Ένας από τους αναγνώστες του blog εξέφρασε την αντίθεσή του και την ενόχλησή του με την παρουσίαση του θέματος του Εφραίμ και της μονής Βατοπεδίου στο καρναβάλι του δήμου Ρεντίνας.

Η σχέση της μονής Βατοπεδίου και της ευρύτερης περιοχής του Στρυμονικού κόλπου είναι καταγεγραμμένη ιστορικά και θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να θιχτεί και να σατιριστεί ο Εφραίμ.











Είναι πιθανόν πολλές φορές τα κωμικά και σατυρικά θέματα που ένα καρναβάλι και μία τέτοια εκδήλωση παρουσιάζει να έχουν μία δόση υπερβολής.

Δεν έχουμε ακούσει βέβαια να έχει ενοχληθεί κάποιος από κάποιο θέμα ξανά.




Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε και την δική σας άποψη για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για κάποιο άλλο θέμα από το οποίο ίσως ενοχληθήκατε.


date Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

9 χωριατάκια to “Έπρεπε ο Εφραίμ να είναι στα Καρναβάλια?”

  1. Ανώνυμος
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:05 μ.μ.

    to kefalaio paei panta me tin ekklisia.to koinooikonomiko sistima einai gia ta karnabalia opote o sillogismos einai or8os kai i uparksi tou efraim sta karnabalia itan olososti

  1. Ανώνυμος
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:24 μ.μ.

    re paidia ti einai ayta pou lete? to sygkekrimeno thema epaize sthn thleorash kai se ola ta mesa, gia mhnes oloklirous edw ki ena xrono, poios einai aytos pou sokaristike? olokliri kyvernisi epese logw tou vatopaidiou. Min ta mperdevete ta themata, allo to thema ths pisths kai tou sevasmou pros thn thriskeia kapoiou kai allo h proklitiki stasi kapoiwn pithanotata epiorkwn. Ypokrisia, ypokrisia. Pantws me thn eykairia, thelw na dwsw sygxarhthria se olous osous xwris kanena idioteles kinitro, doulepsan edw kai poly kairo gia na ginei ena karnavali, pou omws logw kairou, den mporese na ginei opws itan programmatismeno. ta sygxarhthria omws, einai aperiorista. Mpravo kai pali mpravo.
    To xamogelo kai h xara twn paidiwn pou estw kai thn epomeni mera symeteixan sto karnavali, einai i panakrivi plirwmi tous.

  1. Village's News
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:53 μ.μ.

    Ο ρόλος της εκκλησίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην περιοχή της σημερινής Ελλάδας ήταν βασισμένη στο συμφέρον και σε τίποτε άλλο. Δεν πιστεύουμε ότι υπήρχε έστω και μία στιγμή όπου η εκκλησία να στήριξε τον Ελληνισμό. Η μονή Βατοπεδίου και η ιστορία της περιοχής είναι συνδεδεμένες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μονή Βατοπεδίου έσωσε την περιοχή από την καταστροφή και την σφαγή.

    Αν ωστόσο δεχτούμε ότι το έκανε, το έκανε η μονή Βατοπεδίου και οι μοναχοί της που έζησαν εκείνη την εποχή. Ο Εφραίμ και οι σημερινοί μοναχοί που ζουν στην μονή Βατοπεδίου εμπλέκονται σε πολιτικά σκάνδαλά και αυτό είναι ανδιαμφισβήτητο γεγονός. Κανένας όμως μοναχός και κανένας παπάς δεν εκπροσωπεί την Ορθόδοξη πίστη.

  1. Ανώνυμος
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:42 μ.μ.

    ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙ VILLAGE ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΜΑΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ.

  1. Ανώνυμος
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:46 μ.μ.

    ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Ο ΕΦΡΑΙΜ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥ ΑΓΓΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΕΙΕΣ;

  1. Ανώνυμος
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:07 μ.μ.

    an itan ta paidia sas tha ta vazate sto karnavali? ??????? an nai tote to dexomai an oxi tote itan lathos 100tis 100 . nomizete oti ola mporoun na ktypoun tin eklisia mas me otidipote ? ntropi mas

  1. Village's News
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:12 μ.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε 8:42,

    που μας αποκαλείς ανιστόριτους θεωρείς πραγματικά ότι υπήρχε το κρυφό σχολείο και για αυτό εσύ μιλάς ελληνικά?
    Η ορθόδοξη εκκλησία (όπως έκανε και η καθολική με τον Χίτλερ) από την πρώτη στιγμή έκανε συμβόλαια με τον Τούρκο πασά ώστε να μην πειραχθούν οι ιερείς και η περιουσία της.

    Πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχουν ιερείς που βοήθησαν τους συναθρώπους τους και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Όχι γιατί θεωρούσαν ότι εκπροσωπούσαν την επίσημη εκκλσία αλλά γιατί είναι καλοί άνθρωποι.

    Η εκκλησία της Ελλάδας ενδιαφερόταν να είναι αυτόνομη και πλούσια και όχι για το αν το ποιμνίο της θα μιλούσε ελληνικά ή τούρκικα.
    Αγόρασε από Βυζαντινούς αυτοκράτορες και Τούρκους πασάδες, κτήματα, λίμνες, βουνά και όλοι ξέρουμε πως τα εκμεταλεύεται.

    Δεν μας φταίνε λοιπόν ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Κύπριοι, ούτε οι Άγγλοι που η εκκλησία είναι ένας σκληρός επιχειρηματίας

  1. lakis galiouris
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:56 μ.μ.

    Ανώνυμος είπε...
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙ VILLAGE ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΜΑΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ.

    16 Φεβρουαρίου 2010 8:42 μ.μ.

    ---------------------------------------------

    AGAPHTE FILE.

    THN EPOXH TOU INTERNET KAI THS PANEFKOLHS DIASTAVROSHS DEDOMENON, DEN DIKAIOLOGHSE NA EISAI TOSO ANISTORITOS.

    EXHS AKOUSH TI YPODOXH EPIFYLAKSANE OI KOLOKALOGEROI TOU AGIOU OROUS, STON EMANOUHL PAPA, KAI STA GYNEKOPAIDA KATA THN EPANASTASH THS XALIKIDIKHS...

    ASE TIS ZHMIES POU PROKALESANE SE ARXAIA ELLHNIKA AGALMATA..

    TELIKA AKOMA DEN MPOROUME NA VGALOUME AKRH PIOS KATESTREPSE TA PIO POLA ARXAIOELLHNIKA
    MNHMIA KAI AGALMATA. OI TOURKOMOGOLOI, H O MAVRONTIMENOS SYFERTOS...

    AKOMA ROUFANE TON YDROTA TOU ELLHNA POLITH.
    PALIA MAZI ME TOUS TOURKOMOGOLOUS ROUFOUSANE KAI TO AIMA TOU.

    OI AKSIOI RASOFOROI EINAI STAGONA NEROU PANO
    SE PYROMENO SIDERO..

    EAN EXHS GNOSEIS EKLHSIATHKHS ISTORIAS, 8ELO MA MOU PHS, TI SXESH EXOUNE OLOI AFTOI OI
    KYRIOI ME AFTA POU DIDAKSE O ISOUS XRISTOS?

    KAI TA PROTA STRATOPEDA SYNGETROSHS STH8HKANE STHN PERIOXH MAS KATA TOUS PROTOUS XRISTIANIKOUS XRONOUS, OPOU BASANIZANE ME APERIGRAPTA BASANISTHRIA TOU 12stes EIDOLOLATRES.... LES KAI OI EIKONES MESA STIS EKLHSIES MAS DEN EINAI EIDOLA........! EINAI SIGOURA AKRIVH ANTIGRAFA TOU SYNGEKRIMENOU AGIOU......! ANALOGISOU....

    FILIKA.

    lakis galiouris

  1. Rejected
    16 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:25 μ.μ.

    Εγώ τα παιδιά μου θα τα άφηνα να πάρουν μέρος στο Καρναβάλι αν ήθελαν. Δεν είναι το καρναβάλι που θα τα χαλάσει.

    Σεβασμό δεν χρωστάνε σε κανέναν. Τον σεβασμό τον κερδίζεις και η εκκλησία και οι παπάδες κάνουν ότι μπορουν για να χάσουν κάθε σεβασμό.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share