Με το 400 σελίδων (!) νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Απριλίου, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να δώσει το...της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στο μεταξύ, στις τοπικές κοινωνίες έχουν ανάψει «φωτιές» τα σενάρια για τις συνενώσεις, ενώ δεν λείπει ο συνωστισμός υποψηφίων ιδίως για τις αιρετές Περιφέρειες που θα αντικαταστήσουν τις Νομαρχίες.


Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από την Βουλή μέχρι τα τέλη Μαΐου, ώστε οι επικείμενες εκλογές στους ΟΤΑ, τον Νοέμβριο, να γίνουν με τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Οι «πινελιές» για τις συνενώσεις έχουν μπει, αν και υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως π.χ. αν μεγάλα νησιά του βόρειου Αιγαίου σπάσουν σε επιμέρους Δήμους. Βέβαια, δεν λείπουν και οι πιέσεις βουλευτών ή τοπικών παραγόντων που επιχειρούν να επηρεάσουν τις συνενώσεις με βάση τη δική τους επιρροή.

Στην τελευταία περίπτωση καταγράφονται... καραμπόλες, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, στην Αττική ουδείς γνωρίζει ακόμα αν Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι γίνουν ένα, όπως ισχύει και για την Νίκαια με τον Πειραιά.

Πάντως, στο κυβερνών κόμμα έχει ήδη συσταθεί η επιτροπή που θα ασχοληθεί με το θέμα των υποψηφιοτήτων. Τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ, πολλοί έχουν αυτοπροταθεί, ενώ και τα δύο κόμματα ψάχνουν τον... ιδανικό υποψήφιο που θα «τραβήξει» ψήφους από όλα τα στρατόπεδα.

http://greece-salonika.blogspot.com


date Τρίτη 6 Απριλίου 2010

1 χωριατάκια to “400 σελίδες «Καλλικράτη»...”

  1. ΝΙΚΟΣ.Τ
    7 Απριλίου 2010 στις 2:20 μ.μ.

    ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ??? Η' Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ???
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ 'Η ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ...

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share