Στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης βρίσκονται οι προτάσεις για συνενώσεις δήμων στον νομό Θεσσαλονίκης, καθώς αύριο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και στα μέσα του μήνα αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρόταση για τα γεωγραφικά όρια...









Α' Θεσσαλονίκης


Για την Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ένα σενάριο προβλέπει τη δημιουργία 4 δήμων έναντι 14 που είναι σήμερα:

1 Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας.

2 Καλαμαριάς (υπάρχει η πρόταση να συνενωθούν της Πυλαίας και του Πανοράματος, που ανήκουν στη Β' Θεσσαλονίκης, αλλά σκοντάφτει στην κατεύθυνση να μη διαταραχθούν οι δύο εκλογικές περιφέρειες).

3 Αγίου Παύλου, Συκεών, Νεάπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, Πεύκων.

4 Σταυρούπολης, Ευόσμου, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Κορδελιού.

Με τις συνενώσεις διαφωνεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος προτείνει να μείνουν ως έχουν σήμερα οι δήμοι και επικαλείται την απόφαση συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ να μην πειραχθούν τα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια άποψη έχουν και οι άλλοι δήμαρχοι εκλεγμένοι με τη στήριξη της Ν.Δ., όπως και το «μέτωπο» 6 δημάρχων, εκ των οποίων οι 4 εκλέχθηκαν με τη Ν.Δ. (Τριανδρίας, Πολυξένη Δρίτσα, Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, Πεύκων, Στέλιος Συμεωνίδης, Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης) και 2 με το ΠΑΣΟΚ (Αγίου Παύλου, Νίκος Βαρσάμης, Ευκαρπίας, Χαράλαμπος Πανταζόγλου), που έχουν δηλώσει ότι θα οργανώσουν τοπικά δημοψηφίσματα.

Σε αυτούς που συμφωνούν με το προαναφερόμενο σενάριο περιλαμβάνονται οι δήμαρχοι Συκεών Σίμος Δανιηλίδης (ΠΑΣΟΚ), επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στην ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος δηλώνει υπέρμαχος των συνενώσεων και ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση, και Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης (ΠΑΣΟΚ).

Ενστάσεις έχουν οι δήμαρχοι Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος και Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης. Ο Ν. Λαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημειώνει ότι δημιουργούνται δήμοι «τέρατα» και διαφωνεί με αυτή τη λογική. Περιμένει από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα των αρμοδιοτήτων, να πει τι θέλει να κάνει και να θέσει ενιαία κριτήρια για τις συνενώσεις τα οποία και να τηρηθούν.

Β' Θεσσαλονίκης

Στη Β' Θεσσαλονίκης ένα σενάριο προβλέπει τη δημιουργία 10 ή 9 δήμων, από 31 που είναι σήμερα, οι οποίοι θα αποτελούνται από τους εξής δήμους:

1 Θέρμης, Μίκρας, Βασιλικών.

2 Θερμαϊκού, Μηχανιώνας, Επανομής.

3 Πανοράματος, Πυλαίας, Χορτιάτη.

4 Εχεδώρου, Αξιού, Χαλάστρας.

5 Αγίου Αθανασίου, Χαλκηδόνας, Κουφαλίων.

6 Καλλιθέας, Ωραιοκάστρου.

7 Απολλωνίας, Μαδύτου, Ρεντίνας, Αγίου Γεωργίου (μπορεί να προστεθεί της Εγνατίας ή των Καλλινδοίων).

8 Λαχανά, Μυγδονίας, Ασσήρου.

9 Λαγκαδά, Κορώνειας (μπορεί να προστεθεί της Εγνατίας ή των Καλλινδοίων).

10 Αρέθουσας, Σοχού, Βερτσίσκου.

Υπάρχει και η πρόταση να συνενωθούν με του Λαγκαδά οι Λαχανά, Μυγδονίας, Ασσήρου, οπότε ο αριθμός των δήμων θα μειωθεί σε 9.

Μεταξύ αυτών που συμφωνούν με το εν λόγω σενάριο είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γερανίδης και ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ). Μεταξύ των διαφωνούντων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος τονίζει ότι καταργείται έτσι ο χαρακτήρας της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και άλλοι δήμαρχοι.

Ο δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης προτείνει να μείνει αυτόνομος ο δήμος και αυτή την απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο.

