Πόλεμος Δημάρχου με μέλος Δημοτικού Συμβουλίου και Blogger...





































Aπάντηση Blogger:

Τουλάχιστον δεν πλήττουμε. Όποιος το ισχυρισθεί αυτό θα είναι αχάριστος. Ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί να διασκεδάζει την αναμονή μας μέχρι να εμφανιστεί ο Καλλικράτης και να καταπιαστούμε μαζί του.

Είδε λοιπόν το φως της δημοσιότητας η απαντητική επιστολή του Δημάρχου μας κ. Μ. Βλαχόπουλου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θανάση Μαυρουδή, της Δημοτικής του Παράταξης, που τελεί υπό παραίτηση (άσχετα αν τον είχε θέσει κι αυτόν «εκτός κινήματος» -μαζί με τους άλλους 5- ως υπονομευτές του έργου του).

Αγαπητέ Θανάση, λοιπόν ο κ. Δήμαρχος……και εγώ, που έκανα τόσα για το μεταλλείο και ο Πάχτας που στηρίχτηκε πάνω μου, και αν δεν ήμουνα εγώ, και οι άλλοι που με υπονομεύουν και οι νυν και οι πρώην και οι μελλούμενοι και τα κομματόσκυλα και οι εξωθεσμικοί, και, και, και. Όλοι τα έβαλαν με μένα -τον Άγιο παρά λίγο να πει, αλλά το ξανασκέφτηκε γιατί κάποιες λέξεις έχουν ουρά- που έκανα τόσα για τον τόπο και για την δουλειά σας, το μεταλλείο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός δεν φταίει σε τίποτα για την κατάσταση στην οποία οδήγησε την Δημοτική του Παράταξη. Για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι –πολλοί άλλοι αλήθεια και με διαφορετικά κίνητρα, ταπεινά και ποταπά- αλλά όχι αυτός. Οι φιλοδοξίες τους, τα μίση και τα πάθη. Εδώ ταιριάζει το τραγουδάκι του Κηλαιδόνη «….φταίμε κι εμείς, φταίνε κι αυτοί, φταίνε κι οι άλλοι,…φταίει κι ο Χατζηπετρής», αν και ακόμα και στο τραγουδάκι υπάρχει η αυτοκριτική παραδοχή πως "φταίμε κι εμείς".
Κι ο Θανάσης; Κοίτα μεγαλεία ρε Θανάση. Τόσο καιρό, που δεν σε είχε θέσει «εκτός κινήματος», δεν σου έδινε σημασία (και στους άλλους όμως, μην το πάρεις προσωπικά). Τώρα που όρθωσες ανάστημα, κάθεται και σε παρακαλάει να μην πας με τους άλλους τους υπονομευτές, εσύ είσαι καλό παιδί και υπάκουο, μην σε παρασέρνουν οι άλλοι σε αταξίες, που έχουν άλλα κίνητρα. Κι εσύ ο έρμος, τι είχες ζητήσει; Μια στοιχειώδη δημοκρατία κι ένα στοιχειώδη σεβασμό, μια ισοπολιτεία βρε αδερφέ, για να μπορείς να μην ντρέπεσαι στο καφενείο. Κι αυτό βαφτίστηκε υπονόμευση, γιατί στήριξη έχουν βαφτίσει το: «ότι πεις εσύ Δήμαρχε».

Μην χολοσκάς Δήμαρχε, «εννιά μηνάκια μείνανε», που λέγαμε και στο στρατό. Μετά θα πούμε κι άλλα τραγούδια πιο λαϊκά και νταλκαδιάρικα, του τύπου: «Θα φύγω και θα με ζητάς», «Θα σου φύγω και θα κλαις», «Δυο πόρτες έχει η ζωή», «Έφυγε, έφυγε, την έχω χάσει».
Τότε όμως Δήμαρχε -που δεν θα έχεις την όποια εξουσία έχεις τώρα στα χέρια- θα γίνουν και οι πραγματικοί λογαριασμοί για το ποιός έφταιξε. Τότε που δεν θα υπάρχουν ανανεώσεις συμβολαίων στα καταστήματα, τραπεζοκαθίσματα, εργολαβίες, προμήθειες, προσλήψεις. Τότε θα έχει πολύ μοναξιά και τότε θα μετρηθούν και οι φίλοι.

ΥΓ.

Την ορθογραφία και το συντακτικό του κειμένου δεν θα το σχολιάσουμε, αν και είναι μεγάλος πειρασμός. Δεν υπάρχει όμως, ρε παιδιά, κάποιος να διορθώνει τα μαργαριτάρια που στέλνετε και βλέπουν το φως της δημοσιότητας; Όχι για τίποτα, αλλά για να μην λένε αυτοί που τα βλέπουν: «τοιούτος έπρεπεν ημίν αρχιερεύς».


http://ierissos.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html


date Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share