντικών και τα συνολικότερα επενδυτικά σχέδιά τους, τον πολύμορφο αγώνα των κατοίκων του Στρυμονικού, τις δυνατότητες επικοινωνίας ανάμεσα στους αντιστεκόμενους μέσα από το λόγο και τις πρακτικές τους, την αιχμαλωσία του Ν. Μαζιώτη και την κοινωνική αλληλεγγύη στην κατεύθυνση της όξυνσης του κοινωνικού πολέμου.

    Στις 22 και 23 Γενάρη του '99, πραγματοποιείται στην Αθήνα ένα διήμερο αλληλεγγύης στο Νίκο Μαζιώτη και τους αντιστεκόμενους του Στρυμονικού, που διοργανώνεται από τη συνέλευση αναρχικών. Την πρώτη μέρα προβάλεται βίντεο από τις συγκρούσεις των κατοίκων με τους μπάτσους το Νοέμβρη του '97, τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις της TVX μαζί με το κάψιμο γεωτρύπανου στο εσωτερικό τους, καθώς και εικόνες από τον αστυνομικό αποκλεισμό των χωριών την περίοδο της επιβολής στρατιωτικού νόμου. Οι συζητήσεις που πλαισιώνουν το διήμερο αυτό αναπτύσσονται γύρω από παρόμοια θεματική με αυτήν της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

  1. Ανώνυμος
    10 Απριλίου 2010 στις 9:19 μ.μ.

    *

    Στην περίοδο που μεσολαβεί από την αστυνομική κατοχή των χωριών, η εταιρία ολοκληρώνει τις απαραίτητες προεργασίες και μελέτες της για την εγκατάσταση της μεταλλουργίας χρυσού. Το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) έχει δημοσιοποιήσει από τις αρχές του '98 τα αποτελέσματα των μελετών του προτείνοντας τρεις ως τις καταλληλότερες θέσεις για την υλοποίηση της επένδυσης. Είναι η σειρά της ΤVX να επιλέξει που και με ποιόν τρόπο θα προχωρήσει την πραγμάτωση του καταστροφικού της έργου και καταθέτει στο ΥΠΕΧΩΔΕ τις προτάσεις της για τις δεξαμενές των τελμάτων (χαβούζες) και τη μέθοδο διαχωρισμού του μεταλλεύματος που θα χρησιμοποιήσει. Η προέγκριση της μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα (έχει δημοσιοποιηθεί ως χρονικό όριο η 7 Μάη), θα ανοίξει οριστικά πλέον το δρόμο για την εταιρία. Η καναδική πολυεθνική προσανατολίζεται στην αναζήτηση επενδυτών (εγχώριων και ξένων) για να μοιραστεί το κόστος της επένδυσης που αυξάνεται όσο παραμένει ανοιχτό το κοινωνικό μέτωπο στην περιοχή. Η ελληνική εταιρία "Μυτιληναίος" έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις της TVX, κυρίως λόγω της εθνικότητάς της, που πιστεύεται ότι θα βοηθήσει στο να αμβλυνθεί το "αντιαποικιοκρατικό" πνεύμα που διαπερνά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

    Στην κατεύθυνση διευκόλυνσης των οικονομικών αφεντικών να πραγματώσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους τα σχέδια τους για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και των ανθρώπων της περιοχής, έρχεται να συντείνει η ριζική αλλαγή που εισάγει το σχέδιο "Καποδίστριας" στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Αγώνα του Στρυμονικού αποτελείται από τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες, τους κοινοτάρχες, που ο "πυροσβεστικός" τους ρόλος εκδηλώθηκε σε πολλές και κρίσιμες φάσεις του αγώνα. Ο θεσμός όμως της κοινοτικής αρχής δεν κατάφερε να σταθεί αποτελεσματικός στο διαμεσολαβητικό του ρόλο ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Ένα χαρακτηριστικό σημείο στην ιστορία αυτού του αγώνα είναι πως οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν μέσα από γενικές συνελεύσεις των κατοίκων οδήγησαν στην όξυνση της κοινωνικής σύγκρουσης στην περιοχή. Εξ'άλλου τα γεγονότα του Νοέμβρη του '97 στην Ολυμπιάδα ήταν η κατάληξη μιας μαζικής πορείας που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των κατοίκων την ίδια μέρα. Ήταν η τελευταία φορά που τα χωριά του Στρυμονικού πραγματοποίησαν μια συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα κινήσεις τους. Η υποβάθμιση του θεσμού της κοινότητας και η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των δήμων έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Αγώνα και την ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση από την τοπική κοινωνία των κέντρων λήψης αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

  1. Ανώνυμος
    13 Απριλίου 2010 στις 12:20 μ.μ.

    ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2010. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share