Υπάρχει, επίσης, η πρόταση να μείνει αυτόνομος ο Δήμος Χορτιάτη, ως μαρτυρικός τόπος.

Και στις δύο εκλογικές περιφέρειες οι όποιες αντιδράσεις αναμένεται να ενταθούν με την ανακοίνωση των γεωγραφικών ορίων των νέων δήμων και πολλοί θεωρούν βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει και «αντάρτικα» υποψηφίων από τον χώρο του ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_9980.html


date Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

7 χωριατάκια to “Τα σενάρια συγχωνεύσεων στο νομό Θεσσαλονίκης”

  1. Ανώνυμος
    2 Μαρτίου 2010 στις 7:53 μ.μ.

    village mporoume kai emeis na diabasoume alla blog,dn xreiazetai na perneis 8emata apo allo blog

  1. Village's News
    2 Μαρτίου 2010 στις 8:20 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε - Ανίδεε 7:53,

    μάθε πως λειτουργούν τα blogs (από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο) και μετά σχολίαζε!

  1. Ανώνυμος
    2 Μαρτίου 2010 στις 10:34 μ.μ.

    agapite village's news kai esi ma8e na min eironeuesai tous anagnostes sou kai na prospa8eis na tous ti peis.
    epeidi kribesai piso apo enan upologisti re paidaki den simainei oti 8a prospa8iseis na tin les stous anagnostes sou.afou re dn sebese oute emena oute autous pou sti lene eugenika dn 8a se sebasto oute ego.
    kai oson afora to pos leitourgoun ta blog to ksero mia xara...dn 8a mou ma8eis esi.


    u.s an dn mporeis na ti les sti kanoniki sou zoi,ti les stin eikoniki sou pragmatikotita.kaimenouli.nio8eis monaksies

  1. Village's News
    3 Μαρτίου 2010 στις 12:11 π.μ.

    Αγαπητή ανώνυμη 10:34,

    αν δεν κάνουμε λάθος εσύ ήσουν αυτή που πρώτη προσπάθησες να μας την πεις και εμείς σου απαντήσαμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας.

    υ.γ. Καημενούλα ο λόγος σου μας δείχνει ότι εσύ δεν μπορείς να την πεις ούτε σε τρίχρονο στην κανονική σου ζωή αλλά ούτε και στην εικονική σου πραγματικότητα. Εμείς καμιά φορά νιώθουμε μοναξιές, εσύ να φανταστούμε δεν προλαβαίνεις να σηκωθείς όρθια για να νιώσεις μοναξιές.

  1. Ανώνυμος
    3 Μαρτίου 2010 στις 12:51 π.μ.

    xaxaxaxaxa.eisai asteios eilkira kai tragelafikos.o pio xoriatis apo olou mas kai o pio kompleksikos.(den upotimo tin enooia bebaia tou xoriati)15xrono e 15xrono.18 mipos?i leo polla?

    an diabaseis to proto sxoleio mou 8a katalabeis oti oute kan upodeiksi sou ekana,mia paratirisi kaimenoula.esi mallon exeis mania katadioksis kai prepei na to koitakseis kapou.etsi einai omos.o graptos logos einai ''mougkos arketes fores''.dn katalabaineis ti akribos ennoei o allos.kai esi to exei sini8isei arketa to grapto logo kopelia
    mallon sti kanoniki sou zoi den poli milas.
    an 8es na se exo fili kai na mou les ta problimata sou den exo kapoio probima.

  1. Ανώνυμος
    4 Μαρτίου 2010 στις 1:48 π.μ.

    ax sinexiste to auto to maliotravigma me ta logia exei plaka...
    please

  1. Ανώνυμος
    4 Μαρτίου 2010 στις 12:26 μ.μ.

    agaphto village news.....o-h filos-h exei dikaio.....prepei n ma8eis tropous an 8es n exeis episkepseis sto blog sou.......giati dn sumperhferesai ka8olou wraia...!!!


    p.s. eilikrina bare8hka na diavazw t xekatiniasmata sas....exete kantanthsei grafhkoi..........an 8elete nai sxoliasetai kapoion kanteto sta fanera kai oxi n kribeste pisw apo t oikoniko sas kouti.......giati ayto dixnei ena komplexismo ton opoio 8elw n pistevw oti dn exete...!!!!!!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share