Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010 αναμένεται να κατατεθεί από την European Goldfields στα συναρμόδια υπουργεία η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Την περίοδο αυτή η εταιρεία, η οποία μαζί με την τεχνική εταιρεία «Άκτωρ» αποτελεί τον βασικό
μέτοχο της «Ελληνικός Χρυσός» (Μεταλλεία Κασσάνδρας), προετοιμάζει τη σχετική μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρατηρήσεις της προκαταρκτικής ΜΠΕ, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2009 εγκρίθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Παράλληλα, η τελική μελέτη θα είναι προσαρμοσμένη σε όλες τις τελευταίες επιταγές της κοινοτικής νομοθεσίας για ανάλογες δραστηριότητες.








Επένδυση
Η ε για την ανάπτυξη μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή των Σκουριών και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής θα απορροφήσει συνολικά πόρους τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ. Η επένδυση σύμφωνα με το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 1.100 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις υφιστάμενες 360, με τις οποίες η «Ελληνικός Χρυσός» αξιοποιεί τα κοιτάσματα μεικτών θειούχων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στο πλαίσιο του παραπάνω επενδυτικού προγράμματος προβλέπονται τα ακόλουθα:

Η ανάπτυξη της εξόρυξης και της διαδικασίας επεξεργασίας στις Σκουριές.

Η υλοποίηση των επόμενων φάσεων ανάπτυξης στο project της Ολυμπιάδας και η συνέχιση των εργασιών στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών.

Η επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Στρατώνι για να εξυπηρετούνται οι παραπάνω επενδύσεις.

Όπως επισημαίνει η European Goldfields, η παραγωγή των μεικτών θειούχων στην περιοχή του Στρατωνίου παρέμεινε υψηλή αν και υποχώρησε ελαφρά, σε σχέση με το 2008.

Στον επενδυτικό τομέα έχει αποφασιστεί η διάθεση κονδυλίου ύψους 9,2 εκατ. για ερευνητικές δραστηριότητες στα Μεταλλεία Κασσάνδρας φέτος.

http://respentza.blogspot.com/2010/03/m.html


date Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Mεταλλεία Κασσάνδρας: Στην τελική ευθεία η μελέτη”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share