«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και άλλα παρόμοια μισαλλόδοξα συνθήματα κραύγαζαν την Πέμπτη, ενώ παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος ροκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος, ενώ στη διάθεση της υπηρεσίας του τέθηκε ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων. Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του σχετικού βίντεο, οι 36 βατραχάνθρωποι του αγήματος, ανήκουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και όχι στην Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) του στρατού -όπως είχε ειπωθεί αρχικά. Σημειώνεται ότι οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού έχουν κοινή εκπαίδευση με τους αντίστοιχους του στρατού γι αυτό και στο βίντεο φωνάζουν ανα διαστήματα "ΟΥΚ".

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, αμέσως μόλις πέρασαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην οδό Πανεπιστημίου, οι βατραχάνθρωποι μετέτρεψαν την παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου σε κάτι που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα όπως τα προαναφερθέντα. Τη γραμμή για τα συνθήματα έδιναν άτομα με πολιτική περιβολή, οι οποίοι βάδιζαν παράλληλα με την παρέλαση. Ένα από αυτά τα άτομα πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και των στρατευμένων, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός, κατά τη διάρκεια επίσημης παρέλασης για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, να διατυπώνει τέτοια ρατσιστικά και απάνθρωπα συνθήματα ενώπιον δεκάδων οικογενειών μεταναστών με παιδιά, τουριστών και ξένων δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν τους εορτασμούς, αλλά και την εικόνα που τέτοιες συμπεριφορές δημιουργούν για τη χώρα και την κοινωνία της Ελλάδας.





Χρυσοχοΐδης: Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα
«Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.
Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.
Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό
«Ιδιαίτερα απεχθές» χαρακτήρισε το περιστατικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως είπε «φέρνει στην επιφάνεια ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο, επιβεβαιώνει ειδήσεις για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, αλλά και τις πληροφορίες ότι στην εκπαίδευση των Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων πληθαίνουν τα περιστατικά εθνικιστικού παροξυσμού και καλλιέργειας αισθημάτων ρατσιστικού μίσους».
Επιπλέον τόνισε ότι «εκδηλώσεις εθνικισμού και μίσους από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μπορούν να έχουν πολύ σημαντικές διπλωματικές επιπτώσεις και να επιβαρύνουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της», καλώντας τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και την κυβέρνηση να πάρουν θέση. «Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να υποβαθμιστεί και να περάσει απαρατήρητο», επισήμανε.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος, έθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο για το περιστατικό.

ΛΑ.Ο.Σ.: Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χάσει το μέτρο
«Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους. Αντιθέτως, εκείνοι που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χάσει το μέτρο. Τον καλούμε, για όσο διάστημα παραμένει στο Υπουργείο, να επιδείξει την δέουσα αυτοσυγκράτηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με σημερινή ανακοίνωσή της ζητά να τιμωρηθούν οι στρατιωτικοί που παρέλασαν με ρατσιστικά μηνύματα μίσους. Η ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η εμφάνιση στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στρατιωτικού τμήματος των βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων που βάδισε στην Πανεπιστημίου κραυγάζοντας εμετικά ρατσιστικά συνθήματα είναι μια πρόκληση για την οποία χρειάζεται να πάρει θέση αμέσως η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θύμισαν τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και της δικτατορίας του Μεταξά όταν ο στρατός οργάνωνε τέτοιου τύπου σοβινιστικές εμφανίσεις.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών καθώς και των υπεύθυνων αξιωματικών που υπέθαλψαν και οργάνωσαν αυτή τη χυδαία επίδειξη ρατσιστικού μίσους. Δημιουργείται το ερώτημα πότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των στρατιωτικών που είχαν την ευθύνη της παρέλασης έδωσαν άδεια για συνθήματα όπως: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα από αυτούς». Σε ποια μονάδα εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν για μια τέτοια ενέργεια;

Αυτό το κρούσμα δείχνει που οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης που άνοιξε την πόρτα στη ρατσιστική υστερία με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα κατακρεουργώντας το δικαίωμα στην ιθαγένεια για δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών. Με την πολιτική του Χρυσοχοίδη βγάζει ξανά την Αστυνομία με επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών ενώ απαιτεί στο Αιγαίο η FRONTEX να έχει το ελεύθερο να πνίγει μετανάστες. Με την πολιτική ασυλίας των φασιστών που χαράζουν σβάστικες στα χέρια καθηγητριών όπως στα Χανιά η των επιθέσεων σε μετανάστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές όπως στους Αμπελοκήπους. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να καταδικάσουν τη προκλητική ρατσιστική ενέργεια και να απαιτήσουν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παραδειγματική τιμωρία των ένοχων».

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιστατικό τη Δευτέρα 29/03, στο Υπουργείο Εθνική Άμυνας.

http://tvxs.gr


date Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

33 χωριατάκια to “ΕΔΕ για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση”

  1. Ανώνυμος
    27 Μαρτίου 2010 στις 7:45 π.μ.

    MPRAVO STA PAIDIA....ETSI....AN IMASTAN RATSISTES THA LEGAME KAI GIA TOUS KINEZOUS,TOUS EGYPTIOUS,TOUS AFRIKANOUS ME TA CD...KALA KANOUN TA PAIDIA AUTA KAI FWNAZOUN KAI EMEIS ETSI PREPEI....SAN MAKEDONES TOULAXISTON GIATI TO XASAME TO PAIXNIDI MAKEDONIA EDW KAI POLY KAIRO...GIATI OI POLITIKOI MAS DEN MPOROUN NA YPERASPISTOUN TIN ISTORIA MAS....

    http://www.youtube.com/watch?v=zKl26LWsoxg

    sas parakalw deite to....

  1. lakis galiouris.
    27 Μαρτίου 2010 στις 9:04 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=nNEskfjlyDY&feature=player_embedded

    Tέτοιον στρατό μας φτιάχνουνε οι προδότες του ΠΑΣΟΚ.

