Κάποιοι απ΄τους αγροτοπατέρες δεν πήραν το μάθημά τους απ΄την παταγώδη αποτυχία των κινητοποιήσεων του περασμένου Ιανουαρίου αλλά και τη γενικότερη κατακραυγή της κοινής γνώμης και αποφάσισαν εκ νέου να ταλαιπωρήσουν όσους κινούνται σε εθνικές οδούς τις μέρες του Πάσχα.

Έκλεισαν πριν λίγο ξαφνικά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν από Θεσσαλονίκη προς την ανατολική Μακεδονία από τους αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά..
Συγκεκριμένα, η Εγνατία Οδός στο ύψος του Προφήτη Λαγκαδά και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος της Γερακαρού και του Σχολαρίου.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται, καθώς όπως υποστηρίζουν το υπουργείο έχει... «αποκλείσει» την επαρχία Λαγκαδά από τη διαχείριση κοινοτικών πόρων και πλέον η διαχείριση περνάει από τα χέρια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες του Λαγκαδά να χάνουν μεγάλο μέρος των κονδυλίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής των κινητοποιήσεων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περισσότερα από 200 τρακτέρ με περίπου 350 αγρότες και αναμένεται να κρατήσουν κλειστούς τους δρόμους τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Στα σημεία των μπλόκων υπάρχει αστυνομία που οδηγεί τα αυτοκίνητα από άλλους δρόμους.

http://greece-salonika.blogspot.com


date Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Πάλι κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν Θεσσαλονίκη”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share