Η διαδικασία αποκατάστασης των καταστροφών στο Στρατώνι συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς 12 ημέρες μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα να βουλιάξει στη λάσπη το μεγαλύτερο τμήμα του χωριού. Σημαντική ήταν η συμβολή του δήμου Σταγείρων Ακάνθου, της νομαρχίας Χαλκιδικής και πολλών εθελοντών που έσπευσαν να προσφέρουν και αυτοί.


Ωστόσο παραμένουν άλυτα ακόμη πολλά προβλήματα καθώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα φιλοξενούνται από συγγενείς και φίλους αφού τα σπίτια τους υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Χαρακτηριστικές είναι οι κραυγές απόγνωσης ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το πώς περνούν αυτές τις ημέρες.


Με πρωτοβουλία του δημάρχου Σταγείρων Ακάνθου Μιχάλη Βλαχόπουλου και με ειδική επιχείρηση που στήθηκε μεταφέρθηκαν τροφή και νερό σε δύο μοναχές που βρίσκονται στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο βουνό πάνω από το Στρατώνι.


Το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Στρατωνίου καθώς καταστράφηκαν όλες οι υπάρχουσες υποδομές και ο οικισμός πλέον είναι παντελώς ανοχύρωτος στο κάθε καιρικό φαινόμενο.


Ήδη βρίσκονται στο Στρατώνι οι πρώτες 4 προκάτ κατοικίες προσφορά της εταιρίας ΑΚΤΩΡ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν στους δικαιούχους.


Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης αναμένεται να συνεχίσουν σε έντονους ρυθμούς και στο άμεσο μέλλον.


Δείτε όλο το ρεπορτάζ από το TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ





Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/


date Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Εκστρατεία αποκατάστασης των ζημιών 12 μέρες μετά”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share