  1. Rejected
    27 Μαρτίου 2010 στις 1:25 μ.μ.

    Νομίζω ότι χάθηκε το μέτρο. Κανείς δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και το κάθε ΠΑΣΟΚ που κυβερναει την χωρα θέλει στρατό σαν αυτόν που δείχνει το βιντεακι που έβαλε ο πιο πάνω.
    Οι στρατιώτες όμως δεν θα έπρεπε να έχουν δική τους γνώμη και άποψη ειδικά όταν αυτή εκφράζετε δημόσια σε καιρό ειρήνης και είναι αντίθετη με τις προσταγες της κυβέρνησης και του κράτους. Θυμηθήτε οι άντρες ποιός είναι ο στρατιωτικός όρκος. Δεν λέει κάπου ότι αν δεν συμφωνούν τα ΟΥΚ με κάποιον νόμο μπορούν να το δηλώσουν δημόσια και με τέτοια φρασεολογία. Όταν ο στρατός έχει άποψη και την εκφράζει τότε οδηγούμαστε σε άλλα πολιτεύματα

  1. καιρος γαρ εγγυης
    27 Μαρτίου 2010 στις 2:47 μ.μ.

    Eνώ αν μας κυβερνάνε αλήτες το ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σωθήκαμε.
    δηλαδή θα φοβόμασται κάθε φορά τι θα πουμε?
    η λύση είναι μια Στρατο και άρματα στα υπουργεία.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ....

  1. LAKIS GALIOURIS.
    27 Μαρτίου 2010 στις 4:03 μ.μ.

    AGAPHTE FILE.
    27 Μαρτίου 2010 1:25 μ.μ.

    OI STRATIOTIKOI ORKIZONTE NA YPAKOUOUNE STIS NOMIMES DIATAGES.......!

    APO POTE MIA MYOPSHFIA TOU 33% POU ME APATEONIA ( EKLOGHKOS NOMOS ) ELENXH TA PANTA KAI APOFASIZH MONH THS GIA TA PANTA, EINAI NOMIMH ;;;;;;;;;

    POSA DHMOPSHFHSMATA EKANE GIA NA SYMVOULEFTH TON KYRIARXO LAO, H FASISTIKH OLIGARXEIA ;;;;;;;;

    TIMH KAI DOKSA SE OSA PALIKARIA ANTISTEKONTE
    STHN PRODOTIKH OLIGARXEIA POU SYSTHMATIKA KATASTREFH THN PATRIDA MAS, ME MH ANATREPSHMES APOFASEIS...

    8ELH NA EXHS @@@@RIA SE AFTOUS TOUS DYSKOLOUS KAIROUS, GIA NA DIAKYNDINEFSHS THN SIGOURI DOULEIA SOU STO DHMOSIO...!

    FILIKA.

    LAKIS GALIOURIS.

  1. Ανώνυμος
    27 Μαρτίου 2010 στις 4:44 μ.μ.

    A RE PAPADOPOULE POU ISE!! KALA TOUS EPIASES TOTE STON YPNO ALLA DEN TOUS KATHARISES... KAKOS!!

  1. Ανώνυμος
    27 Μαρτίου 2010 στις 7:20 μ.μ.

    Μετα φταινε οι βλακες οι αναρχικοι που καινε σημαιες αμα με βαζαννε να λεω τετοιες μαλακιες και εγω θα τις εκαιγα...Αλλα εμεις οι Κομμουνιστες ειμαστε Πατριωτες!

    3 Γραμματα μονο φωτιζουν την Ελληνικη μας την γενια και μας διχνουν κοκκινο το δρομο ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΑΜ!!!

  1. Ανώνυμος
    27 Μαρτίου 2010 στις 8:49 μ.μ.

    kala sas ekane k esas o papadopoulos k sas estile stin giaro me ta miala pou koubalate!

  1. LAKIS GALIOURIS.
    27 Μαρτίου 2010 στις 8:53 μ.μ.

    PALIKARI.
    27 Μαρτίου 2010 7:20 μ.μ.

    TO EAM TO APOTELOUSANE ELLHNES APO OLES TIS KOMATIKES PROTIMHSEIS. TO KKE ARGOTERA TO KAPILEFTIKE.
    O SARAFHS DEN HTANE KOUMOUNISTHS..

    AMA TO KKE EPERNE MEROS STIS EKLOGES TOU 1944 8A KERDIZH ANETA ( GIATI EIXE THN PROTIMHSH TOU 80% TOU ELLHNIKOU LAOU ) KAI 8A GLYTONAME TON EMFYLIO..

    GIATI TIS MPOHKOTARISE ?? TO GNORIZHS?????

    http://www.youtube.com/watch?v=azldVLFW9mc&feature=player_embedded

    FILIKA.

    LAKIS GALIOURIS.

  1. LAKIS GALIOURIS.
    28 Μαρτίου 2010 στις 10:47 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=azldVLFW9mc&feature=player_embedded


    Η γνήσια αγανάκτιση ενός πραγματικού Έλληνα! έτσι αντιδρά με όλα αυτά που γίνονται τελευταία. Όποιος νιώθει πραγματικά και γνήσια Έλληνας έτσι ξεσπά. Άντε λίγο ακόμα και θα γίνει η δουλειά, όπως έλεγε και ο ποιητής "...για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ!". Οι παλιάτσοι αυτοί, οι "κυβερνητικές" καρικατούρες δεν κατάλαβαν ότι με όλα αυτά απλά ρίχνουν νερό στον μύλο μας.
    Πέταξαν το μπουμερανγκ αλλά δεν ξέρουν ότι θα γυρίσει πίσω και θα τους πάρει το κεφάλι.

  1. Rejected
    28 Μαρτίου 2010 στις 6:49 μ.μ.

    Εσύ Γαλιούρη που λες ότι ζεις στην Ολλανδία, πώς θα ένιωθες αν σε παρέλαση στην Ολλανδία άκουγες να απειλούν ότι θα γδάρουν τους Έλληνες?

    Τι διαφορά έχει αν ήσουν εσύ με τα παιδιά σου στην παρέλαση αυτήν που σε απελούν με τους μετανάστες που βρέθηκαν στην παρέλαση στην Αθήνα?

  1. LAKIS GALIOURIS
    28 Μαρτίου 2010 στις 8:07 μ.μ.

    Εσύ Γαλιούρη που λες ότι ζεις στην Ολλανδία, πώς θα ένιωθες αν σε παρέλαση στην Ολλανδία άκουγες να απειλούν ότι θα γδάρουν τους Έλληνες?

    Τι διαφορά έχει αν ήσουν εσύ με τα παιδιά σου στην παρέλαση αυτήν που σε απελούν με τους μετανάστες που βρέθηκαν στην παρέλαση στην Αθήνα?

