Στο 30% κλείδωσε η περικοπή δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ύψους 4,8 δισ ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει την επίτευξη των οικονομικών στόχων φέτος. Στα μέτρα περιλαμβάνεται το πάγωμα των συντάξεων του δημοσίου, η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, τη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης, αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 21% από 19%.Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, ενώ συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να εξειδικεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Αποφασίστηκαν μέτρα που θα αποδώσουν 4,8 δις ευρώ, το 50% θα είναι περικοπή δαπανών και το 50% θα είναι από αυξήσεις στη φορολογία", ανέφερε στέλεχος της κυβέρνησης που συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο.Επονται συναντήσεις
Κρισιμες συναντήσεις του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν των ανακοινώσεων με τους Προέδρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).Αναλυτικότερα το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει:

Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Πάγωμα όλων των συντάξεων του Δημοσίου, ανεξαρτήτως του ύψους τους.

Νέα αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων κατά 20% που θα αποδώσουν έσοδα περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Επιβολή νέων αυξήσεων 10%-20% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά. Οι αυξήσεις των φόρων αυτών θα αποδώσουν πρόσθετα έσοδα ύψους 200-400 εκατ. ευρώ.

Αύξηση της φορολογίας σε ορισμένα προϊόντα πολυτελείας, όπως για παράδειγμα τα ακριβά Ι.Χ. αυτοκίνητα, οι πολυτελείς κατοικίες και τα πολύ μεγάλα σκάφη αναψυχής. Για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ενδέχεται να αυξηθεί κατά 25% το ειδικό τέλος.

Τις εξαγγελίες των νέων μέτρων θα κάνει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πιθανότατα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

http://www.imerisia.gr


date Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

2 χωριατάκια to “Νέα οικονομικά μέτρα (Βοήθειά μας)”

 1. ELLINAS
  3 Μαρτίου 2010 - 4:56 μ.μ.

  http://www.youtube.com/watch?v=IJ3S44yJJU4&feature=player_embedded

  GIA OLOUS TOUS PASOKISTANOUS.

  COMENTS PLEASE.

 1. ksipnistere
  3 Μαρτίου 2010 - 5:28 μ.μ.

  Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share