Για τη συνταγή αυτή για τα πασχαλινά τσουρέκια θα χρειαστείτε:


- Βούτυρο λιωμένο (160 γραμμάρια)
- Ξερή μαγιά (3 φακελλάκια)
- Αλεύρι σκληρό (2 κιλά)
- Κοπανισμένη μαστίχα (1 φακελλάκι)
- Αυγά (6)
- Ζεστό γάλα πλήρες (0.5 λίτρα)
- Μαχλέπι αλεσμένο (1 φακελλάκι)
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Ζάχαρη άχνη (500 γραμμάρια )
- Κροκάδι με νερό για να αλλείψουμε τα τσουρέκια




Εκτέλεση συνταγής για τσουρεκια:


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στη λεκάνη το ζεστό γάλα, στο οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει τη μαγιά και ρίχνουμε και το βούτυρο. Βάζουμε στο μίγμα και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα και το μαχλέπι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα μέσα σε φούρνο στους 30 βαθμούς. Μετά από 2 ώρες η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο. Σχηματίζουμε μικρά τσουρεκάκια πλεξίδες και τα βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο. Για καμιά ώρα τα αφήνουμε πάλι σκεπασμένα στο φούρνο στους 30 βαθμούς. Αφού φουσκώσουν τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα

http://www.logia.gr


date Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Πασχαλινά Τσουρέκια”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share