    28 Μαρτίου 2010 6:49 μ.μ.


    -----------------------------------------------
    1. k. GALIOURIS, GIA SENA, EKTOS KAI EAN EIMASTE FILOI.

    2. EAN SOU APANTHSO, MOU YPOSXESE OTI 8A DOSHS THN ANALOGH PROSOXH SE AFTA POU 8A SOU PO ???

    FILIKA.

    LAKIS GALIOURIS.

  1. LAKIS GALIOURIS.
    29 Μαρτίου 2010 στις 10:20 π.μ.

    ((( 2 )))

    Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.
    Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!
    "Μες της Κύπρου τα βουνά
    ο Κατσάνης πολεμά
    κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,
    το ύψωμα τώρα πατεί.
    Με τον Κατούντα Λοχαγό,
    Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.
    Μάνα μου τι χαλασμός,
    Γέμισε ο ουρανός!
    Σαν γεράκια, σαν αητοί
    Κατεβαίνουμε στη γη!
    Μες στο αίμα, στη φωτιά,
    η 2α πολεμά!
    Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
    Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
    Πράσινα μπερέ ορμούν
    Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!
    Πατρίδα μου πώς να στο πω,
    Μάνα Ελλάδα σ αγαπώ!
    Θα το πούνε και στα νέα,
    Θα σου φέρω εγώ σημαία.
    Θα ναι κόκκινη μεγάλη,
    θα χει έν άστρο ένα φεγγάρι.
    Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
    Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
    Πράσινα μπερέ ορμούν,
    Κι οι εχθροί τα προσκυνούν"


    Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα.

    Φιλιά στο σβέρκο.

    antinews
    Αναρτήθηκε από gianniotis.gr στις 12:23 μ.μ.

    gianniotis.blogspot.com/2010/03/blog-post_844.html

  1. LAKIS GALIOURIS.
    29 Μαρτίου 2010 στις 10:20 π.μ.

    ((( 1 )))

    ************ GIA OLOUS AFTOUS POU BAZOUNE THN PATRIDA, PANO APO TA KOLOKOMATA. *************

    TO PARAKATO KEIMENO EKFRAZH 100% KAI THN DIKH MOU APOPSH...



    Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010
    Συνθήματα, τραγουδάκια και ...ρουφιανιλίκι.!


    Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη...


    Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής. Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.
    Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.
    Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά.

    ( SYNEXHZETE ).

  1. Ανώνυμος
    29 Μαρτίου 2010 στις 4:21 μ.μ.

    Έχω μια αδερφή
    Κουκλίτσα αληθινή
    Τη λένε βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ
    Στο βάθος μακρυά
    προβάλλει η Κορυτσά
    την βλέπω και ραγίζει η δόλια μου η καρδιά
    Κουκλίτσα αληθινή
    Την πήραν αλβανοί
    Αιχμάλωτη την πιάσανε, της κόψαν τη φωνή
    Μα τώρα που μπορώ
    Το όπλο να κρατώ
    Κι ανήκω εις τον ένδοξο ελληνικό στρατό
    Θα φύγω μιαν αυγή
    Χωρίς διαταγή
    Για ν'αγκαλιάσω δυνατά τη δόλια μου αδερφή

  1. Ανώνυμος
    29 Μαρτίου 2010 στις 4:21 μ.μ.

    Τους βλέπετε αυτούς
    Τους λένε αλβανούς
    Τα ρούχα μας θα βάψουμε με αίμα από αυτούς
    Τους βλέπετε αυτούς
    Τους λένε σκοπιανούς
    Τα ρούχα μας θα ράψουμε με δέρμα από αυτούς
    ----
    Έχω μια αδερφή
    Κουκλίτσα αληθινή
    Τη λένε βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ
    Στο βάθος μακρυά
    προβάλλει η Κορυτσά
    την βλέπω και ραγίζει η δόλια μου η καρδιά
    Κουκλίτσα αληθινή
    Την πήραν αλβανοί
    Αιχμάλωτη την πιάσανε, της κόψαν τη φωνή
    Μα τώρα που μπορώ
    Το όπλο να κρατώ
    Κι ανήκω εις τον ένδοξο ελληνικό στρατό
    Θα φύγω μιαν αυγή
    Χωρίς διαταγή
    Για ν'αγκαλιάσω δυνατά τη δόλια μου αδερφή

  1. Ανώνυμος
    29 Μαρτίου 2010 στις 5:18 μ.μ.

    AKSIOI THAUMASMOU EINAI...MPRAVO TOUS... KAI OSO GIA SAS KURIE XRUSOXOIDI AN AUTOI DEN EXOUN THESI STO LIMENIKO SOMA TOTE KAI SEIS SAN ANTHELLINAS DEN THA EPREPE NA EXETE AUTIN TIN THESI POU EXETE TORA...TIN VOULIAZETE TIN ELLADA!!!

  1. lakis galiouris.
    29 Μαρτίου 2010 στις 5:42 μ.μ.

    OI PASOKISTANOI EXOUNE PLEO XASH KA8E METRO..
    GIAFTO PLHRONOUME TON STRATO MAS????????

    fenete oti malon o seixhs den exh prolavh na plhrosh tis myzes gia ta nafphgeia. hahaha

    LEFTA YPARXOUNE.... ta sxolia dika sas.

    ---------------------------------------------
    Κομμάντο της 31ης ΜΕΕ στο Μαρόκο για αναζήτηση του Σεϊχη...

    29-03-2010 16:04:32

    Οκτώ μέλη της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνουν στο Μαρόκο με αεροσκάφος C-27J προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες που γίνονται στην έρημο του Μαρόκου για την ανακάλυψη του Σεΐχη Άχμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, αδερφό του Εμίρη του Αμπού Ντάμπι.
    Για όσους παραξενεύονται από την εμπλοκή της 31 ΜΕΕ η οποία ειδικεύεται σε αποστολές CSAR (έρευνας και διάσωση μάχης) σημειώνουμε ότι ο εν λόγω σεϊχης του οποίου το αεροπλάνο κατέπεσε και συνετρίβη την περασμένη Παρασκευή στο Μαρόκο είναι εκ των συνιδιοκτητών των ΕΝΑΕ αφού η οικογένειά του έχει το 75% της Abu Dhabi Mar που αγόρασε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Η εντολή στην Αεροπορία για αποστολή της 31 ΜΕΕ ήρθε εκτός υπουργείου Άμυνας…

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, το αεροσκάφος – ένα μικρό δικινητήριο ελικοφόρο - έπεσε σε μία λίμνη, από όπου κατέφερε να βγει ζωναντός ο πιλότος, αλλά όχι ο εμίρης.

