Μήνυμα της Προέδρου του Δ.Σ.


για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.



Αγαπητές συνδημότισσες,


Ο σημερινός εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας μου δίνει ακόμη μια αφορμή να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας και να υπενθυμίσω ότι σαν γυναίκες καταφέραμε πολλά, αλλά μένουν ακόμα άλλα τόσα που πρέπει να γίνουν για να πετύχουμε τους στόχους μας.


Δεν θα κάνω αναφορά στο ιστορικό της ημέρας, άλλωστε όλες γνωρίζουμε πως κατακτήθηκαν βασικά δικαιώματα και τιμούμε όλες όσες πάλεψαν με αυταπάρνηση γι'αυτά.


Θέλω να επιμείνω περισσότερο στο σήμερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και στο ρόλο μας ως σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες, νοικοκυρές. Ένα ρόλο σύνθετο και ταυτόχρονα δύσκολο κάτω από κοινωνικά και οικονομικά αντίξοες συνθήκες.


Πολλές από εμάς προσπαθούμε καθημερινά να εξισορροπήσουμε μία κατάσταση μεταξύ οικογένειας και επαγγελματικής απασχόλησης. Ένας ρόλος δύσκολος και ταυτόχρονα προκλητικός για τις αντοχές μας. Πιστεύω όμως ότι όλες τα καταφέρνουμε περίφημα, έχουμε βρει τον τρόπο και αποδεικνύουμε περίτρανα ότι τα δύσκολα είναι για τις δυνατές. Άλλες πάλι ασχολούμενες με τα οικιακά και την ανατροφή των παιδιών ίσως να νιώθουν ότι δεν εκτιμάται αρκετά η προσφορά τους.


Ξέρουμε όμως ότι αυτές οι γυναίκες είναι περισσότερο επιφορτισμένες και ποτέ λιγότερο καταξιωμένες από τις εργαζόμενες. Τις περισσότερες φορές δεν είναι επιλογή μας, μας αναγκάζουν οι συνθήκες. Ας μη ξεχνάμε ότι κάθε μία από μας καταξιώνεται με την προσωπικότητα της, την όποια προσφορά της και τον τρόπο ζωής της.


Ειδικά όμως σήμερα πρέπει να σκύψουμε περισσότερο στην οικογένειά μας, να τη στηρίξουμε, γιατί σε μας ανατίθεται ο δύσκολος αυτός ρόλος. Τούτη τη κρίσιμη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους, εμείς πρέπει να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το δεσμό της οικογένειας και τους δεσμούς άρρηκτους. Καταρρίπτονται αξίες, καταστρατηγούνται δικαιώματα και σε μας απομένει να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους μας ως μητέρες και σύζυγοι. Είναι μία μάχη που θα δώσουμε με αξιοπρέπεια και πίστη στα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες του σήμερα.


Έχω εμπιστοσύνη τόσο εγώ όσο και όλοι στην Ελληνίδα γυναίκα που για μια ακόμα φορά θα αποδείξει τη δύναμη της ψυχής της.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ


ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ



date Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Μήνυμα της Προέδρου του Δ.Σ. για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share