Συνάντηση εργασίας για τη λίμνη Κορώνεια που διήρκεσε περίπου μία ώρα είχαν σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα στη λίμνη, αρμοδιότητας της Νομαρχίας, αλλά και η ενημέρωση για την γενικότερη πορεία των έργων για τη διάσωση της λίμνης.

Παρόντες στη συνάντηση ο καθηγητής Μ. Βασιλόπουλος ως σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος της ΝΔ Δ. Φραγκάκης, ο συντονιστής του νομαρχιακού έργου Γ. Τσαμασλής, η αντινομάρχης Ανάπτυξης Γ. Τζάκη, οι διευθυντές Προγραμματισμού και Τεχνικών έργων Απ. Γιάντσης και Αλ. Κωνσταντινίδης αντίστοιχα και ο καθηγητής Γ. Ζαλίδης ως εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης του μάστερ πλαν.


Μετά το πέρας της συνάντησης, και πριν αναχωρήσουν για τη λίμνη Κορώνεια, όπου επιθεώρησαν τα έργα συνοδεία δημάρχων της περιοχής, ο κ. Ψωμιάδης πρόσφερε στον κ. Μητσοτάκη ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έκανε δε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετική η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά και ιδιαίτερα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ σε ό,τι αφορά θέματα περιβαλλοντικά και οικολογικά. Δεν είναι θέματα μιας συγκεκριμένης παράταξης αλλά πρωτίστως αφορούν την κοινωνία και η ΝΔ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει έρχεται πολύ πιο κοντά στην κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στην Κορώνεια, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η σημερινή διοίκηση θα γεμίσει με νερό τη λίμνη και θα τη σώσει. Μακριά από σκοπιμότητες και άλλες ατεκμηρίωτες θέσεις. Αυτό που πρέπει να είναι σε άμεση προτεραιότητα είναι η πολιτεία να τρέξει γιατί δυστυχώς καθυστερεί και σήμερα, καθυστερούν τα συναρμόδια υπουργεία και η περιφέρεια».


Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ για να επισκεφθώ μαζί με τον κ. Ψωμιάδη την περιοχή της Κορώνειας για να δούμε τα έργα τα οποία δρομολογεί η Νομαρχία σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη οικολογικά περιοχή της χώρας μας. Η ιστορία της Κορώνειας είναι γνωστή σε όλους σας. Είναι ένα πρόβλημα που πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες. Θέλω να πω όμως ότι από τη στιγμή που εκπονήθηκε το κεντρικό σχέδιο δράσης, το μάστερ πλαν για την Κορώνεια το 2005, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια διαφορετική τροπή. Θέλω να συγχαρώ το Νομάρχη και τις υπηρεσίες της ΝΑΘ γιατί παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα της Κορώνειας ξεπερνά τις δυνατότητες της νομαρχίας, έχει κάνει μια ουσιαστική δουλειά παρέμβασης τη στιγμή. Προφανώς πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Θέλω και με αυτήν την ευκαιρία να επισημάνω στα αρμόδια υπουργεία την ανάγκη να κινηθούν και αυτά με την απαραίτητη ταχύτητα έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Θέλω να πιστεύω ότι ο φιλόδοξος στόχος τον οποίο έθεσε ο νομάρχης, η Κορώνεια να ξαναγεννηθεί, ενδεχομένως όχι όπως ήταν στο παρελθόν αλλά με ένα διαφορετικό ζωντανό όμως οικοσύστημα, να είναι ένας στόχος εφικτός και ρεαλιστικός. Θα μας πάρει χρόνια πολλά να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Το σημαντικό όμως είναι να βάλουμε τώρα τις βάσεις έτσι ώστε αυτός ο στόχος να είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος. Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη για τη θερμή του υποδοχή και για την ενημέρωση και να του ευχηθώ πάντα επιτυχίες».


date Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

0 χωριατάκια to “Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη - Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη λίμνη Κορώνεια”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share