    Το C-27J θα προσγειωθεί στο Ραμπάτ.


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11428&Itemid=139

  1. LAKIS GALIOURIS.
    29 Μαρτίου 2010 στις 10:01 μ.μ.

    29 Μαρ 2010

    http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/8_29.html

    Η μουδιασμένη ελληνική συνείδηση και η προπαγάνδα της Τουρκίας.

    Όταν με διάφορα προπαγανδιστικά τεχνάσματα η συνείδηση φτάνει σε μια κατάσταση που λέγεται «μουδιασμένη συνείδηση», τότε η συνείδηση δεν αντιδρά φυσιολογικά. Είτε εκτελεί χωρίς αντιστάσεις τις εντολές μιας τυραννικής ηγεσίας, είτε αδιαφορεί και δεν προβάλει καμία αντίσταση. Μάλιστα το φαινόμενο της μουδιασμένης συνείδησης είναι τόσο ατομικό όσο και μαζικό. Δηλαδή μπορεί να πάψει να αντιδρά φυσιολογικά μια ολόκληρη κοινωνία, κάτω από συγκεκριμένες.....
    τεχνικές επηρεασμού της.

    Δεν θα εξετάσουμε εδώ τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία (και κυρίως σήμερα το ΠΑΣΟΚ) για να χαλαρώσει την κοινωνική συνείδηση, αλλά θα ασχοληθούμε με την ίδια τακτική που ακολουθεί η Τουρκία σε βάρος ολόκληρης της χώρας μας.
    Ο Γκαίμπελς χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική προκειμένου να καταλάβει η Γερμανία την Αυστρία, χωρίς να ριχθεί ούτε ένας πυροβολισμός και χωρίς να αντιδράσει η διεθνής κοινή γνώμη. Επί πέντε χρόνια συνεχώς έπαιζε με τα νεύρα των αυστριακών, όπως ο γνωστός Παυλώφ με το σκύλο του. Τη μία φορά λοιπόν η Γερμανία, με διάφορες ενέργειες και επεισόδια σηματοδοτούσε εισβολή στην Αυστρία, ξεσηκώνοντας τους αυστριακούς οι οποίοι ετοιμάζονταν ανάλογα για να αμυνθούν. Την άλλη όμως, αντί για εισβολή όλα χαλάρωναν από την πλευρά της Γερμανίας και ακολουθούσε μια περίοδος με επίθεση φιλίας με ειρηνικά συνθήματα, τα οποία ανακούφιζαν τους αυστριακούς. Μετά ακολουθούσε πάλι ένταση και πάλι χαλάρωση κ.λ.π. Η ίδια ιστορία επαναλαμβανόταν, όπως είπαμε, για πέντε χρόνια. Στο τέλος μούδιασε εντελώς η συνείδηση των αυστριακών, ρίχνοντας τις αντιστάσεις τους, ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη πλέον αδιαφορούσε για τα καμώματα της Γερμανίας. Τότε λοιπόν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία η Γερμανία και εισέβαλε ανενόχλητη στην Αυστρία.
    Την τεχνική αυτή τη χρησιμοποιεί ήδη η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας συστηματικά και μακροχρόνια. Με αμφισβήτηση της ελληνικής επικράτειας, με συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου της χώρας μας και των χωρικών μας υδάτων, με επεισόδια τύπου "Ίμίων", από το ένα μέρος, αλλά και με επιθέσεις φιλίας από το άλλο και κορώνες περί δήθεν εφαρμογής των διεθνών συνθηκών και σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, προσπαθεί αφενός να μουδιάσει τη συνείδηση των Ελλήνων στρατιωτικών και την ελληνική εθνική συνείδηση και αφετέρου να κάνει την διεθνή κοινή γνώμη να κουραστεί και να αδιαφορήσει, ώστε την κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις εδαφικές αξιώσεις της, που είναι ο πάγιος στρατηγικός της στόχος, χωρίς μεγάλες αντιστάσεις, γιατί γνωρίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να μην έχει την κατάλληλη πολιτική ηγεσία για να αντισταθεί, αλλά έχει ένα λαό εντελώς αδούλωτο, τη συνείδηση του οποίου θέλει να μουδιάσει. Γι' αυτό και παίζει με τα νεύρα μας.
    Δυστυχώς βλέπουμε γύρω μας πολλούς συμπατριώτες μας, με πιο αδύναμες συνειδήσεις, που δεν αντέχουν αυτή την κατάσταση, να έχουν ήδη καμφθεί και να ενδίδουν ακούσια στον ψυχολογικό πόλεμο της Τουρκίας, φτάνοντας μέχρι του σημείου να θέλουν να καταργήσουν ακόμα και τις παρελάσεις ή τα εθνικά σύμβολα για να μην ενοχλείται στην πραγματικότητα η Τουρκία. Είναι τόσο μεγάλο το μούδιασμα της συνείδησής τους που νοιώθουν ανακούφιση καταφεύγοντας σε φιλειρηνικά αισθήματα απέναντι στην Τουρκία, ενώ τους ενοχλεί ο πατριωτισμός άλλων συμπατριωτών τους γιατί τον βλέπουν σαν κίνδυνο στην ανακούφισή τους από το αφόρητο τουρκικό πρέσινγκ. Έχουν φτάσει μάλιστα σε σημείο να μην αντιδρούν ακόμα και όταν εμφανίζεται η τούρκικη κορβέτα έξω από το Σούνιο και ελέγχει ελληνικά καράβια, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούν την ίδια τους τη χώρα για μιλιταρισμό.
    Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν τους φταίει ο πατριωτισμός των άλλων, αλλά ότι οι ίδιοι έχουν ήδη καταρρεύσει από την τεχνική της τούρκικης προπαγάνδας και βρίσκουν ανακουφιστικό καταφύγιο στον φαντασιακό "φιλειρηνισμό τους",


    Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_374.html#ixzz0jarepHUS

  1. Ανώνυμος
    30 Μαρτίου 2010 στις 9:23 π.μ.

