Αποδείξεις λιανικής πώλησης υποχρεούνται να εκδίδουν από την 1η Απριλίου οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, αλλά και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όπως ορίζεται στην απόφαση, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, εντάσσονται από την 1η Απριλίου στη Β' κατηγορία βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) από την Α' κατηγορία βιβλίων του ΚΒΣ και παράλληλα, υποχρεούνται από την ίδια ημερομηνία να εκδίδουν αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούν.

Η απόφαση αυτή όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, εντάσσεται στην αναγκαιότητα λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος όλων των επιτηδευματιών, καθώς και στην εφαρμογή του μέτρου της θέσπισης αφορολογήτου ορίου με αποδείξεις και την αναγκαιότητα ίσης μεταχείρισης των πρατηριούχων με τις επιχειρήσεις εκείνες, που προαιρετικά ή υποχρεωτικά εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Εν τω μεταξύ, "στο κόκκινο" έχει φτάσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς έχει ξεπεράσει σε πολλά πρατήρια το 1,42 ευρώ.Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι βενζινοπώλες θα απέχουν από την εργασία τους.


http://www.enimerwsi.com/2010/03/1_15.html


date Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Aποδείξεις στα πρατήρια από την 1η Απριλίου”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share