Μην ξεχάσουμε...

Υπενθύμιση για αύριο...

Εφαρμογή νέων συντελεστών Φ.Π.Α...

Διόρθωση στις Ταμιακές Μηχανές...










Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στις 15 Μαρτίου θα αρχίσει η εφαρμογή των νέων συντελεστεών Φ.Π.Α. (http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1262.html).

Το υπουργείο επίσημα δεν έχει δώσει κάποια προθεσμία εφαρμογής των αλλαγών. Υπάρχει μία σιωπηρή προθεσμία μίας εβδομάδας περίπου για να γίνει η αλλαγή στις ταμειακές μηχανές που οριακά πιστεύω πως φτάνει για να εξυπηρετηθούν όλοι οι επαγγελματίες, γι αυτό πρέπει από Δευτέρα να σπεύσουν να κάνουν τον απαραίτητο προγραμματισμό στις ταμειακές τους.

Να διευκρινήσω ότι οι επαγγελματίες που δουλεύουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι πολλοί στην περιοχή μας, δε χρειάζεται να κάνουν άμεσα την αλλαγή, απλά πρέπει αυτή να γίνει πριν ανοίξουν τα καταστήματά τους για τη θερινή περίοδο και φυσικά πρωτού κόψουν οποιαδήποτε απόδειξη.

Επίσης, όσοι πάνε σε τεχνικό για την αλλαγή των συντελεστών, καλό είναι να έχουν και τα βιβλιάρια συντήρησης των μηχανών τους, ώστε να γίνει η καταγραφή του προγραμματισμού.

Απλά επειδή διαπιστώνω πως ενώ η ημέρα της εφαρμογής του νέου μέτρου φτάνει, τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα, (η Τζούλια πουλάει περισσότερο βλέπεις) και ίσως πολλοί συντοπίτες μας να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα (δεν έχω ιδέα για τις συνέπειες της μη εμπρόθεσμης αλλαγής).


Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο του blog για την ενημέρωση
(1η ανάρτηση Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010)


date Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Νέοι συντελεστές Φ.Π.Α. και διόρθωσή του στις ταμειακές μας μηχανές”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share