    Το είχα πει εγώ κάποτε και δεν με πιστέψατε. Αυτός ο τόπος είχε ένδοξο παρελθόν κι έχει ένα λαμπρό μέλλον. Με το παρόν υπάρχει ένα προβληματάκι αλλά το ξεπερνάμε....
    Φιλικά και πατριωτικά... (και εθνικιστικά αν θέλετε κάποιοι αν νομίζετε πως σας ενοχλεί το πατριωτικά)

  1. lakis galiouris.
    31 Μαρτίου 2010 στις 1:07 μ.μ.

    Με μετάλλιο ανδρείας σε διαθεσιμότητα

    Του Κώστα Σαρρηκώστα

    Κάποιοι νεοέλληνες, προοδευτικοί κατά τα άλλα, καραδοκούν τελικά να δουν επί ξύλου κρεμάμενους όσους Ελληνες σε καθημερινή βάση «μάχονται» για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.

    Ξεχνώντας την πρόσφατη ιστορία τους, οι ίδιοι αυτοί νεοέλληνες με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να λιθοβολήσουν ακόμη και τους πλέον μάχιμους υπερασπιστές της πατρίδας τους. Δεν σταματούν όμως εκεί. Σταυρώνουν αξιωματικούς και μια ολόκληρη ομάδα, η οποία στέκεται άγρυπνος φρουρός, σε Ιόνιο και Αιγαίο, ώστε όλοι εμείς να κάνουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας… φιγούρες.

    Ποιοι είναι όμως αυτοί που προτάσσουν ως καθήκον και ως συνείδηση την ασφάλεια της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον -πράγμα σπάνιο για την κοινωνία μας- και πολεμούν με κίνδυνο ακόμη και τη ζωής τους;

    Ο λόγος για τους καταδρομείς του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

    Ένα άξιο μέλος αυτής της μονάδας, το οποίο μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί, είναι και ο Ανθυποπλοίαρχος που μόλις πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με αφορμή τα όσα ατυχή έγιναν αλλά και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.
    Ο συγκεκριμένος αξιωματικός και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετών του «ΑΤ», είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει το Λιμενικό και ο ελληνικός στρατός. Μεταξύ άλλων έχει:

    • Λάβει μετάλλιο ανδρείας μετά την επιτυχή επιχείρηση στην οποία ηγείτο τον Ιούλιο του 2000, όταν ένας πάνοπλος Τσέχος κακοποιός κατέλαβε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 5 Ελβετοί και ένας Έλληνας.

    • «Οργώσει» με τους άξιους συναδέλφους του, το Ιόνιο και το Αιγαίο συλλαμβάνοντας εμπόρους ναρκωτικών και διασώζοντας εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

    • Βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» το βράδυ των Ιμίων, πραγματοποιώντας περιπολίες σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχονησίδα.

    • Παλέψει για τη διάσωση επιβατών του «Σάμινα» και ναυτικών του «Δύστος».

    • Ήταν στην ίδια επιχείρηση -Μεγάλη Τετάρτη του 1996- ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, στη Θεσπρωτία, όταν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που επέβαιναν σε φουσκωτό, άνοιξαν πυρ στο ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης.

    Οι επιχειρήσεις στις οποίες τόσο ο συγκεκριμένος αξιωματικός όσο και οι συνάδελφοί του έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα είναι εκατοντάδες. Και το πράττουν δίχως ανταλλάγματα και μίζες, αλλά με μοναδικό τους στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας…

    Αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες, που αθόρυβα, νύχτα και μέρα, μάχονται για την πατρίδα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, τότε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω".

    http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=10122



    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_4610.html#ixzz0jkOoqg76


    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_4610.html

  1. Rejected
    31 Μαρτίου 2010 στις 2:29 μ.μ.

    Κύριε Γαλιούρη,

    διαβάζω όλα αυτά τα σχόλια που κάνατε αλλά και τα άρθρα που παραθέτετε και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πώς σκέφτεστε εσείς (δεν μιλάω προσωπικά μόνο) αλλά δεν μπορώ να μην εκνευριστώ κιόλας.

    Κανείς δεν είπε ότι ο κύριος αυτός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα δεν ήταν ένας πολύ καλό επαγγελματίας. Δεν τον ήξερα αλλά όπως διαβάζω ήταν ιδιαιτέρως καλός στην δουλειά του.

    Η ένστασή μου και των υπολοίπων λοιπών είναι η εξής. Οι στρατιωτικοί ορκίζεστε πίστην στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και του Νόμους του Κράτους και υποταγή στους ανωτέρους σας. Ποιόν όρκο σεβάστηκε ο κύριος αυτός λοιπόν όταν φώναζε όσα φώναζε κατα την διάρκεια της παρέλασης? Εγώ που ημουν με την φίλη μου στην παρέλαση και η οποία δεν είναι ελληνίδα αλλά σίγουρα μιλάει πολύ καλύτερα ελληνικά από πολλούς εδω μέσα, πώς θα της εξηγήσω γιατί κάποιος φώναξε κάτι τέτοιο? Μπορεί να κάνω λάθος αλλά τελευταία φορά που έλεγξα δεν είχαμε πόλεμο ούτε με την Αλβανία ούτε με τα Σκόπια ούτε με κάποιο άλλο κράτος.

    Σίγουρα βλέπουμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Η σκοπιά των στρατιωτικών όμως πρέπει να μένει μέσα στ όρια του στρατοπέδου. Όταν βγαίνει έξω από το στρατόπεδο οδηγεί σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και αυτό τρομάζει

  1. LAKIS GALIOURIS.
    31 Μαρτίου 2010 στις 6:07 μ.μ.

    AGAPHTE KYRIE.

    KAT`ARXHN 8ELO NA SE EFXARISTHSO, POU DIAVAZHS AFTA POU PARA8ETO.

    1. " Η ένστασή μου και των υπολοίπων λοιπών είναι η εξής. Οι στρατιωτικοί ορκίζεστε πίστην στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και του Νόμους του Κράτους και υποταγή στους ανωτέρους σας. "

    MONO OI STRATIOTHKOI DINOUNE ORKO ????
    OI POLITIKOI PROISTAMENOI OXI??????

    STON ORKO OI STRATIOTHKOI ORKIZONTE PISTH STOUS " NOMIMOUS NOMOUS TOU KRATOUS " . AFTO PROSTE8HKE META TO 1974.

