Ικανοποιημένος δήλωσε, μετά τη συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με τη συμμετοχή της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Πιστεύω και εύχομαι ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα προχωρήσουν τα έργα. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Κορώνεια δεν θέμα Νομαρχίας αλλά θέμα ενότητας» δήλωσε ο Νομάρχης.
Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης, άφησε αιχμές κατά του προηγούμενου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, όταν είπε πως στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν "εγκληματικές καθυστερήσεις των προηγούμενων".
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν, ακόμη, ο γ.γ. του ΥΠΑΑ κ. Κανελλόπουλος, του γ.γ. του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Ανδρεαδάκης, η γ.γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Λιονή, ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑ Ευ. Διβάρης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού της ΝΑΘ Απ. Γιάντσης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι η προσπάθεια της νομαρχίας για να προχωρήσουν τα έργα της Κορώνειας, ήταν αποτελεσματική όσον αφορά στα έργα δικής της αρμοδιότητας. Ενημέρωσε, επίσης, για το θέμα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής της Κορώνειας, οι οποίες έχουν πλέον κλείσει οριστικά. Ο Νομάρχης ζήτησε να συνεχίσουν τα έργα της Κορώνειας που ανήκουν στην αρμοδιότητα των υπουργείων, προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, παρά το ότι δεν εμπίπτει στα έργα αρμοδιότητας της Νομαρχίας, παραδόθηκε πρόταση ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του αγροπεριβαλλοντικού ζητήματος, ενώ ζητήθηκαν δεσμεύσεις για την πληρωμή των αποπερατωθέντων έργων από τα αρμόδια υπουργεία.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή πρότεινε να εκπονήσουν τα υπουργεία ένα σχέδιο για την εξοικονόμηση νερού μέσω του AGRO 2.2 με σκοπό τη μείωση κατά 25% της άρδευσης των εκτάσεων. Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τάνια Μπιρμπίλη, δήλωσε ότι θέλει να προχωρήσει το έργο και πρέπει να αποφύγουμε την καταδίκη από την ΕΕ.


http://www.salonicanews.com

date Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

3 χωριατάκια to “Συζητήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος το θέμα της Κορώνειας”

  1. Ανώνυμος
    12 Μαρτίου 2010 στις 2:04 π.μ.

    οτι συζητηθηκε ...συζητηθηκε....να δουμε ποτε θα βαλουν σε εφαρμογη ολα αυτα που λενε....

  1. Ανώνυμος
    18 Μαρτίου 2010 στις 12:07 π.μ.

    Lougra villagaysnews mas apogoiteveis !!! Giati svhneis tis anarthseis twn anagnwstwn sou? Ela twra, filoi eimaste, sygxwriamoi, mporei na eisai ksaderfos mou, geitonas mou, mporei na eisai to poustraki ths geitonias mas, giati ferese etsi? Fasistakooooooo!!!!!! Ayto pou kaneis tha me tsatisei Kai skeftomai na kanw ena blog enantiwn twn gay diaxeiristwn !!!! Tha anevasw Kai thn fotografia pou fovasai , ksereis , aythn me tous aigyptious sto limani, ekei sto pagkaki pou ekanes San trelos. Lougraaaaaaaa tha gelasei Kai o kathe pikramenos !!!! A pes tous filous sou oti o Tolis tous perimenei me mpananaaaaaaa paliolougraaaaaa

  1. Village's News
    18 Μαρτίου 2010 στις 1:38 π.μ.

    Αυτό που κάνουμε μπορεί να σε τσατίσει και να βγάλεις κανέναν πόντο από το καλσόν σου.
    Κάνε όσα blog θες και βγάλε όποια φωτογραφία θες. Απειλές στο σπίτι σου αν τολμάς.

    Εμείς δεν γνωρίζουμε κανέναν Τόλη. αν γνωρίζεις εσύ και ο άλλος αναγνώστης που το έγραφε, κάποιο θέμα θα έχετε μεταξύ σας κι εμείς θα θέλαμε να μας κρατήσετε απ' έξω. Τα ερωτικά σας δεν είναι δική μας υπόθεση.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share