Τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Στις απαιτήσεις της τρόικας από την ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται η μείωση των συντάξεων σε διαζευγμένες και άγαμες θυγατέρες καθώς επίσης και των συντάξεων χηρείας. Γιατί τις τελευταίες, η τρόικα ζητάει:


να μην χορηγούνται καθόλου σε όσες ή όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους

σε όσους ή όσες έχουν υπερβεί το 65ο έτος, η σύνταξη χηρείας θα χορηγείται μόνο αν πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Η πλήρης σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους, ζητείται να χορηγείται ύστερα από 40 χρόνια πραγματικής εργασίας. Σήμερα, η πλήρης σύνταξη χορηγείται υστερα από 35 χρόνια. Έτσι, αν υιοθετηθεί η απαίτηση της Κομισιόν και του Δ.Ν.Τ, όσοι επιλέξουν να φεύγουν με 35 χρόνια πραγματικής εργασίας, θα παίρνουν μειωμένη σύνταξη κατά 30% (6% για κάθε έτος πρόωρης αποχώρησης). Επίσης, αυτή η πρόταση του Δ.Ν.Τ σημαίνει ότι θα χαθεί το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια προϋπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας. Αυτομάτως, τα 37 χρόνια θα γίνουν 40 αν και όπως επισημαίνει στο enet.gr, καλά πληροφορημένη πηγή του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει, στα 40 χρόνια να συνυπολογίζεται και πλασματικός χρόνος όπως για παράδειγμα η στρατιωτική θητεία.

Η τρόικα αναμένεται να αξιολογήσει με βάση τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό τις προόδους που έχουν σημειωθεί, προκειμένου να χορηγηθεί και η δεύτερη δόση του δανείου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη 25 Μαΐου με εκπροσώπους φαρμακευτικών συλλόγων ώστε να συζητηθούν οι αλλαγές που αφορούν στη συνταγογράφηση. Τους πρώτους μήνες του 2010 οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξήθηκαν επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Στην συνέντευξή του στον Ant1, o Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρθηκε και στην ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία, όπως παραδέχτηκε, παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Σε ότι αφορά στην εισφοροδιαφυγή, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως αγγίζει τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ δήλωσε πως εάν του ζητηθεί τότε θα δημοσιοποιήσει στη Βουλή τα ονόματα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ερωτηθείς για τις εισφορές στην Ελλάδα παραδέχθηκε πως είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι το ΛΑΦΚΑ επανήλθε διότι οι εργοδότες χρωστούν δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία.


http://www.enet.gr/

date Τρίτη 25 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Ακόμη σκληρότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητούν τώρα Κομισιόν και ΔΝΤ”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share