ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ:

Οι 100 πρώτες ημέρες | Τέσσερις βασικοί άξονες | Τα 5 νομοσχέδια Ημ. Δημοσίευσης : 15/09/2009 17:53
12/9/2009
Εθνικές Εκλογές 2009

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών.


Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.


Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.


Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.



date Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

3 χωριατάκια to “E-mail Συγχωριανού Μας είπε...”

  1. LAKIS GALIOURIS.
    9 Ιουλίου 2010 στις 9:11 π.μ.

    APO TON DIADYKTIO ( 3 )

    Τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν δείχνουν καμμία έξοδο απο την κρίση, αφού δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο για ανάπτυξη και η Κατσέλη με τον Παπακωνσταντίνου έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις και αλληλοσυγκρούονται δημόσια για την οικονομική πολιτική. Ακόμα και όραμα να υπήρχε, έτσι θα εφαρμοστεί; Γνωρίζεις τρόπο εξόδου απο την κρίση χωρίς δυναμική ανάπτυξη; Αν ναι σε ποιούς τομείς της οικονομίας θα έρθει αυτή η ανάπτυξη; Ακόμα και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μπαίνουν γελοίοι περιορισμοί για την έναρξη επαγγέλματος με ποσα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ως κεφάλαιο, που φυσικά επιτρέπουν δραστηριοποίηση μόνο στα μεγαλοτρωτικά που ήδη λυμαινονται τα μονοπώλια. Ωραίο όραμα...

    Συμμετοχική δημοκρατία όσο είδες είδα. 9 αποφάσεις υπήρχαν δημοσιοποίημένες στο διαδύκτιο, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Ακόμα και ο Μπούλης πιο πολλές είχε.
    Πράσινη ανάπτυξη όσο είδες είδα. Πες μου μια νομοθετική πρωτοβουλία που διέπεται απο το ''δόγμα'' της πράσινης ανάπτυξης και φυσικά να έχει κάποιο προφανές όφελος για την ελληνική οικονομία.

    Βασικά δεν είναι το θέμα αν εσυ ή εγω βλέπουμε θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα το σχέδιο του Παπανδρέου. Μόνο αποσπασματικές και ασυνάρτητες κινήσεις για θέματα που πολύ συχνά μόνο υποψίες δημιουργούν, βλεπουμε τελικά. Συνολικό όραμα δεν υπάρχει. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως τον επηρέασαν πολιτικά τα βιώματά του απο τη στιγμή που μέχρι τα 8-9 δεν μίλαγε καθόλου ελληνικά, πέρασε όλη την εφηβεία και νεότητα μακριά απο την Ελλάδα, έζησε κυρίως χωρίς τον πατέρα του σε μια οικογένεια με νοσηρό κλίμα όπου ο Ανδρέας κεράτωνε τη μανα του για την κάθε πιπίνα και μέχρι τα 30 τους ο ίδιος και τα αδέλφια του βρίσκονταν υπο την επιτήρηση ανθρώπων του Ανδρέα, μέσα στο σπίτι τους. Ένα νέο άνθρωπο αυτά τον νοιάζουν και οχι αν ο παππούς του έκανε ανένδοτο κατά του Βασιλιά ή αν ο Νόβας και ο Γαρουφαλλιάς ήτανε τσιράκια της δεξιάς. Επίσης απο πουθενά δεν προκύπτει οτι κατα τη νεότητά του είχε ασχοληθεί ποτέ με τα ελληνικά πράγματα.

    Τελος πάντων, με όλο το σεβασμό φίλε μου, αλλά αυτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ απο τη δεξιά που ακριβώς τα βλέπεις; Δε με νοιάζει τι λεει και τι εξαγγέλει. Το θέμα ειναι τι κάνει... Εξάλλου και αυτα που λέει κάθε άλλο παρα το εθνικό συμφέρον υπηρετούν συνήθως...

  1. LAKIS GALIOURIS.
    9 Ιουλίου 2010 στις 9:14 π.μ.

    APO TON DIADYKTIO ( 2 )

    Στα εξωτερικά θέματα το να τελειώνεις με ένα θέμα, δεν είναι απο μόνο του αξίωμα προόδου. Το ουσιαστικό είναι πως το λύνεις.

