Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και 8 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ομάδων «Παιδιά εν δράσεις» (http://www.kidsinaction.gr), που ασχολούνται με τους νέους, τις τέχνες, την έκφραση και το αστικό τοπίο, την παρεμβατική ομάδα «SFINA», την «Αλλη όψη» (http://www.alli-opsi.gr), που ασχολείται με την κινητική αναπηρία, και του «Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης» (http://thesskinisis.wordpress.com), ενώ συμμετέχουν επίσης ομάδες με skate-boards, rollers και πατίνια που θα δώσουν μια άλλη εικόνα για την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.



Στο πλαίσιο της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας έχουν προγραμματισθεί μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων :

· Πέμπτη 13 Μαΐου - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ στο ΑΠΘ.
· Παρασκευή και Σάββατο 28-29 Μαΐου - URBAN FESTIVAL σε όλη την Θεσσαλονίκη.
· Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 4-5-6 Ιουνίου - Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ | ένα αστικό πείραμα για μία διαφορετική πόλη, 20 χρόνια Parallaxi.

Αξίζει να τονιστεί ότι θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ», που απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τον Μάρτιο 2009 και αφορά τα γεγονότα της 1ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που έγινε στις 27 Ιουνίου 2008 στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης το ντοκιμαντέρ «World Naked Bike Ride London 2005», video από την 2η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, το 1ο Ποδηλατικό Καρναβάλι 2010, και σε αποκλειστικότητα τους «Ποδηλάτες της στέγης» της παρεμβατικής ομάδας SFINA.

Trailer Ντοκιμαντέρ στο http://vimeo.com/channels/wnbrgreece

Τι είναι το WORLD NAKED BIKE RIDE (WNBR) – Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία ;

Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και διοργανώνει σε ετήσια βάση Γυμνές Ποδηλατοδρομίες για την προώθηση του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ και την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. To 2008 διοργανώθηκαν σε 73 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ΕΛΛΑΔΑ. Η 2η ακολούθησε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=7&artid=40850

date Τρίτη 11 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Γυμνή ποδηλατοδρομία τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share