Δασεργάτες

Τα τελευταία χρόνια οι πιστώσεις για τα δάση μειώνονται, τα παραγωγικά δασαρχεία υπολειτουργούν πολλές εργασίες μας ( καθαρισμοί , αντιπλημμυρικά έργα,
αναδασώσεις, αντιπυρικές ζώνες κ.τ.λ) βγαίνουν δημοπρασίες & τις εργασίες αυτές τις παίρνουν οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα να μένουμε για πολύ καιρόΑΝΕΡΓΟΙ.

Προωθείται η ιδιωτικοποιήση των δασών ,με την έγκριση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι αναδασώσεις της Αττικής ύψους 45.000.000 ευρώ , θα δοθούν στους εργολάβους. Σε 4 χρόνια θα αναδασωθούν 100.000 στρέμματα & τα χρήματα θα δοθούν από το πράσινο ταμείο.

Τα έργα αυτά μπορούν να τα αναλάβουν & οι Δασικοί Συν/σμοί , αλλά αποκλείονται , βγαίνουν δημοπρασίες δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν. Αυτό Δασεργάτες δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το αποτρέψουμε.

Επίσης εικονικοί εργολαβικοί δασικοί Συν/σμοί βγαίνουν σαν τα μανιτάρια μετά το νόμο 2810/2000 & μας παίρνουν τις εργασίες. Έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδες ανάγκες για τις οικογένειες μας και να βάλουμε τα ένσημα μας για να έχουμε ασφάλεια.

Όσο αναφορά τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα γίνεται πρόταση από μια επιτροπή του υπουργείου εργασίας να βγουν οι Δασεργάτες από τα ΒΑΡΕΑ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια & να μειωθεί η σύνταξη μας κατά 20%.


Όπως ξέρετε η εργασία μας είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν στις δασικές εργασίες είναι συχνά ( θανατηφόρα & μη) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε όλες τις βιομηχανικές χώρες . Εργαζόμαστε μέσα στα καμένα δάση με 40 βαθμούς θερμοκρασία υπό σκιά & τα πνευμόνια μας αναπνέουν κάθε μέρα το καμένο ξύλο & την μαύρη σκόνη . Οι εγκέφαλοι στο υπουργείο εργασίας είναι εκτός τόπου & χρόνου.

Η ανατροπή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα περάσει, αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει συνάδελφοι θα το ανατρέψουμε.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ :

1) Να αυξηθούν οι πιστώσεις για τα δάση . Όλες οι εργασίες που γίνονται στα δάση ( καθαρισμοί, ζώνες Αντιπυρικές , Αναδασώσεις, Αντιπλημμυρικά Έργα ) να δίνονται αποκλειστικά στους δασικούς Συν/σμους. Να γίνει νομοθετική ρύθμιση & να υποχρεώνονται τα δασαρχεία να αναθέτουν τις εργασίες αυτές στους δασικούς Συν/σμούς .Δεν θα ανεχτούμε πια κανένα δασαρχείο να βγάζει σε δημοπρασία έργο καθαρισμού – αναδάσωσης-αντιπλημμυρικών έργων δασών για να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολάβους.

2) Να ενταχθεί το επάγγελμα μας στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα . Η κατώτερη σύνταξη να πάει στα 1000 ευρώ . Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 750 ευρώ. Να αυξηθούν οι παροχές του Ι.Κ.Α. για την ασθένεια & το ατύχημα στα 30 ευρώ .

Να σταματήσει η ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων. Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα.

3) Άμεση καταβολή των χρηματικών ενισχύσεων για τις ζωοτροφές & το οπεκεπέ για τα ζώα μας.

4) Να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής από τα δασαρχεία για να πληρωνόμαστε έγκαιρα .

5) Να παίρνουμε καύσιμα με μειωμένο φόρο.

6) Να μην αποδίδεται το μίσθωμα για τα καυσόξυλα & τα χρήσιμα ξύλα από τους δασικούς Συν/σμους στο κράτος . Να προστατευθεί η εγχώρια παραγωγή ξυλείας και να μπουν δασμοί στα ξένα δασικά προϊόντα.

Δασεργάτες με το Σωματείο μας προχωράμε μπροστά

Με την παρέμβαση του Σωματείου και την συνεργασία των Συν/σμων δρομολογήθηκαν τα εξής :

1) Η πίστωση του έργου για την εργασία μας στην Αττική εγκρίθηκε και προχωράει για να πληρωθούμε.

