Επίσκεψη με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων . Γιάννη Μαγκριώτη Κυβερνητικού Κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής από την πρόσφατη Θεομηνία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.


Τον Υφυπουργό συνόδευαν η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και οι βουλευτές του νομού Γιάννης Δριβελέγκας και Αργύρης Λαφαζάνης.


Στο Στρατώνι ήταν και περίμεναν τον Υφυπουργό από νωρίς ο Νομάρχης Χαλκιδικής Αστεριος Ζωγράφος, ο Αντινομάρχης Γιάννης Τζίτζιος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κοκολάκης, καθώς και δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων περιοχών της Χαλκιδικής.



Δυστυχώς ο Νομός με τα τελευταία ακραία (πραγματικά) καιρικά φαινόμενα χτυπήθηκε άσχημα,.

Το μεγαλύτερο κακό έγινε στο Στρατώνι, που κατά γενική ομολογία, «για να ξαναγίνει χωριό θα περάσουν μήνες».

Το κλιμάκιο φτάνοντας στο Στρατώνι συνοδευόμενο από τον Νομάρχη, τον Αντινομάρχη, τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου γύρισε όλο το χωριό προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, αλλά και στο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι πραγματικό Θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα με τέτοια καταστροφή, πράγμα που το παραδέχτηκαν άλλωστε όλοι.

Κατόπιν το κλιμάκιο μετέβηκε στη «Λέσχη» όπου ακολούθησε σύσκεψη στην οποία οι Υφυπουργοί ενημερώθηκαν από όλους τους φορείς για τα προβλήματα στο νομό και για την αμεσότητα επίλυσης τους, πράγμα το οποίο υποσχέθηκαν οι Υφυπουργοί.

Να παρατηρήσουμε ότι δραστηριοποιήθηκαν ΑΜΕΣΑ όλοι οι αρμόδιοι φορείς του νομού σε αυτή τη τελευταία κρίση, και μάλιστα υπήρξε άψογη συνεργασία ΟΛΩΝ των βουλευτών της Χαλκιδικής και όλων των φορέων πέρα από μικροπολιτικές και κομματικά παιχνίδια, κάτι που τους τιμά όλους, και κάνει τον απλό κόσμο να ελπίζει σε ένα πραγματικά καλύτερο αύριο.

Το Στρατώνι τέσσερις μέρες μετά το κακό, μετρά τις πληγές του, οι οποίες όλοι ευχόμαστε να επουλωθούν γρήγορα.


Βασίλης Τσούγκαρης


http://respentza.blogspot.com/2010/02/blog-post_6852.html


date Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Στρατώνι”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share