Τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ζητάει η κυβέρνηση για τη διερεύνηση υποθέσεων κακοδιαχείρισης από εννέα υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ηδη έχουν ετοιμαστεί οι σχετικοί φάκελοι και τα πρώτα στοιχεία που θα προκύψουν από την εισαγγελική έρευνα θα αξιοποιηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της τον Ιούνιο.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει πολιτικές εντάσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις. Παράλληλα όμως θα διευκολύνει την προσπάθεια "αυτοκάθαρσης" στη ΝΔ και την αλλαγή των εσωκομματικών ισορροπιών.

«Θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αφήσουμε να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς. "Δεν έχουμε αντίρρηση να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα. Πρώτοι εμείς θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι βρεθούν ένοχοι. Αλλά δεν θα αφήσουμε επιλεκτική διερεύνηση μόνο των υποθέσεων που στρέφονται εναντίον της ΝΔ, όταν μένουν στο σκοτάδι πολύ πιο σοβαρά σκάνδαλα, που αφορούν το ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα, τα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί ή θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, δείχνουν ότι θα κληθούν να αιτιολογήσουν τα κονδύλια που υπέγραψαν οι πρώην υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και Γ.Παπαθανασίου, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκος και Σ.Χατζηγάκης, Παιδείας Α.Σπηλιωτόπουλος και Ευρ. Στυλιανίδης, Πολιτισμού και Μεταφορών -Επικοινωνιών Μ.Λιάπης και Γ.Βουλγαράκης, καθώς και ο πρώην υπουργός Τουρισμού Κ.Μαρκόπουλος, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά.


http://www.sofokleousin.gr

date Τρίτη 18 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Δικαστική έρευνα για 9 υπουργούς της ΝΔ”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share