Tον προβληματισμό και τις επιφυλάξεις του σχετικά με τη βιωσιμότητα του σχεδίου και τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης του όλου εγχειρήματος, όσον αφορά το Πρόγραμμα Καλλικράτης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαγκαδά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, Γιάννης Καραγιάννης. Σε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού Νέα Πορεία, με τον οποίο εκλέχθηκε δήμαρχος, παρουσία 2000 και πλέον φίλων του, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών Λαγκαδά, χαρακτήρισε «αοριστολογίες, έκθεση ιδεών και συγκαλυμμένων προθέσεων» το κείμενο των 51 σελίδων που δόθηκε για διαβούλευση από την κυβέρνηση.


Τόνισε ότι «το ζητούμενο σήμερα για τον πολίτη δεν είναι η απλουστευτική διαίρεση της επαρχίας σε 3 ή 4 δήμους με βάση μόνο το πληθυσμιακό και γεωγραφικό κριτήριο. Το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο και περίπλοκο.


Έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής μας και με τα σημερινά υπάρχοντα εδώ διοικητικά κέντρα. Ειδικά όσον αφορά τον Δήμο και την πόλη του Λαγκαδά θα πρέπει ο σχεδιασμός να προβλέπει την ενίσχυση του σημερινού Δήμου και της πόλης, ώστε να καταστεί μια «ανοικτή πόλη» βόρεια της Θεσσαλονίκης. Με σεβασμό στις αρχές της εγγύτητας, της άμεσης εξυπηρέτησης του δημότη και της αποκέντρωσης θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας διευρυμένος ισχυρός Δήμος που θα αποτελεί σύγχρονο διοικητικό κέντρο».


Ο Δήμαρχος κατέθεσε τις προτάσεις και τις ιδέες του συνδυασμού του για το νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, καλώντας τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Πορεία και την επόμενη τετραετία για να κερδίσει ο Δήμος Λαγκαδά, όπως επισήμανε, «το νέο στοίχημα της ανάπτυξης».


«Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και διεκδικούμε, τόνισε ο Δήμαρχος, ώστε να εξελιχθεί ο Δήμος Λαγκαδά σε ένα σύγχρονο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο βόρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης».
Μέσα στις διεκδικήσεις αυτές είναι και η χωροθέτηση, στην περιοχή του δήμου, της νέας Διεθνούς ΕΚθέσεως Θεσσαλονίκης.


Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο δήμαρχος Λαγκαδά μπροστά και σε άλλους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση και οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, συμφώνησαν ότι το αρχικό κείμενο της κυβέρνησης για τον Καλλικράτη ήταν πρόχειρο κι από εκεί κι έπειτα δεν έχει γίνει το παραμικρό, για τη νέα μορφή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Δημήτριος, οι βουλευτές Β’ Περιφέρειας της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, οι τέως βουλευτές Γιώργος Σαλαγκούδης και Αδάμ Ρεγκούζας, η Αντινομάρχης Ανθή Πορφυριάδου, ο Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, Βερτίσκου Χαράλαμπος Ασλανίδης, Κορώνειας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Αρέθουσας Άννα Βασιλειάδου, οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσαμασλής και Ντίνος Κούης, ο τέως Δήμαρχος Ασσήρου Θωμάς Τσερτσενές, ο τέως Δήμαρχος Εγνατίας Γιώργος Αθανασιάδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ασσήρου κ. Στυλιανός Αϊναλής και Τάκης Ψωμάς, πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.


http://www.salonicanews.com/2010/02/blog-post_02.html


date Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Δήμαρχος Λαγκαδά: Έκθεση ιδεών”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share