    Η λύση στο Σκοπιανό με τον όνομα Μακεδονία ως σύνθετο δε σημαίνει τίποτα, ουτε είναι στο χέρι του. Είναι δεδομένο οτι θα υπάρχει το όνομα Μακεδονία, αν οχι μόνο αυτο. Το κρίσιμο είναι τι διαπραγματευση κάνεις στο θέμα της αναγνώρισης εθνοτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στο όνομα Μακεδόνας. Όταν μου διορίζεις πρόεδρο της ΔΕΘ έναν τύπο που κάνει αγώνα για την αναγνώριση της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και αυτοαποκαλείται ελληνόφωνος, εγω τι θες να καταλάβω; Τι θες να περιμένω όταν συνεργάζεται και ενισχύει τύπους όπως ο Τρεμόπουλος; Τι θες να περιμένω όταν απο μόνος του ως υπουργός εξωτερικών έκανε το μέγιστο ατόπημα να ονομάσει Τούρκους τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα τελικά ή οχι;

    Για το σχέδιο Ανάν, ελπίζω να μην το θεωρείς χαμένη ευκαιρία και λύση. Ακόμα και αν ήταν, η ενέργειά του να βγει πρώτος απο όλους και να προκαταλάβει ακόμα και τη δημόσια δήλωση της Κυπριακής κυβέρνησης, σε μένα μόνο υποψίες και κακές εντυπώσεις δημιουργεί... Αν ειναι να προωθήσει τέτοια λύση, καλύτερα να μην ασχοληθεί με το Κυπριακό.

    Αν θεωρείς την εκχώρηση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου κυριαρχικού δικαιώματός μας όπως τα 12 μίλια, επιτυχία του Παπανδρέου, τότε δεν έχω λόγια φίλε μου.
    Επίσης αν τρέφεις αυταπάτες οτι η Τουρκία θα τρέξει να γίνει αρωγός σε ειρηνικές λύσεις και κοινά σχέδια πτήσης, χωρίς να πετύχει πρώτα αυτά που θέλει, καλό είναι να διαβάσεις την προσφατη ιστορία των εξωτερικών της σχέσεων με όλους τους γείτονές της.

    ΑΝ θεωρείς επιτυχία του ΓΑΠ που η κατεξοχήν χώρα υποδοχής και διακίνησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, έχει και την πιο ελαστική νομοθεσία όσον αφορά την διευκόλυνση παραμονή τους, τότε μάλλον έχεις ένα κοκτέιλ που θα γεννά δυστυχία, ανεργία και μηδενική ένταξη για τους μετανάστες και τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη ξενοφοβίας στην Ελλάδα. Φυσικά θα περιμενα μεγαλύτερη σπουδή για κάποια μέτρα που θα αντιμετώπιζαν την υπογεννητικότηtα, παρά η βουλή, ο δημόσιος διάλογος και το υπουργείο εσωτερικών να αναλώνουν σε περίοδο κρίσης όλη τους την ενέργεια στο θέμα της ελληνοποίησης ακόμα και όποιου περνάει εξω απο ελληνικό εστιατόριο στην Αλάσκα. Αν τον ενδιέφερε τόσο η συμμετοχική δημοκρατία, είδε καθόλου τι έγραφε ο κόσμος στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ; Δηλαδή λέτε τη γνώμη σας και αποφασίζουμε οτι θέλουμε; Οχι οτι περίμενα το αντίθετο, αλλά γιατί πετάς ψευτιές και αηδίες για να κάνεις εφε ρε μάγκα; Για τόσο ιθαγενείς μας περνάς;

  1. LAKIS GALIOURIS.
    9 Ιουλίου 2010 στις 9:15 π.μ.

    APO TON DIADYKTIO. ( AKSIZH MIA MATIA ). ( 1 )

    http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=17225.msg234123;topicseen#msg234123

    Φίλε Τρίαινα,

    Πολύ εύστοχα λές οτι υπάρχει μια πάγια τακτική στην συμπεριφορά της μείζονος αντιπολίτευσης και αυτό δικαιολογεί πολλά απο όσα λέγονται.
    Όμως αντίστοιχα και το Σαμαρά δεν περιμένω για να τον κρίνω απο τους 5 μήνες που είναι πρόεδρος... όπως και ο Γιωργάκης ειναι στην πολιτική απο τα 80's και δεν μπορεί να πείσει ένα σκεπτόμενο άνθρωπο οτι θα φέρει κάτι νέο... τον ξέρουμε σαν κάλπικη δεκάρα. Το θέμα ειναι οτι ο Σαμαράς δεν κυβερνά αυτη τη στιγμή, ειναι αντιπολίτευση και με τον τρόπο που λειτουργεί η κοινοβουλετική δημοκρατία στην Ελλάδα, μικρή σημασία έχει τι λεει. Θα αποκτήσουν σημασία αν κυβερνήσει και αυτός.

