Ένας μήνας και πλέον έχει παρέλθει από την ημέρα που τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι πλημμύρες έπληξαν το Στρατώνι με συνέπεια την καταστροφή των υποδομών αλλά και τις ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα.


Από τότε μπορεί να έχει καθαριστεί ο οικισμός από τις λάσπες, τους βράχους και τις φερτές ύλες ωστόσο όμως κάτοικοι και επαγγελματίες ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις από την πολιτεία.


Τα αντιπλημμυρικά έργα θεωρούνται η πρώτη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί για το Στρατώνι καθώς με την παραμικρή βροχόπτωση ο κόσμος φοβάται επανάληψη των φαινομένων της 10ης Φεβρουαρίου. Παράλληλα οι επαγγελματίες επισημαίνουν ότι οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο παραμένουν ως είχαν, χωρίς να τους δοθεί καμία παράταση αλλά και καμία οικονομική ενίσχυση.


Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Στρατωνίου Νίκος Ζαγοράκης ο οποίος επεσήμανε ότι έμεινε η συμπάθεια όλων όσων επισκέφθηκαν το Στρατώνι και τώρα αναμένουν κάποια βοήθεια καθώς ακόμη δεν υπήρξε τίποτα στην ουσία. Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου και πρόεδρος Τ.Σ. γίνονται αποδέκτες των παραπόνων όσων εργάστηκαν με τα μηχανήματα τους για τον καθαρισμό και δεν πληρώθηκαν ακόμα.


Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ζητά να δοθούν άμεσα οι οικονομικές ενισχύσεις ούτως ώστε να επισκευασθούν οι κατοικίες που υπέστησαν ζημιά και να ξαναβρούν οι άνθρωποι τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους. Επίσης ζητά άμεσα τη χρηματοδότηση για την κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.


Κάποιες οικογένειες εγκαταστάθηκαν στις προκατασκευασμένες κατοικίες που διέθεσε η εταιρία ΑΚΤΩΡ ενώ αρκετές ακόμη φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων.


Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/


date Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Στρατώνι: Χωρίς αποζημιώσεις ένα μήνα μετά την καταστροφή”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share