2) Στάλθηκε εγκύκλιος από την διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. για να πάρουν οι δασεργάτες το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης .


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας , μεγαλώνουμε το σωματείο , όλοι μαζί οι δασεργάτες & οι συν/σμοί ενωμένοι θα προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων του κλάδου μας. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα μας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 – 2- 2010 . Πρέπει όλοι να δώσουμε δυναμικό παρών , απάντηση στην κυβέρνηση για το τσουνάμι που έρχεται στα εργασιακά μας & ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Θα κατεβούμε με λεωφορεία στην θες/κη , στο άγαλμα του Βενιζέλου 10.00 Π.Μ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ ΑΛ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Γ.

date Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

8 χωριατάκια to “Οι δασεργάτες απεργούν την 24 Φεβρουαρίου”

 1. Ανώνυμος
  22 Φεβρουαρίου 2010 - 3:05 μ.μ.

  AHORTAGOI. TI NA TA KANETE OLA AFTA TA LEFTA POU EHETE;;;;

 1. Ανώνυμος
  22 Φεβρουαρίου 2010 - 6:26 μ.μ.

  ela na soy dwsoyme kai sena liga malaka e malaka kafre

 1. Rejected
  22 Φεβρουαρίου 2010 - 10:31 μ.μ.

  Γιατί κάθε φορά που θα υπάρχει θέμα για τους δασεργάτες σε αυτό το blog τότε θα υπάρχει και καυγάς?

  Στην περιοχή μας οι δασεργάτες, οι μουλαράδες ή όπως αλλιώς θέλετε να τους αποκαλέσετε είναι ένα μεγάλο μέρος του πλυθησμού και θα έπρεπε όλοι να τους στηρίζουμε.

  Δεν ξέρω πόσα χρήματα παίρνουν αλλά καταλαβαίνω ότι δεν κάνουν εύκολη δουλειά. Αν δουλεύουν θα έπρεπε να πληρώνονται. Δεν με ενδιαφέροι πόσο. Τόσο όσο πρέπει.

 1. Ανώνυμος
  23 Φεβρουαρίου 2010 - 4:12 μ.μ.

  22 Φεβρουαρίου 2010 6:26 μ.μ.

  lamogio salta kane kamia volta me to trenaki.
  hehehehe. ama apergisete skasila mas.
  vromiari akoma ki boulgares se sihenonte.

 1. Ανώνυμος
  23 Φεβρουαρίου 2010 - 6:15 μ.μ.

  ποιός είσαι εσύ ρε μαλάκα 4:12 που ξέρεις αν είμαι βρωμιάρης ή ότι με σιχαίνονται οι βουλγάρες? Σε πηδούσα ή πηδάω την γκόμενά σου την Βουλγάρα?

 1. mouapas
  23 Φεβρουαρίου 2010 - 7:04 μ.μ.

  23 Φεβρουαρίου 2010 6:15 μ.μ.

  prosekse etsi mprosta pou ise min stin patisi to "trenaki" .
  mori lougra oles oi boulgares se syxenonte.
  to mono thyliko pou mpori na su kathisi ine kamia katsika vromiari kafre.

 1. Ανώνυμος
  23 Φεβρουαρίου 2010 - 7:11 μ.μ.

  Rejected είπε...
  Γιατί κάθε φορά που θα υπάρχει θέμα για τους δασεργάτες σε αυτό το blog τότε θα υπάρχει και καυγάς?

  Στην περιοχή μας οι δασεργάτες, οι μουλαράδες ή όπως αλλιώς θέλετε να τους αποκαλέσετε είναι ένα μεγάλο μέρος του πλυθησμού και θα έπρεπε όλοι να τους στηρίζουμε.

  - mathetous prota na milane kosmia kai meta ela na ta poume..xydeoi ahrioi apolitistoi.

 1. Ανώνυμος
  23 Φεβρουαρίου 2010 - 9:10 μ.μ.

  τι λες ρε μαλάκα mouapas? που με ξέρεις ρε και μιλάς? που ξέρεις ποιός είμαι?
  μήπως είσαι βουλγάρα και σε πήδηξα? Εγώ δεν οδηγάω τρενάκι. Μήπως εσύ ανεβαίνεις σε τρενάκι και κάθεσε κάπου στην μέση?

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share