Σε ένα μόνο πράγμα κατάφεραν να συμφωνήσουν οι αιρετοί της επαρχίας Λαγκαδά στην προσπάθειά τους να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή πρόταση για το σχεδιασμό του «Καλλικράτη» στην περιοχή τους: ότι δεν υπάρχει ουδεμία τέτοια προοπτική, γιατί διαφωνούν σε όλα!

Το... πείραμα που εκ των ένδω επιχείρησαν στην τελευταία συνάντησή τους στο δημαρχείο της Κορώνειας κατέληξε άκρως απογοητευτικά.

Δεκατέσσερις «πράσινοι» και «γαλάζιοι» αιρετοί, είτε αυτοπροσώπως είτε διά εκπροσώπων τους, μετά από τρεισήμισι ώρες έντονης συζήτησης κατέληξαν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τρόπος να συνεννοηθούν και πολύ περισσότερο να συμφωνήσουν.

Μια ομάδα αιρετών υποστήριξε την ιδέα της δημιουργίας ενός δήμου στον ορεινό όγκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατά βάση ορεινός Σοχός την είδε πολύ θετικά. Θα ήθελε να είναι αυτός μόνος του, αλλά δεν είπε «όχι» και στη συνένωσή του με το Βερτίσκο και την Αρέθουσα. Είπαν όμως οι άλλοι δύο.

Η Αρέθουσα θέλει να ενταχθεί στον παραλιακό δήμο του Στρυμονικού κόλπου και ο Βερτίσκος δεν επιθυμεί τίποτε άλλο εκτός από τη συνένωση με το Λαγκαδά. Για το Λαγκαδά, από την άλλη, ο χειρότερος εφιάλτης είναι να χάσει το «χρυσοφόρο» δήμο Λαχανά, που λόγω του ΧΥΤΑ εισπράττει πολύ μεγάλα ποσά κάθε χρόνο ως ανταποδοτικά οφέλη.

Ο Λαχανάς, όμως, θέλει να αποτελέσει μια αυτοδιοικητική ενότητα μαζί με την Ασσηρο και τη Μυγδονία.
Η επόμενη εμπλοκή εμφανίστηκε με το δήμο Καλλινδοίων. Οι παραθαλάσσιοι δήμοι δεν τον θέλουν -είναι πολύ μακριά τους, λένε-, κι αυτός επιδιώκει να συνενωθεί με την Κορώνεια, την Εγνατία και την Απολλωνία.

Η Απολλωνία, όμως, ούτε που να ακούσει κάτι τέτοιο. Θέλει να μείνει, με βάση και το κυβερνητικό σχέδιο, στον παραλιακό δήμο με τη Ρεντίνα και τον Αγιο Γεώργιο.

Και ενώ ο αρχικός προβληματισμός που οδήγησε στην οργάνωση αυτής τη συνάντησης ήταν ότι η επαρχία Λαγκαδά δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε δύο δήμους, την επόμενη μέρα της σύγκλησής της αρκετοί ήταν οι δήμαρχοι που... σήκωσαν τα χέρια ψηλά και έλεγαν ότι το καλύτερο είναι να δώσει τη λύση η κυβέρνηση!Της Αννίτας Στιβακτάκη
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=41792

date Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Κομφούζιο στην Επαρχία Λαγκαδά για τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share