Για τον κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν τις προσεχείς ημέρες περί τα 20 εκ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, αλλά και να καταστραφεί η λίμνη Βόλβη, εξαιτίας των μισοτελειωμένων έργων που έχουν γίνει στην Κορώνεια, επισήμανε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.


Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν η καθηγήτρια του τμήματος βιολογίας του ΑΠΘ, Μ. Μουστάκα, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα περαιτέρω περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η ενωτική τάφρος που συνδέει τις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια.


Όπως τόνισε, με την εισροή των υδάτων, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν “δύο μισοπεθαμένες λίμνες” και αυτό διότι, όπως εξήγησε, “η Κορώνεια είναι ένας απέραντος τόπος τοξικών και παρασιτικών μικροοργανισμών που είτε ενεργοποιούνται είτε συσσωρεύονται ανενεργοί, σε τεράστιες ποσότητες, στον πυθμένα. Με την εισροή νερού στην Βόλβη, κάτω από κατάλληλες συνθήκες, οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες στο οικοσύστημά της”.


Από την πλευρά της, η έπαρχος Λαγκαδά Π. Καλαϊτζή μίλησε για την ανάγκη να αλλάξουν οι καλλιέργειες στην περιοχή της Κορώνειας και ο τρόπος άρδευσης.


http://somporo.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html


date Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Η Βόλβη σε κίνδυνο”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share