Με πρωτοβουλία της Επάρχου Λαγκαδά κ. Πόπης Καλαϊτζή, στα πλαίσια της συστηματικής προσπάθειας του Επαρχείου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, το Επαρχείο Λαγκαδά, οργανώνει εκδήλωση στους κήπους του Επαρχείου Λαγκαδά, την Παρασκευή 4 Ιουνίου τις ώρες 10.00 με 12.00, σε συνεργασία με το 4ο Γραφείο Π.Ε., το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Δυτ. Θες/νίκης και τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος και Αναστασία Κελεσίδου, οι οποίοι θα συζητήσουν με τα παιδιά με θέμα «Ολυμπιονίκες στους αγώνες, Πρωταθλητές στο περιβάλλον».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της Επαρχίας Λαγκαδά, και ιδιαίτερα τα σχολεία που υλοποίησαν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τη φετινή ή τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10:00-10:30 Επίσκεψη των μαθητών/τριών στην έκθεση εικαστικών έργων στο Επαρχείο Λαγκαδά.


10:30-10:45 Χαιρετισμός της Επάρχου Λαγκαδά & της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


10:45-11:00 Συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο του Επαρχείου.


11:00-11:30 Αυτόγραφα – Συζήτηση με τους Ολυμπιονίκες μας: Αναστασία Κελεσίδου & Δημοσθένη Ταμπάκο με θέμα «Ολυμπιονίκες στους αγώνες, Πρωταθλητές στο περιβάλλον».


11:30-12:00 Διανομή φυτών στα παιδιά , προκειμένου να «πρασινίσουν» το σχολείο, την αυλή ή το μπαλκόνι τους.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές ανά ομάδες θα ενημερώνονται από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης για τη μεγάλη περιβαλλοντική «πληγή» της περιοχής μας, τη λίμνη Κορώνεια.

date Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share