Αναγνώστης του blog έστειλε το παρακάτω μήνυμα με σκοπό να υπενθυμίσει σε όλους μας την εφαρμογή των νέων συντελεστών Φ.Π.Α. και την διόρθωσή του στις ταμειακές μας μηχανές.















Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στις 15 Μαρτίου θα αρχίσει η εφαρμογή των νέων συντελεστεών Φ.Π.Α. (http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1262.html).

Το υπουργείο επίσημα δεν έχει δώσει κάποια προθεσμία εφαρμογής των αλλαγών. Υπάρχει μία σιωπηρή προθεσμία μίας εβδομάδας περίπου για να γίνει η αλλαγή στις ταμειακές μηχανές που οριακά πιστεύω πως φτάνει για να εξυπηρετηθούν όλοι οι επαγγελματίες, γι αυτό πρέπει από Δευτέρα να σπεύσουν να κάνουν τον απαραίτητο προγραμματισμό στις ταμειακές τους.

Να διευκρινήσω ότι οι επαγγελματίες που δουλεύουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι πολλοί στην περιοχή μας, δε χρειάζεται να κάνουν άμεσα την αλλαγή, απλά πρέπει αυτή να γίνει πριν ανοίξουν τα καταστήματά τους για τη θερινή περίοδο και φυσικά πρωτού κόψουν οποιαδήποτε απόδειξη.

Επίσης, όσοι πάνε σε τεχνικό για την αλλαγή των συντελεστών, καλό είναι να έχουν και τα βιβλιάρια συντήρησης των μηχανών τους, ώστε να γίνει η καταγραφή του προγραμματισμού.

Απλά επειδή διαπιστώνω πως ενώ η ημέρα της εφαρμογής του νέου μέτρου φτάνει, τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα, (η Τζούλια πουλάει περισσότερο βλέπεις) και ίσως πολλοί συντοπίτες μας να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα (δεν έχω ιδέα για τις συνέπειες της μη εμπρόθεσμης αλλαγής).


Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο του blog για την ενημέρωση


date Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

2 χωριατάκια to “Νέοι συντελεστές Φ.Π.Α. και διόρθωσή του στις ταμειακές μας μηχανές”

  1. Ανώνυμος
    17 Απριλίου 2010 στις 12:09 μ.μ.

    Απεργία διπλωματών. Η Ένωση Ελλήνων Διπλωματών υπηρετούντων σε Ευρώπη και Β. Αμερική προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

    Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό τη φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής μας. Ζητούμε συμπαράσταση από τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου πληρωνόμαστε τόσα χρόνια με το επίδομα εξωτερικού με σκοπό την προάσπιση των δικαίων του Ελληνισμού.

    Κλωστοϋφαντουργοί, εργάτες κοπής μετάλλου, εργάτες λιγνιτωρυχείων, απολυμένοι της Ολυμπιακής, ενωθείτε μαζί μας. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

    Το πετσοκομμένο, από τη φορολόγηση με 40%, επίδομα εξωτερικού που θα δίνεται σε διπλωμάτες δεν θα είναι αρκετό για να αγοράσει μία γυναίκα διπλωμάτης μερικά ζευγάρια Christian Louboutin που κοστίζουν το καθένα περίπου 700 Ευρώ. Και χωρίς Christian Louboutin, σαν και αυτά που φορούν οι υπάλληλοι της Εθιμοτυπίας, πως θα ασκηθεί αποτελεσματική διπλωματία για την προάσπιση των θέσεων της χώρας μας;

    Έλληνα εργάτη, συμπαραστάσου στον αγώνα μας! Σήμερα εμείς, αύριο εσείς. Πρέπει να ενωθούμε όλοι.

    Με τι λεφτά θα φτιάξουμε τη γκαρνταρόμπα μας με όσα κουστούμια Hugo Boss χρειαζόμαστε για να τα αλλάζουμε δύο φορές τη μέρα ώστε, εντυπωσιάζοντας του συνομιλητές μας, να προωθούμε τα εθνικά συμφέροντα;

    Υπάλληλοι των stage, γενιά των 700 Ευρώ ενωθείτε με μας. Δεν θέλουμε να χάσουμε το επίδομα εξωτερικού.

    Ήδη οι προσλήψεις Εμπειρογνωμόνων γίνονται με το σταγονόμετρο. Πέρυσι προσελήφθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών μία Εμπειρογνώμων επί θεμάτων ζωγραφικής. Φέτος θα προσληφθεί μία άλλη Εμπειρογνώμων για θέματα μουσικής με διδακτορικό στο fagotto. Η βαθμολογική τους εξέλιξη θα γίνεται μέχρι το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α’ και αντίστοιχο θα είναι και το επίδομα εξωτερικού που θα λαμβάνουν. Εάν αυτό φορολογηθεί άγρια, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, λίγοι άνθρωποι θα είναι πλέον διατεθειμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε θέματα ζωγραφικής ή μουσικής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Μέχρι σήμερα δεν επιβαρύναμε το κράτος με έξοδα παιδικών σταθμών στο εξωτερικό, αφού βάζαμε τα παιδιά μας να παίζουν με διοικητικούς υπαλλήλους. Αυτό η Πολιτεία δεν το εκτίμησε!

    Η Ένωση Ελλήνων Διπλωματών υπηρετούντων σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, πιέζεται αφάνταστα πλέον, σε σημείο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει στα μέλη της ότι θα υπηρετούν μόνο σε εύκολα πόστα της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής. Mε την κατάργηση των «άχρηστων» πρεσβειών και την επικράτηση των ευνοούμενων από την κυβέρνηση διπλωματών (αυτών που πηγαίνουν στη Ρώμη και στη Μαδρίτη δικαιωματικά ως πρώην Εισηγητές ή Μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών), δεν μας περισσεύουν άλλες διαθέσιμες πρεσβείες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα Προξενεία μας στην Ιταλία τα καπαρώνουν ανέκαθεν οι πρώην διπλωμάτες της ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού και Πρέσβης στη Λισσαβώνα γίνεται πάντα ο πρώην Προσωπάρχης.

    Εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ο Πρέσβης κ. Μητσιάλης έχει υπηρετήσει μόνο δύο φορές στη Ρώμη.

    Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ακόμα και τα πρόστιμα που μας επέβαλε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης για παράνομα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων μας για την τελευταία πενταετία, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει το επίδομα εξωτερικού μας.

    Ελάτε όλοι στη συγκέντρωση της ερχόμενης Δευτέρας στις 10,00 – 11,30 π.μ. στον αυλόγυρο του Υπουργείου Εξωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 3. Θα περιφέρουμε ένα μαύρο φέρετρο που θα γράφει «Επίδομα Υπηρεσίας Εξωτερικού». Όλοι μαζί θα διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας, να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαίων μας. Θα βγάλουμε όλοι τις γραβάτες μας και θα τις κρεμάσουμε στα γύρω δέντρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν θα ξαναδείτε άλλη φορά διπλωμάτη με γραβάτα κύριε Δρούτσα. Δεν θα μας διακρίνετε πλέον από το μέσο Έλληνα πολίτη. Θα αντικρίζετε κύριε Δρούτσα έναν άνθρωπο χωρίς γραβάτα στο δρόμο και θα λέτε «Μήπως είναι διπλωμάτης, μεταμφιεσμένος σε απλό πολίτη;»

  1. lakis galiouris.
    18 Απριλίου 2010 στις 8:09 π.μ.

    EIMAI MAZI TOUS. hahahahaha.
    POLY KALO.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share