Ο σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Στρατωνίου αυτό το διάστημα είναι το μείζον ζήτημα για την περιοχή. Ήδη ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού ενός ρέματος και διάνοιξης των δύο γεφυρών που βρίσκονται εντός του οικισμού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατεδαφιστεί η γέφυρα και να κατασκευαστεί εκ νέου καινούρια. Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα αντιμετωπίζονται πλήρως όποιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών ρέουν στο συγκεκριμένο ρέμα.


Ωστόσο όμως το απαιτούμενο αυτή τη στιγμή είναι η άμεση θωράκιση του Στρατωνίου και ο σχεδιασμός για τη μελλοντική θωράκιση της περιοχής. Ο δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος ενημέρωσε με επιστολή του το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη για την κατάσταση, τις ανάγκες και τα δεδομένα της περιοχής.


Σε αυτό που συμφωνούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής και αυτό που ζητούν από την πολιτεία, είναι να έρθουν στην περιοχή ειδικοί επιστήμονες και μηχανικοί κυρίως από την Εγνατία οδό, η οποία έχει την τεχνογνωσία, για να σχεδιάσουν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.


Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου επεσήμανε ότι δεν εκλιπαρούν για βοήθεια απλά δημοσιοποιούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής καθώς αυτή τη στιγμή οι 1.200 κάτοικοι του Στρατωνίου ουσιαστικά βρίσκονται ανοχύρωτοι στο επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο, όποιο και αν είναι αυτό.


Σημαντικές παρεμβάσεις και τεχνικά έργα θα πρέπει να γίνουν επίσης και στο ρέμα το οποίο κατέβασε στο Στρατώνι όλο τον όγκο των φερτών υλών, στο σημείο της συμβολής του με τον παλιό δρόμο Στρατωνίου-Ολυμπιάδας. Ο συγκεκριμένος χωματόδορομος καταστράφηκε εντελώς από τα ορμητικά νερά και αυτή τη στιγμή κρύβει μεγάλους κινδύνους για το δομημένο οικισμό καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην επόμενη βροχόπτωση αρκετές ποσότητες φερτών υλών θα βρεθούν και πάλι μέσα στο Στρατώνι.


Δείτε το ρεπορτάζ από το TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ





Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/


date Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στο Στρατώνι Χαλκιδικής”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share