    8EORHS THN OLIGARXIA TOU 33% NOMIMH?????
    TOTE PIA EINAI H DIAFORA ME THN DIKTATORIA???
    OPLA/TANKS = EKLOGHKH APATH = KATALHSH THS DHMOKRATIAS.... MONO POU OI DIKTAKTORES STRATIOTHKOI APEDIX8HN OTI EIXANE H8OS KAI DEN HTANE KA8OULOU KLEFTES..

    PES MOU TI EINAI GIA SENA ESXATH PRODOSIA????

    2. OTAN EXOUME ENA KRATOS ME 8ESMOUS SYMFONO APOLYTOS MAZI SOU OTI PREPH NA APODIDOUME " TA TOU KAISARA STON KAISARA... EXOUME OMOS ?????
    EAN H APANTHSH EINAI OXI, TOTE PREPH NA KANOUME EPILOGES....

    EXHS KAMIA IDAIA POU MAS ODHGOUNE, OI EPILOOGES AFTON POU MAS KYVERNANE APO TO 1991 KAI META ??????
    EGO EXO GIATI TO ERGO TO EXO KSANADH.

    3. AMA 8A PARAKOLOU8HSHS THN KA8YMERINH EIDHSEOGRAFIA 8A DHS OTI, SE KA8HMERINH VASH OI ALVANOI RHMAZOUNE TA PANTA: DIKONOMIKO SYSTHMA ( AFTO TO LIGO POU EIXAME), AIS8HMA ASFALEIAS STOUS DROMOUS, DOLOFONIES, NARKOTIKA, PORNEIA, BIASMOI AKOMA KAI YPERHLYKON, GEMATES FYLAKES, ktl. KAMIA IDAIA POSO STOIXHZOUN OLA AFTA STO KRATOS????

    EPISHS OLA TA ALLA FROUTA, PAKISTANOI KAVKASIOI ( MAIMOUDES ELLHNES ), MAVROI, ASIATES, DEN PANE PISO. ME EKSERESH TOUS KINEZOUS.

    AFHNO STHN AKRH TOUS NTOPIOUS TROMOKRATES..

    TORA EAN ESY PISTEVHS OTI MESA APO OLA AFTA TA SYSOREVMENA PROVLHMATA TO OLIGARGHKO ARISTEROFASISITIKO ( 0.000000 DHMOPSHFHSMATA ), ANAXRONISTHKO, DIEF8ARMENO KRATHDIO, EXH THN POLITELEIA THS EPILEKTIKHS EFARMOGHS TOU " NOMOU " MONO APENANTH STO ENSTOLO PROSOPIKO TOU. TOTE AGAPHTE MOU FILE, KANHS ENA SOVARO SFALMA STOUS SYLOGISMOUS SOU...

    ELPIZO NA SOU EDOSA MIA MIKRH IDAIA GIA TO TROPO POU VLEPO EGO ORISMENA PRAGMATA...

    FILIKA.

    lakis galiouris.

    turbozero@hotmail.com

    ps. OTAN OI SLAVOALVANOTOURKOMOGOLOI 8A SKASOUNE MYTH STA SYNORA MAS, MHN PERIMENHS KANENAN " EVROPAIO " NA XYSH TO AIMA TOU GIA THN ELLADA..
    KATI POROMENOI "ELLHNES" SAN TOUS LIMENIKOUS OYK, KAI DIAFOROUS, GRAGHKOUS GIA SENA, "STRATOKAVLOUS", ANAMESA TOUS EIMAI KAI EGO, 8A TREKSOUNE "STIS KEINON RHMASH PY8OMENOI......" NA XYSOUNE TO AIMA TOUS, ENO OLOI OI ALLOI, OI POLITICAL CORRECT, 8A SYNOSTHZONE STA AERODROMIA..

  1. Ανώνυμος
    31 Μαρτίου 2010 στις 7:16 μ.μ.

    malon tromazeis eukola file mou.....otan tha exoume polemo me alvania kai skopia oi sigkekrimenoi tha polemane prin kan matheis oti exoume polemo anti na fwnazoun.....kai gia anarwtisou re file asxeta me ta kapia xronia eirinis....poioi einai oi exthroi tis elladas?????
    kai gia des tis vlepseis twn geitonwn tis xwras....alvania mexri tin kastoria,skopia tin kentriki makedonia,voulgaria tin thraki kai tourkia nisia tou aigeou...autes oi fwnes dixnoun kapia kinisi apo merous tis elladas mas....oti den mas pire o ypnos diladi giati oi politikoi(asxeta me to koma)den kanan kati gia nja yperaspistoune tin patrida mas xroooooooonia tora....
    sas euxaristw poly...kai sygnwmi an sas ethiksa me tis ratsistikes mou apopseis..

  1. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
    31 Μαρτίου 2010 στις 9:06 μ.μ.

    Αγαπητέ Λάκη επειδή έγραψες οτι οι χουντικοί είχαν ήθος και δεν ήταν κλέφτες γνωρίζεις ότι ο Λαδάς είχε δίκτυο με 300 πουτάνες απο τις οποίες μάθενε ποιοι τις επισκέπτονταν και μετά τηλεφωνούσε στον καθένα απο τους χιλιάδες ευπρεπείς πελάτες και τους εκβίαζε οτι θα αποκαλύψει τι έκαναν και του έπαιρνε χρήματα.Οταν έγινε η επιστράτευση για την Κύπρο σε μια μονάδα άνοιξαν ένα κιβωτιο και αντί για άρβυλα,βρέθηκαν μέσα λαστιχένια παπούτσια του τένις.Σε μια αλλη αποθήκη τα κιβώτια πάνω είχαν μια στρώση απο οπλα και απο κάτω πέτρες. Τα όπλα έιχαν πουληθεί σε αφρικανικές χώρες.

  1. LAKIS GALIOURIS.
    1 Απριλίου 2010 στις 8:19 π.μ.

    AGAPHTE HRAKLHTE.

