Με αφορμή την εορταστική περίοδο της Αποκριάς, το Επαρχείο Λαγκαδά διοργανώνει ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο «ΜΥΛΟΣ» στη Θεσσαλονίκη.


Από τις 13.30 και μέχρι το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναβίωση τοπικών εθίμων και να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς, άφθονο κρασί και φαγητό από την επαρχία Λαγκαδά.






Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν χορευτικές ομάδες από τους πολιτιστικούς συλλόγους:


των Νέων Βρασνών, της Όσσας, των Λαγυνών, του Πολυδενδρίου Ασκού, του Προφήτη και της Ασπροβάλτας,


δίνοντας το δικό τους ρυθμό με χορούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τον Πόντο.


Ο σύλλογος των Βρασνών θα μοιράζει «τσιγαρίδα», μέλη συλλόγων και συνεταιρισμών από τους 13 Δήμους της επαρχίας θα προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα, και τοπικοί παραγωγοί θα κερνάνε άφθονο κρασί και τσίπουρο, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.


Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καρναβαλιστές από το καρναβάλι του Σταυρού, το εφηβικό τμήμα του συλλόγου Ν. Βρασνών με το γαϊτανάκι του, καθώς και οι «Αράπηδες» του συλλόγου του Προφήτη με το δρώμενο της «Κλοπής της νύφης».

Η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή, ευχαριστεί τους χορηγούς, τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, καθώς και τους κατοίκους της επαρχίας Λαγκαδά και σας προσκαλεί όλους να μοιραστείτε το μεγάλο αυτό αποκριάτικο γλέντι!


Σας περιμένουμε! Την Κυριακή 7/2 στις 13:00 στον πολυχώρο «ΜΥΛΟΣ».


Η Έπαρχος

Πόπη Καλαϊτζή


date Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

1 χωριατάκια to “Carnaval Party...σε ρυθμούς της Επαρχίας Λαγκαδά!!!”

  1. PANIC 1969
    7 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:24 μ.μ.

    Δυστυχώς ο κακός καιρός δεν επέτρεψε να γίνουν οι εκδηλώσεις όπως είχαν προγραμματιστεί. Παρ' όλα αυτά, βρέθηκε λύση,σε μια κλειστή αίθουσα του Μύλου και το γλέντι συνεχίζεται μέχρι και τώρα με χορούς,τραγούδια και άφθονους τοπικούς μεζέδες....

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share