Ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου ο υπεραιωνόβιος της γενιάς των ξεριζωμένων μίλησε και συγκλόνισε με την μαρτυρία του για τα γεγονότα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης η Παμποντιακή Ομοσπονδια Ελλάδος.

Εδώ σήμερα έχουμε μαζί μας την ζωντανή μαρτυρία της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού είπε ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης παρουσιάζοντα τον Χαράλαμπο Μητσόγλου, προκαλώντας Ρίγη συγκίνησης σε όλο το πλήθος που παρακολούθησε την εκδήλωση ξεσπώντας ταυτόχρονα σε ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η μαρτυρία του για τις θηριωδίες των Τούρκων ήταν μαχαιριές στις ψυχές των ανθρώπων. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ο κυρ Χαράλαμπος έκανε τον κόσμο να ανατριχιάσει να τον συγκλονίσει από την μαρτυρική αφήγηση του.


«Μάζεψαν τον κόσμο του χωριού και με ριπές των όπλων τους σκότωσαν όλους. Θημωνιές τα πτώματα» τόνισε με πόνο ψυχής».

Μετά την ομιλία του όλοι ήθελαν να μιλήσουν μαζί του να ακούσουν από το στόμα του τα πραγματικά γεγονότα. Όλοι ήθελαν να τον εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Όλοι ήθελαν να το σφιχταγκαλιάσουν σαν δικός τους άνθρωπο. Στο πρόσωπο του έβλεπαν την δικό του παππού. Ένα είχε σε όλους να πει, να μην ξεχάσουν να λένε στα παιδιά τους για τα γεγονότα που τράβηξαν οι Έλληνες από τους τούρκους.

«Να μιλάτε στα παιδιά σας» τους παρότρυνε. Μεταξύ εκείνων που με δάκρυα αγκάλιασε και φίλησε τον κυρ Χαράλαμπο ήταν και Βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ Νίκος Παπαδόπουλος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση και το πρόσωπο της βραδιάς τον κ. Χαράλαμπο Μητσόγλου.


http://emvolimanea.blogspot.com/2010/05/109.html

date Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Συγκλόνισε το Πανελλήνιο ο Χαράλαμπος Μητσόγλου 109 ετών σήμερα, με την η ζωντανή μαρτυρία του για γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share