    1. GRAFHS OTI, " ο Λαδάς είχε δίκτυο με 300 πουτάνες απο τις οποίες μάθενε ποιοι ........."
    POU MPORO NA VRO PERISOTERA APODIXTHKA, STOIXEIA GIA TA PARAPANO? GIATI EGO DEN 8YMAME KATI TEROIO ( SAN STRATIOTHS THS XOUNTAS (1973-1975 ). AKOMA KAI EAN YPARXH KATI SYNGEKRIMENO GIA ENAN SYMETEXONTA,
    AFTO DEN LEH TIPOTA GIA OLOUS TOUS ALLOUS???? KSERHS, KANENAN APRILIANO, DEN TON KATHGORISANE GIA KLEPSES-APATES, OUTE AKOMA KAI TON IOANNIDH GIA THN" PRODOSIA" THS KYPROU. DES TA KATHGORHTHRIA..

    2. OSO GIA TA OPLA KAI THN EPISTRATEFSH GA...TO, SIGOURA O FILOS TOU FILOU SOU O KSADELFOS ktl AKOUSE, H DIAVASE SE MIA EFHMERIDA...

    THN MONADA MOU, ANHKSAME KIBOTIA KAI MESA EIXANE, AEROSTEGH SYSKEVASMENA, M1 GARAND OLOKAINOURGIA, KAI TA MOIRASAME STOUS EPISTRATOUS....KAI ALLA POLA.

    GIA TO, " POULISANE TA OPLA SE AFRIKANIKH XORA, TO EIDA KAI EGO GRAMENO SE EFHMERIDES THS METAPOLITEFSHS...
    TO ONOMA THS " AFRIKANIKHS XORAS OMOS, POTE!! " hahahahaha EDO GELAME LIGO, GIATI FENETE POSO HLH8IOS KAI KALOPISTOS EINAI O KOSMOS MAS.

    MHPOS MPORHS NA MOU PHS TO ONOMA THS AFRIKANIKHS XORAS ???????
    KAI TI IDOUS OPLA HTANE AFTA ???????

    AFTO GIA TA ARVYLA EINAI KAINOURGIO.. hahahahaha. POU AKRIVOS VRISKOTANE H APO8HKH???

    OI MASTER THS METAPOLITEFTHKHS PROPAGANTAS KANANE FANTASTIKH DOULEIA,
    O KAHMENOS O GOEBBELS, FENETE NANOS MPROSTA TOUS..

    NASE KALA.

    LAKIS GALIOURIS.

  1. LAKIS GALIOURIS.
    1 Απριλίου 2010 στις 8:20 π.μ.

    AGAPHTE HRAKLHTE.

    1. GRAFHS OTI, " ο Λαδάς είχε δίκτυο με 300 πουτάνες απο τις οποίες μάθενε ποιοι ........."
    POU MPORO NA VRO PERISOTERA APODIXTHKA, STOIXEIA GIA TA PARAPANO? GIATI EGO DEN 8YMAME KATI TEROIO ( SAN STRATIOTHS THS XOUNTAS (1973-1975 ). AKOMA KAI EAN YPARXH KATI SYNGEKRIMENO GIA ENAN SYMETEXONTA,
    AFTO DEN LEH TIPOTA GIA OLOUS TOUS ALLOUS???? KSERHS, KANENAN APRILIANO, DEN TON KATHGORISANE GIA KLEPSES-APATES, OUTE AKOMA KAI TON IOANNIDH GIA THN" PRODOSIA" THS KYPROU. DES TA KATHGORHTHRIA..

    2. OSO GIA TA OPLA KAI THN EPISTRATEFSH GA...TO, SIGOURA O FILOS TOU FILOU SOU O KSADELFOS ktl AKOUSE, H DIAVASE SE MIA EFHMERIDA...

    THN MONADA MOU, ANHKSAME KIBOTIA KAI MESA EIXANE, AEROSTEGH SYSKEVASMENA, M1 GARAND OLOKAINOURGIA, KAI TA MOIRASAME STOUS EPISTRATOUS....KAI ALLA POLA.

    GIA TO, " POULISANE TA OPLA SE AFRIKANIKH XORA, TO EIDA KAI EGO GRAMENO SE EFHMERIDES THS METAPOLITEFSHS...
    TO ONOMA THS " AFRIKANIKHS XORAS OMOS, POTE!! " hahahahaha EDO GELAME LIGO, GIATI FENETE POSO HLH8IOS KAI KALOPISTOS EINAI O KOSMOS MAS.

    MHPOS MPORHS NA MOU PHS TO ONOMA THS AFRIKANIKHS XORAS ???????
    KAI TI IDOUS OPLA HTANE AFTA ???????

    AFTO GIA TA ARVYLA EINAI KAINOURGIO.. hahahahaha. POU AKRIVOS VRISKOTANE H APO8HKH???

    OI MASTER THS METAPOLITEFTHKHS PROPAGANTAS KANANE FANTASTIKH DOULEIA,
    O KAHMENOS O GOEBBELS, FENETE NANOS MPROSTA TOUS..

    NASE KALA.

    LAKIS GALIOURIS.

  1. ΛΑΚΗΣ ΓΑΛΙΟΥΡHΣ
    2 Απριλίου 2010 στις 3:17 μ.μ.

    (((((( Καλό Πάσχα» από μένα σε όλους του φίλους του φόρουμ και καλά τσουγκρίζματα! ))))))


    ....ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ.......

    Λακης Γαλιουρης.

  1. Rejected
    2 Απριλίου 2010 στις 3:56 μ.μ.

    Κύριε Γαλιούρη διάβασα την απάντησή σου στο δικό μου σχόλιο και πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ 100% με αυτά που λες.
    η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα και πολλά αν όχι όλα προκύπτουν από την κακή πολιτική διαχείρηση της χώρα σχεδόν από την συστασή της ως κράτος.