    Για το Γιωργάκη επίσης δεν μπορουμε κατα την άποψη μου να κρίνουμε την ιδεολογία του με βάση τα όσα κάνει σε μια περίοδο ακραίας κρίσης. Είναι λίγα τα περιθώρια ελιγμών που έχει, αλλά και αυτοί οι ελιγμοί που έκανε μέχρι στιγμής εκ του αποτελέσματος ήταν πολύ κάτω του μετρίου. Βοήθησε ουσιαστικά στη δημιουργία ενος κύματος λάσπης κατα της Ελλάδας απο τα ΜΜΕ.

    Όπως έγραψε και ο φίλος Ευάγγελος, ο ΓΑΠ συμμετέχει σε υπουργικά συμβούλια και διαχειρίζεται κρατικό χρήμα επι 20 χρόνια σχεδόν. Σε ποιό σημείο αυτής της πολιτικής σταδιοδρομίας μπορείς εσυ να διακρίνεις ενα αποκρυσταλλωμένο πολιτικό όραμα και ποιό είναι αυτό τελικά; Που διακρίνεις τη στόφα του ηγέτη;
    Το όραμα σημαίνει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη χώρα, που έχει στόχο συγκεκριμένο για τη χώρα. Νομίζω οτι είχε πολύ χρόνο και ως πολιτικός και ως προεδρος του ΠΑΣΟΚ να το παραθέσει στους πολίτες. Μυστικό το κρατάει ή δεν κάνει να το μάθουμε;

    Επαναλαμβάνω οτι αυτη τη στιγμή ο Γιωργάκης και να ήθελε δεν μπορεί να δώσει στίγμα της πολιτκής του. Ωστόσο αν είχε στόχους και οράματα δεν θα άλλαζε τα προηγούμενα χρόνια θέσεις σαν τα πουκάμισα. Δεν γίνεται να συμφωνείς για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και ξαφνικά να αποχωρείς απο την ψηφοφορία στην βουλή για γελοίους λόγους και να κάνεις δηλώσεις που ανασκευάζουν πλήρως θέσεις που ειχες πριν ενα δίμηνο. Αύτο είναι πολιτικός κρετινισμός.
    Εγω διακρίνω πολύ δηθενιά στον ΓΑΠ. Αυτά που έλεγε για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδύκτιο δεν έχουν σχέση με την κρίση. Όσο ειδες εσυ ανάρτηση αποφάσεων στο διαδύκτιο, ειδοποίησέ με... ακόμα περισσότερο μας έφαγε τα αυτιά για βιογραφικά και αξιοκρατία και τελικά μας προέκυψαν παλαιοπασοκικοί βρυκόλακες και υπόδικοι τύπου Ανωμερίτη.

    Η Μπιρμπίλη και η υπουργοποίησή της δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχει με την εξειδίκευση των στόχων της ''πράσινης ανάπτυξης''. Επέτρεψέ μου επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με το θέμα να σου πω οτι ο τρόπος που μπήκε στον κύκλο του ΓΑΠ οχι μόνο δεν σημαίνει κάτι, αλλά πρόκειται και για μια απο τις πλεον αποτυχημένες υπουργούς. Αν ο Γιωργάκης ενδιαφερόταν για την όποια πρασινη ανάπτυξη θα έπρεπε να τον νοιάζει η παραγωγή έργου στο υπουργείο και οχι τα κουτσομπολιά που λέγανε στο γυμναστήριο. Η Μπιρμπίλη έχει καταφέρει στα 2-3 σημαντικά νομοθετικά της εγχειρήματα να παρουσιάζει κείμενα με παραγράφους που αναιρούν πλήρως την ισχυ προηγούμενων και βρίθουν ασαφειών. Εκθέσεις ιδεών κάνει η κοπέλα. Ρώτα κανένα μηχανικό, οι άνθρωποι τραβάνε τα μαλλιά τους. Φυσικά ούτε κίνητρα για ΑΠΕ δόθηκαν (υποτίθεται η πεμπτουσία της πράσινης ανάπτυξης) και αν δεις τους ειδικούς σύμβουλούς της στο υπουργείο, είναι όλοι πρωην στελέχη μεγαλοεπιχειρήσεων του χώρου (Μπομπολας κλπ) με οτι σημαίνει αυτό.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share