Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε


ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ Τα προβλήματα μας χρόνο με το χρόνο οξύνονται . Το 2010 οι πιστώσεις για τα δάση στα δασαρχεία μειώθηκαν από 15% έως 30% , επίσης η ανεξέλεγκτη εισαγωγή ξυλείας από τις γειτονικές χώρες- έχουν γεμίσει οι μάντρες με καυσόξυλα και στρογγυλή ξυλεία από τα Σκόπια & την Βουλγαρία με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πουλήσουμε τα δικά μας δασικά προϊόντα .Ακόμη πολλά παραγωγικά δασαρχεία υπολειτουργούν δεν υπάρχει προσωπικό & πιστώσεις και πολλές εργασίες μας (καθαρισμοί , αντιπλημμυρικά έργα , αναδασώσεις, αντιπυρικές ζώνες κ.τ.λ) βγαίνουν δημοπρασίες & τις εργασίες αυτές τις παίρνουν οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα να μένουμε για πολύ καιρό
ΑΝΕΡΓΟΙ.

Προωθείται η ιδιωτικοποιήση των δασών, εικονικοί εργολαβικοί δασικοί Συν/σμοί βγαίνουν σαν τα μανιτάρια μετά το νόμο 2810/2000 & μας παίρνουν τις εργασίες. Έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδες ανάγκες για τις οικογένειες μας και να βάλουμε τα ένσημα μας για να έχουμε ασφάλεια. Όσο αναφορά τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα γίνεται πρόταση από μια επιτροπή του υπουργείου εργασίας να βγουν οι Δασεργάτες από τα ΒΑΡΕΑ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια & να μειωθεί η σύνταξη μας κατά 20%.

Όπως ξέρετε η εργασία μας είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν στις δασικές εργασίες είναι συχνά ( θανατηφόρα & μη) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε όλες τις βιομηχανικές χώρες . Εργαζόμαστε μέσα στα καμένα δάση με 40 βαθμούς θερμοκρασία υπό σκιά & τα πνευμόνια μας αναπνέουν κάθε μέρα το καμένο ξύλο & την μαύρη σκόνη. Οι εγκέφαλοι στο υπουργείο εργασίας είναι εκτός τόπου & χρόνου. Η ανατροπή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα περάσει, αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει συνάδελφοι θα το ανατρέψουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ :

1) Να βγουν συμπληρωματικές πιστώσεις για τα δάση για το 2010. Όλες οι εργασίες που γίνονται στα δάση (καθαρισμοί, ζώνες Αντιπυρικές , Αναδασώσεις, Αντιπλημμυρικά Έργα) να δίνονται αποκλειστικά στους δασικούς Συν/σμους. Να γίνει νομοθετική ρύθμιση & να υποχρεώνονται τα δασαρχεία να αναθέτουν τις εργασίες αυτές στους δασικούς Συν/σμούς .Δεν θα ανεχτούμε πια κανένα δασαρχείο να βγάζει σε δημοπρασία έργο καθαρισμού – αναδάσωσης-αντιπλημμυρικών έργων δασών για να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολάβους.

2) Να ενταχθεί το επάγγελμα μας στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα . Η κατώτερη σύνταξη να πάει στα 1000 ευρώ . Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 750 ευρώ. Να αυξηθούν οι παροχές του Ι.Κ.Α. για την ασθένεια & το ατύχημα στα 30 ευρώ.

3) Άμεση καταβολή των χρηματικών ενισχύσεων για τις ζωοτροφές & το οπεκεπέ στους δασεργάτες που δεν τα έχουν πληρωθεί ακόμη για τα ζώα τους.

4) Να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής από τα δασαρχεία για να πληρωνόμαστε έγκαιρα.

5) Να παίρνουμε καύσιμα με μειωμένο φόρο.

6) Να μην αποδίδεται το μίσθωμα για τα καυσόξυλα & τα χρήσιμα ξύλα από τους δασικούς Συν/σμους στο κράτος Να προστατευθεί η εγχώρια παραγωγή ξυλείας και να μπουν δασμοί στα ξένα δασικά προϊόντα.

Δασεργάτες με το Σωματείο μας προχωράμε μπροστά

Με την παρέμβαση του Σωματείου και την συνεργασία των Συν/σμων δρομολογήθηκαν τα εξής:

1) Η πίστωση του έργου για την εργασία μας στην Αττική πληρώθηκε.

2) Στάλθηκε εγκύκλιος από την διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. για να πάρουν οι δασεργάτες το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας , μεγαλώνουμε το σωματείο , όλοι μαζί οι δασεργάτες & οι συν/σμοί ενωμένοι θα προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων του κλάδου μας. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα μας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 – 4- 2010 . Θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στις 11.00 ΠΜ. Στην συγκέντρωση θα συμμετέχουν όλα τα σωματεία του ΔΗΜΟΥ ΡΕΝΤΙΝΑΣ.

Μετά την συγκέντρωση όλοι οι δασεργάτες στις 12.00 θα πάμε να κλείσουμε την Εγνατία οδό για μία ώρα στο ύψος της Ασπροβάλτας.

Τα συναρμόδια υπουργία πρέπει να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ ΑΛ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Γ.

date Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

5 χωριατάκια to “Ανακοίνωση Δασεργατών για τις σημερινές κινητοποιήσεις”

  1. ΔΗΜΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ
    22 Απριλίου 2010 στις 10:27 μ.μ.

    ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΝΑ ΨΙΦΗΖΕΤΕ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ......ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΥΝΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ.

  1. Village's News
    22 Απριλίου 2010 στις 10:38 μ.μ.

    Όταν χρησιμοποιούμε ψευδώνυμο για να εκφράσουμε την άποψή μας, καλό θα ήταν να προσέχουμε τι διαλέγουμε.
    Ο Δήμος Ρεντίνας υπάρχει και σαν θεσμός αλλά και σαν κάτοικοι περιοχής.
    Εσύ λοιπόν δεν εκφράζεις σε καμία περίπτωση, ούτε την επίσημη θέση του Δήμου, ούτε αντιπροσωπεύεις όλους τους κατοίκους του Δήμου.

  1. Ανώνυμος
    22 Απριλίου 2010 στις 11:26 μ.μ.

    ΛΑΘΟΣ ......
    ΔΗΜΟΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΗΘΕΛΑ.

  1. Village's News
    22 Απριλίου 2010 στις 11:28 μ.μ.

    Ευχαριστούμε πολύ για την διευκρίνηση.

  1. Ανώνυμος
    25 Απριλίου 2010 στις 1:16 π.μ.

    gt kale tzazli kai oi allodapoi kaloi einai,ektos apo tous pakistanous pou varane ligo....prosexe ti les gt a gt a piperi sto stoma tha sou valei to villagay mews,ante mhn sou valei tpt allo!maresei na milas etsi austhra vrwma!!!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share