    Εγώ όμως δεν είμαι πολιτικός, είμαι πολίτης και δεν θα δόσω λόγο για την εντιμότητα και την αξία των πολιτικών. Όσον αφορά αυτό το θέμα, ο στρατιωτικός θεωρώ ότι ενήργησε εσφαλμένα. Πρακτικά βλέπωντας τα πράγματα.
    Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα για τα δεινά του τόπου. Συμφωνώ ότι όταν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα και όσες φορές κινδύνευσε οι στρατιώτες ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και καμιά φορά και απλοί στρατιώτες, απλά παιδιά.
    Εν καιρώ ειρήνης όμως και σε μια παρέλαση για μια επέτειο εθνική θα περίμενα να είμαι περήφανος για τους στρατιώτες που χειροκροτώ και όχι να ντρέπομαι και να με φέρνουν σε αμηχανία. Θέλω να ξέρω ότι είναι εκεί, έτοιμοπόλεμοι και να νιώθω ασφάλεια. Όχι απέναντι στους Αλβανους ή τους Σκοπιανούς αλλά απέναντι σε κάθε λαό. Δεν θέλω να μου φωνάζουν μέσα στα μούτρα συνθήματα που περιγράφουν με απαίσιο τρόπο σκηνές βίας για κάποιον που μπορεί να κάθετε δίπλα μου εκείνη την στιγμή και να χειροκροτάει, να είναι ο συνάδελφός μου, να με έχει σώσει σε μια δύκολη στιγμή
    Δεν λέμε πολύ διαφορετικά πράγματα λοιπόν κύριε Γαλιούρη απλά ε΄γω δεν πίστεψα ποτέ και δεν ζω στα άκρα. Όλα έχουν κι άλλες αποχρώσεις εκτός του άσπρου του μαύρου

  1. LAKIS GALIOURIS.
    2 Απριλίου 2010 στις 9:34 μ.μ.

    Rejected
    02 Απριλίου 2010 3:56 μ.μ.

    AGAPHTE KYRIE.

    8A MOU EPITREPSHS NA DIAFONHSO MAZI SOU STON PARAKATO SYLOGISMOS SOU,
    " Εγώ όμως δεν είμαι πολιτικός, είμαι πολίτης και δεν θα δόσω λόγο για την εντιμότητα και την αξία των πολιτικών."

    MA AFOU ESY EISAI AFTOS POU TOUS DINHS THN DYNAMH NA KANOUNE AFTA POU KANOUNE..!

    MONO OTAN 8A ANALAVH O KA8ENAS MAS THN EF8HNH POU TOU ANALOGH, 8ALAKSOUNE TA PRAGMATA STHN PATRIDA MAS, TOTE MONO.

    EINAI PARALOGO NA PERIMENOUME NA SKEPTONTE OLOI PANOMOIOTHPA. SYMERHZOME TON DIKO SOU TROPO SKEPSHS KAI TIS ANHSYXEIES SOU.

    EIMAI ELLHNAS E8NIKHSTHS KAI AKOLOU8O TON " SYSTHMATIKO TROPO SKEPSHS ". KAI PISTEVO OTI KA8E PROVLHMA EXH KAI THN LYSH TOU.
    DIAFONO ME TO SYSTHMA DIOIKHSHS( MANAGMENT BY CHAOS ) POU EFARMOZOUNE OI POLITIKANTIDES STHN PATRIDA MAS.


    2 PRAGMATA EINAI SYMANTIKA STON TROPO POU ZO THN ZOH MOU.

    a. POTE DEN EINAI ARGA NA MA8HS KATI KAINOURGIO.
    b. AMA AGAPAS THN EIRHNH, ETOIMASOU GIA POLEMO.

    H ARXH TOU TELOUS GIA ENAN AN8ROPO, EINAI H STIGMH POU 8A XASH TO PNEVMA TOU " MAXHTH ".

    FILIKA.

    LAKIS GALIOURIS.

    ps. KALO PASXA SE SENA KA THN OIKOGENEIA SOU.
    KA8OS KAI SE OLOUS TOUS FILOUS / ES, POU SYMETEXOUNE SE AFTO
    TO FORUM.

  1. Ανώνυμος
    8 Απριλίου 2010 στις 1:22 μ.μ.

    ai sto diaolo vromofasistes. exete gemisei ta Vrasna kai ton Stavro. den exoyme oloi tis idies apopseis me esas kai den mas aresei na sas akoume na kanete kyrhgma. eleos, kante ligo sex na xalarosete

  1. KMNAS
    8 Απριλίου 2010 στις 8:54 μ.μ.

    Ανώνυμος
    08 Απριλίου 2010 1:22 μ.μ.
    -----------------------------

    SEX KANOUME OLOI MAZI ME TIN GINEKA SOU PALIOFASISTA.

    GIA XARA.

    APO OLO TO KKE STAVROU.

  1. Lakis Galiouris.
    9 Απριλίου 2010 στις 11:57 π.μ.

    ....και έχουμε κατορθώσει σαν χώρα να βρεθούμε σχεδόν στην θέση του μεγάλου ασθενή των βαλκανίων σχεδόν 100 χρόνια μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων. Και το καταφέραμε με τις καλύτερες δυνατές προυποθέσεις. ΑΝ πραγματικά αγαπούσαμε τούτο τον τόπο όπως οι Γερμανοί την χωρα τους όλα θα ήταν διαφορετικά. Θα υπήρχε σοβαρό κράτος με λιγότερες μίζες, με κάποιους μεγαλόσχημους στην φυλακή, με λιγότερη εισφοροδιαφυγή, με λιγότερη φοροκλοπή, με καλύτερη παιδεία, με πιο ανεξάρτητη δικαιοσύνη ΜΗ Διοριζόμενη, με Πανεπιστήμια που να μην καταλαμβάνονται και καταστρέφονται απο τα μπασταρδάκια με τις μαυροκόκκινες σημαίες, με Πανεπιστημιακούς που επιζητούν να γίνουν καλύτεροι, να επιζητούν τις αξιολογήσεις, με περισσότερη αξιοκρατία στο Δημόσιο, με λιγότερους και αποδοτικότερους υπαλλήλους, με έναν πιο υγιή παραγωγικό και ιδιωτικό τομέα, με μια εξωτερική πολιτική που δεν θα είναι φοβική και γεμάτη με κόμπλεξ και σύνδρομα όπου καμιά Τουρκία παρά τον όγκο και την ισχύ της θα μας σεβόταν όπως και οι τριγύρω μας..
    Με όλη την πρακτική του πολιτική μας συστήματος αλλά και την ΔΙΚΗ μας συνεισφορά στο μέτρο που μας αναλογεί φτιάξαμε ένα κράτος, μια χώρα μπάχαλο, ένα κράτος παιδική χαρά, το οποίο επί χρόνια ταξίδευε στην δική του Neverland! Ώρα να δει την πραγματικότητα και ΘΑ πληρώσει και τον λογαριασμό ο οποίος θα είναι βαρύτατος, ο οποίος δυστυχώς θα πέσει επί δικαίων και αδίκων. Κυρίως κυριότατα επί αδίκων.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share